Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-14, 07:46 AM   #476
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007

我副 EDH 又有新玩具啦

另外一年一度O既昆新手落搭電子版

話說近一兩年太多 online free to play card game
對上一隻已經冇咩點玩了
大家比較有興趣的應該是送甚麼閃咭吧

舊 04-11-14, 10:19 AM   #477
HM

第一時間都係諗到你副巫妖王...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 01:45 PM   #478
HM

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=638978089518391

黑色版駁靈械

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=638976626185204

呢張比黃銅之都更好

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=638938709522329

實用低費瞬間

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=638934612856072

如果係瞬間就好...
舊 04-14-14, 08:26 PM   #479
孤鎗客
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
野生的老貓…老阿耶尼出現了!
http://www.cardwalker.com.tw/?p=10942

原來SUN CHAMPION有這種意思
那麼譯成旭日天尊也不算太誇張了
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-14, 07:22 PM   #480
HM

http://mythicspoiler.com/

應該大半勁卡放晒出來了
舊 04-15-14, 11:14 PM   #481
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
見到有DRAWBACK的神授令我有個問題︰
如果我神授對手的生物,而該生物死去
該結界生物是由誰控制?
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-14, 11:27 PM   #482
HM

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
見到有DRAWBACK的神授令我有個問題︰
如果我神授對手的生物,而該生物死去
該結界生物是由誰控制?
自己
只係你控制既結界生物貼左落人地既生物度
人地既生物死左,但個結界生物既擁有權仲係自己
所以會跌番落自己場上
原理同貼靈氣落對手生物類似

此篇文章於 04-15-14 11:29 PM 被 HM 編輯。
舊 04-15-14, 11:51 PM   #483
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
唉~
http://www.cardwalker.com.tw/?p=10457

話說, 我有d想玩下magic, 但係唔會好似細個既時候咁爆卡了
諗緊好唔好買幾盒starter回味下

話時話, 香港好似唔多流行LCG

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-14, 11:57 PM   #484
HM

引用:
作者: keijoey 查看文章
唉~
http://www.cardwalker.com.tw/?p=10457

話說, 我有d想玩下magic, 但係唔會好似細個既時候咁爆卡了

盜版的話,新SET卡無事,舊SET你會驚D
開包就一定係真卡

其實STARTER唔建議買啦,基本上無咩好野,老威呃新手用的
不過你係想點樣玩法?
舊 04-16-14, 12:14 PM   #485
keijoey
桐乃 x MIX

可能買佢隻PC game回味下算

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 04-16-14, 02:15 PM   #486
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: keijoey 查看文章
唉~

CoC 同 Netrunner 我都有玩
不過玩 LCG 始終唔會上咭鋪玩
都係要自己約 friend 出黎玩

其實有興趣玩類似 Magic 的 card game
不如試下玩 d online free O既 CCG 啦
我玩緊一隻叫 Might and Magic: Duel of Champions 係唔錯的
比爐石好玩十倍

舊 04-16-14, 06:07 PM   #487
HM

其實回鍋人士我都係咁建議,先上網熟讀塞洛斯環境既卡,然後等M15同新環境玩番standard, 唔想晒錢爆卡就多參加限制賽,當你玩街機入銀仔,貴卡當附屬品就得,始終覺得限制賽學到的最多

月尾有第3 set預售賽可以嘗試,岩既繼續唔岩咪離場
由手機版發出
舊 04-16-14, 08:26 PM   #488
keijoey
桐乃 x MIX

Netrunner我買左套core,諗住補埋d擴充,不過應該冇機會玩。

舊 04-19-14, 01:19 PM   #489
HM

齊晒卡了,第三SET解牌幾多的,可能係之前有人抱怨塞洛斯限制賽成日鬥快出無腦大獸,所以針對呢點改良吧

<----雖然限制賽打足一個月黑色底控場
舊 04-19-14, 11:38 PM   #490
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
新set... 令我感到震撼的卡不多...
暫時最喜歡黑色高 cmc 那張巫術~

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-14, 02:30 AM   #491
HM

引用:
作者: Cancer 查看文章
新set... 令我感到震撼的卡不多...
暫時最喜歡黑色高 cmc 那張巫術~
不是駁靈械更好嗎?至少可以重複利用
舊 05-06-14, 11:19 AM   #492
ammms
渣根懦夫

6 月 6 出 draft set 先

舊 05-06-14, 11:25 AM   #493
HM

兩張新卡都咁勁
舊 05-06-14, 11:39 AM   #494
ammms
渣根懦夫

近幾 set 都冇爆 (其實冇買添)
不過呢次 draft set 有機會爆一盒
到時約大家一齊玩啦

舊 05-06-14, 06:58 PM   #495
HM

引用:
作者: ammms 查看文章
近幾 set 都冇爆 (其實冇買添)
不過呢次 draft set 有機會爆一盒
到時約大家一齊玩啦
而家反而擔心係類似MM咁既產品
D卡全部都係要抽的
舊 05-06-14, 07:41 PM   #496
HM

http://www.cardwalker.com.tw/?p=11225

台灣的情況也適用於香港
舊 05-07-14, 03:05 AM   #497
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
而家反而擔心係類似MM咁既產品
D卡全部都係要抽的
應該唔似MM 小量print
==
星期六有冇人出~?
地點lc...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 08:07 AM   #498
HM

引用:
作者: Cancer 查看文章
應該唔似MM 小量print
==
星期六有冇人出~?
地點lc...
終於再開局
預我出黎/
舊 05-07-14, 08:53 AM   #499
ammms
渣根懦夫

我今個星期較忙出唔到黎
希望下次再戰

舊 05-07-14, 11:16 AM   #500
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
http://www.cardwalker.com.tw/?p=11225

台灣的情況也適用於香港
我有印象之前就係度同大家講 , 唔好一味推新手玩標準同輪抽 , 應該先玩休閒賽制 , 結果係度比人圍插(笑~~~)
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 10:51 PM

手機版 | APP版