Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
ShinDou 04:15 PM 04-15-18
龜速1周IF ROUTE爆機了

SR51 總回合數237,TOP ACE正樹534,第2波羅油宦有159,第3捷度85

最後大佬係咪近代最易﹖冇精神耐性可以降到50氣屈佢,仲要冇帶直擊喎,不屈鐵壁罩俾佢打扣0

第1次用十層艦指揮,甲兒成4百幾格鬥,1下魔神雙王擊扣成7萬幾 XD

不過ZERO唔知做乜廢過帝王,冇左合體技,D招又大食好多,如果拎完都冇用都係坐番帝王

包圍完之後再動佢3次就秒左,其他十幾隻都未郁,仲要有得食精神大餐,都冇乜可能會輸,1回合內完場

2周EXHARD試下0改唔食技先,唔知打唔打到 @@
X&Y 05:45 PM 04-15-18
作者: ShinDou:

我依家1周exhard先岩岩打到47
頭廿幾話我都剩改機體到5改無改武器
但今集故事真係提唔起勁, 去到廿幾話都係決定改埋武器快快手玩完算
應該2周都無動力開
mario0606 02:10 AM 04-16-18

SR51 總回合數237,TOP ACE正樹534,第2波羅油宦有159,第3捷度85

最後大佬係咪近代最易﹖冇精神耐性可以降到50氣屈佢,仲要冇帶直擊喎,不屈鐵壁罩俾佢打扣0

第1次用十層艦指揮,甲兒成4百幾格鬥,1下魔神雙王擊扣成7萬幾 XD

不過ZERO唔知做乜廢過帝王,冇左合體技,D招又大食好多,如果拎完都冇用都係坐番帝王

包圍完之後再動佢3次就秒左,其他十幾隻都未郁,仲要有得食精神大餐,都冇乜可能會輸,1回合內完場

ZERO我貪得意一週目LASt BOSS落左場
大技賬面差過雙皇擊,感覺上真係唔夠帝王
雷火武 09:59 PM 04-16-18
作者: mario0606:
ZERO我貪得意一週目LASt BOSS落左場
大技賬面差過雙皇擊,感覺上真係唔夠帝王
ZERO大招又食EN.又唔係特別大力
兼且仲要令到同場出既皇帝馬煎加都無得出魔神雙皇擊
變相兩隻都弱左

玩左2周IF,而家15段改既3周目玩STANDARD MODE
試試第28關打爆隻ZERO先
fami~yan 10:42 AM 04-17-18
作者: 雷火武:
ZERO大招又食EN.又唔係特別大力
兼且仲要令到同場出既皇帝馬煎加都無得出魔神雙皇擊
變相兩隻都弱左

玩左2周IF,而家15段改既3周目玩STANDARD MODE
試試第28關打爆隻ZERO先
咁如果唔出鐵也,甲兒用ZERO定帝王好
Sar8 12:12 PM 04-17-18
我會出ZERO
得一話可以出唔係咁唔比面丫
sunhikari 01:08 PM 04-16-18

唔好講乜,同V比已經係易打好多(即使唔係IF路線比較)

反而萬能俠ZERO同第7界層個關難打好多......

利申:昨晚先爆高手模式全取SR51........
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

返回主題版面