Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-18, 09:32 PM   #726
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
Avery Bradley 真係好慘, 明明係每隊都打得好但都係比人Trade走
Tobias harris 今年進步左好多但又係無得留低...

真係唔覺BG值得用佢2個再加2個pick黎換, 始終BG都係計時炸彈咁... 仲要勁貴
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 09:07 PM   #727
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
Avery Bradley 真係好慘, 明明係每隊都打得好但都係比人Trade走
Tobias harris 今年進步左好多但又係無得留低...

真係唔覺BG值得用佢2個再加2個pick黎換, 始終BG都係計時炸彈咁... 仲要勁貴
今年avery bradley唔算特別好,其實佢季尾就係free agent,睇個勢clippers都唔會簽返佢
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 07:22 PM   #728
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Mirotic換左去bulls,然後佢地會積極爭取簽monroe
都幾積極為傷左的表弟找替補,為爭取季後賽席位而做準備。
舊 02-02-18, 08:54 PM   #729
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Pistons 不是一支受Free agent 歡迎的球隊
要球星都要透過交換架喇
AB同Harris 係好球員,但要揾找替品唔難
而且AB雖然防守強,但2號位黎講真係太矮(只能講安爺爺冇死錯人....)

以呢堆球員換一個Griifin賭得過吧

雖然我真心覺得係雲根迪套野唔得,多過球員問題....
由手機版發出
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 01:27 PM   #730
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
騎士比火箭L左三十分

舊 02-04-18, 03:20 PM   #731
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Pistons 不是一支受Free agent 歡迎的球隊
要球星都要透過交換架喇
AB同Harris 係好球員,但要揾找替品唔難
而且AB雖然防守強,但2號位黎講真係太矮(只能講安爺爺冇死錯人....)

以呢堆球員換一個Griifin賭得過吧

雖然我真心覺得係雲根迪套野唔得,多過球員問題....
由手機版發出
Stan Van Gundy 要砌返十年前果隊 Magic 的一大四小陣都唔係容易事,呢隊 Pistons 的才華好明顯相比差好遠。

睇左兩場精華,Blake Griffin 好似都串連到隊波,如果一路咁打落去,呢個交易可能係做對了。

引用:
作者: Sar8 查看文章
騎士比火箭L左三十分
今年 Rockets 有 Harden 同 CP3 之後,隊波真係好勁,兩個 PG 唔爭波之餘仲可以令 Harden 抖多左。

今日大炒 Cavs 竟然在 James Harden 的三分球係 1/11 的情況下發生。。。

相對之下,Cavs 自從 IT 出黎之後的水土不服太明顯了。但 Cavs 的牌面太有限,一堆老將又貴又唔夠活力,入到 Playoff 分分鐘連 Wizards , Bucks 都打唔嬴。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 08:36 PM   #732
Penny仔

上季成隊boston防守cover IT
今季就算唔計IT, cavs防守已經穿晒洞,
再加埋IT就冇晒漏洞.....因為已經冇防守可言
舊 02-04-18, 10:39 PM   #733
Greenhead

引用:
上季成隊boston防守cover IT
今季就算唔計IT, cavs防守已經穿晒洞,
再加埋IT就冇晒漏洞.....因為已經冇防守可言
但目前咁既情況,Cavs 應該搵邊個打 PG 呢?揾番 Rose 打又唔見得會好好多。
舊 02-04-18, 10:43 PM   #734
6eo
美波様!

bg交易案評倫
https://www.youtube.com/watch?v=aKsGMo0whDE
我覺得呢個分析得幾好

引用:
作者: Greenhead 查看文章
但目前咁既情況,Cavs 應該搵邊個打 PG 呢?揾番 Rose 打又唔見得會好好多。
Rose應該係無得簡之下既最佳人選, 之後就係wade
根本cav成個系統就要砍掉重練...
舊 02-05-18, 12:11 PM   #735
Sar8
The One

引用:
LBJ自己打返

騎士都唔會有咩大動作,呢d世界仔見唔得下年就走啦,肯定唔敢搏個pick

舊 02-05-18, 02:46 PM   #736
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
相對之下,Cavs 自從 IT 出黎之後的水土不服太明顯了。但 Cavs 的牌面太有限,一堆老將又貴又唔夠活力,入到 Playoff 分分鐘連 Wizards , Bucks 都打唔嬴。
同當年06-07 Heat攞champ果陣有啲似,
唔計原有既主力,其餘入手既錄葉都係仲有幾年價值既夕陽戰士,
之後兩年綁死左主力又開始老化果陣就成隊波開始散哂,
逼住成隊砍掉從練

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 06:12 PM   #737
Penny仔

引用:
呢個問題都唔知點搞....
因為cavs 防守問題唔淨止係人腳問題,
仲有防守戰術, 即係lue...........
仲有球員練習量不足問題。防守要好, 一定要透過練習培養意識同默契
但某幾個大哥似乎年紀大懶得練

當然而家最大問題應該係人腳問題
大量防守差的球員, 單係正選Love, Jr Smith, IT 防守已經差
然後LBJ 因為體能問題又唔肯守
正選入面有4個都唔守得, 其實第5個係乜水都冇關係了

後備Wade同Rose, 一個殘一個傷, 都唔可能用全力去守
Korver, Frye, Calderon又係放題黎

剩低Green同Crowder 又可以做D乜
舊 02-05-18, 06:19 PM   #738
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
同當年06-07 Heat攞champ果陣有啲似,
唔計原有既主力,其餘入手既錄葉都係仲有幾年價值既夕陽戰士,
之後兩年綁死左主力又開始老化果陣就成隊波開始散哂,
逼住成隊砍掉從練
最慘係砍不掉.....
淨係Jr Smith 同TT 食左3Xm cap

所以好難怪Dan Gilbert而家hea玩, 同死攬nets pick 唔放
你LBJ同Rich Paul迫人咁高薪續TT 同JR
你至小都盡下責任睇住你班兄弟啦...
舊 02-05-18, 07:04 PM   #739
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
啲路邊社消息講到騎士老闆都唔care LBJ走唔走
攬實籃網籤等重建
都好既,兩邊好落台
老闆蝕成億拎一冠
LBJ又洗番白
下季真係走應該都無咁多人燒,退休仲可以番黎退埋件衫

下年班新秀好似都幾有睇頭
不過支籤唔上唔落咁...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 02-05-18, 07:22 PM   #740
Sar8
The One

Lightbulb

如果PG真係轉去LAKERS,LBJ應該第一時間仆過去抱大腿

舊 02-06-18, 08:45 AM   #741
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
公牛可唔可以炒GARPAX?!我完全睇唔到落去了!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 09:10 AM   #742
Sar8
The One

引用:
作者: 搖搖 查看文章
啲路邊社消息講到騎士老闆都唔care LBJ走唔走
攬實籃網籤等重建
都好既,兩邊好落台
老闆蝕成億拎一冠
LBJ又洗番白
下季真係走應該都無咁多人燒,退休仲可以番黎退埋件衫

下年班新秀好似都幾有睇頭
不過支籤唔上唔落咁...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
佢地想支簽換到人地隊既all star

舊 02-06-18, 11:37 AM   #743
Greenhead

引用:
如果PG真係轉去LAKERS,LBJ應該第一時間仆過去抱大腿
我覺得 LBJ 已經改變左好多,早三年隊 Cavs 佢都背負左好多責任。(雖然我繼續唔喜歡佢)..... 不過佢都深知要開始打養生波,目前呢個陣容明顯唔係佢想要的。

我不認為 Lue 技窮,早幾年佢的調度都做得幾好,當你隊波有三個 MVP/Final MVP球員,個教頭本身最出名就係 "俾人大步檻過",佢就一定要夠 "Laid Back"。 (Best example: Erik Spoelstra...)

Cavs 最慘係休季時無左 GM,白白斷送左好多簽 FA 的機會。Cavs 的球探軍團又無出海外 Source 人,其實 Cavs 而家最好就係搵 d 擅守既歐洲 PG 番黎....。

同埋,目前 Cavs 的人腳,個個人都係單功能,攻又沒有無球跑動,個個睇 LBJ 表演,所以 LBJ 不如專心刷分數做歷史第一吧.....
舊 02-06-18, 03:52 PM   #744
6eo
美波様!

其實上年開始成隊波都已經好似打天才波咁
有咩唔掂就企3分線,比個波LBJ / 以前KI 單打再等Kick out射3分
連簡單策應同pick n roll 都少見
KI走左之後成日靠LBJ一個救全家(雖然佢自己有份做成既)
依家LBJ 一hea少少咪出哂事

再加上傷兵不斷,IT又要持球多融入唔到cav咩都經LBJ既體系
lue又亂試d roster但試左半季都仲未掂過,真係唔知可以點搞

引用:
佢地想支簽換到人地隊既all star
支簽可能得第8 pick... DAJ 都未必換到啦仲話想換PG/獨角獸

此篇文章於 02-06-18 03:55 PM 被 6eo 編輯。
舊 02-07-18, 11:49 AM   #745
搖搖
永遠的毛毛王子↓

騎士又輸

https://www.youtube.com/watch?v=o6xeo4zDjsA
玩埋啲咁既野真係好難睇
史上第二人?

舊 02-07-18, 12:42 PM   #746
搖搖
永遠的毛毛王子↓

LBJ隊又傷一個....
KP ACL撕裂,提早收咧

今季咩事咁多人傷

舊 02-07-18, 02:33 PM   #747
Penny仔

其實勇士個狀態都不容忽視,差到不能再差
連入3年final, 可能真係有d惰性走出黎
由手機版發出
舊 02-07-18, 02:53 PM   #748
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
其實勇士個狀態都不容忽視,差到不能再差
連入3年final, 可能真係有d惰性走出黎
由手機版發出
對手場均得分由去年104.3變108.1,
好明顯專注度下降左無左過往兩年果種攻守俱佳既勇態,
不過話雖如此,比起Cavs都仲係好太多了 (Cavs而家場均得失分仲係負數)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 03:21 PM   #749
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
對手場均得分由去年104.3變108.1,
好明顯專注度下降左無左過往兩年果種攻守俱佳既勇態,
不過話雖如此,比起Cavs都仲係好太多了 (Cavs而家場均得失分仲係負數)
好過CAV都無用喇, 打OKC打到咁, HOU又強, SAS雖然又之前兩三年咁好但都不容忽視
金塊同JAZZ係屬性上又有D相剋, 東岸仲有BOS......,咁打落去唔掂嫁........

舊 02-07-18, 10:22 PM   #750
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

騎士有無咁肉酸…真係…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 05:09 PM

手機版 | APP版