Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-29-10, 05:20 PM   #401
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
乜d救援隊成一個禮拜救到人
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 05:45 PM   #402
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
音無臨終前呢幕真係做得唔錯﹐就算o係絕望既深淵﹐佢單係簽張器官捐贈卡呢D簡單動作就已經可以令其他被困既電車乘客跟住做﹐令佢地相信就算真係死左﹐佢地都唔會係白白地犧牲。

話時話﹐我都唔知原來日本個個都隨身攜帶張器官捐贈卡。點解香港冇D咁既野比全部市民架﹖睇完呢集後搞到連我都有衝動想申請器官捐贈。

音無 X 天使 差唔多係公然既組合啦掛﹖天使用手輕輕撫摸音無塊面去安慰佢時﹐萌左。

而家音無走左去做天使既無間道幫天使派便當。

此篇文章於 05-29-10 05:47 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 05:52 PM   #403
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
音無既角色咁就變左魯魯修w

舊 05-29-10, 06:07 PM   #404
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
音無臨終前呢幕真係做得唔錯﹐就算o係絕望既深淵﹐佢單係簽張器官捐贈卡呢D簡單動作就已經可以令其他被困既電車乘客跟住做﹐令佢地相信就算真係死左﹐佢地都唔會係白白地犧牲。

話時話﹐我都唔知原來日本個個都隨身攜帶張器官捐贈卡。點解香港冇D咁既野比全部市民架﹖睇完呢集後搞到連我都有衝動想申請器官捐贈。

音無 X 天使 差唔多係公然既組合啦掛﹖天使用手輕輕撫摸音無塊面去安慰佢時﹐萌左。

我反而想知日本人係幾時開始隨身攜帶張卡
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 06:43 PM   #405
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
黑天使並無出現
反而補完音無生前既故事,音無果真大好人..
但去到死後世界失憶既原因未有交代

最後音無成為雙重間諜,明顯係最終boss(誤)
音無:等一切都結束之後..我們回老家結婚

下一集唯喵該不會..

吐槽:TK英文原來好爛a

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 07:13 PM   #406
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
黑天使並無出現
反而補完音無生前既故事,音無果真大好人..
但去到死後世界失憶既原因未有交代

最後音無成為雙重間諜,明顯係最終boss(誤)
音無:等一切都結束之後..我們回老家結婚

下一集唯喵該不會..

吐槽:TK英文原來好爛a
我唔想唯喵走呀
佢走左日向點算?
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 07:29 PM   #407
longwong505
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 風無霜 查看文章
我唔想唯喵走呀
佢走左日向點算?
日向仲有音無
longwong505 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 08:22 PM   #408
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
但音無依家係boss喎 OTL

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 09:47 PM   #409
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
兜兜轉轉,最後都是要逐一攻略,知道了過去再送他升天
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 10:11 PM   #410
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: wingzero_W0 查看文章
兜兜轉轉,最後都是要逐一攻略,知道了過去再送他升天
仲有4集
以麻枝的快速應不會逐個來
大概很快就有阻止送升天的人了
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 10:20 PM   #411
Game Master

引用:
作者: 如月刃 查看文章
我反而想知日本人係幾時開始隨身攜帶張卡
頭先周圍問過人﹐原來係因為日本有全民醫療保障﹐每人都隨身攜帶張醫療卡﹐而每張卡後面都有器官捐贈既選項。
舊 05-29-10, 10:23 PM   #412
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
頭先周圍問過人﹐原來係因為日本有全民醫療保障﹐每人都隨身攜帶張醫療卡﹐而每張卡後面都有器官捐贈既選項。
證明就算拎住都唔會走去填

舊 05-29-10, 10:49 PM   #413
Game Master

引用:
作者: メソウサ 查看文章
證明就算拎住都唔會走去填
呢D關乎身後大事﹐除非有一定覺悟都唔會貿貿然即刻填左佢掛﹖所以我可以理解點解佢地當初冇填到﹐因為平時真係唔會估到自己會有朝一日中六合彩。
舊 05-30-10, 10:26 AM   #414
メソウサ
The One

內出血已經一堆內臟唔多用得

舊 05-30-10, 12:00 PM   #415
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:

首先唔理全屍觀念
如果個人係平常咁七十八十歲先死;咁捐出來的器官多少個有用都估到啦...

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-10, 01:26 PM   #416
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
內出血已經一堆內臟唔多用得
內出血一星期先死,可信而知d內臟幾勁,可能做得都唔奇。

舊 05-30-10, 01:33 PM   #417
メソウサ
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
內出血一星期先死,可信而知d內臟幾勁,可能做得都唔奇。
內出血,器官衰竭
你覺得泡住壞血成個禮拜仲用到咩

舊 05-30-10, 01:43 PM   #418
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
內出血,器官衰竭
就係因為連器官都捐唔到俾人
所以升唔到天
獵奇模式: 只要音無好似當年EVA2號機俾人圍食一次
就可以升天
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-10, 01:52 PM   #419
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
可以捐下D眼角膜~XD
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-10, 01:13 AM   #420
再生
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2004
D救難隊真係黎得相當係時候…
唔死都唔出現

舊 05-31-10, 02:53 AM   #421
hyc3000

註冊日期: Sep 2006
麻枝好野
我相信係日本總會有人睇完今集AB而填卡
hyc3000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-10, 12:27 PM   #422
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
內出血,器官衰竭
一個正常人(看醫學片時)內出血加器官衰竭,快起來唔好話一星期,一日就走得(好似果位不明阿生一樣),但音無可以在無藥物、急救和欠缺食物和水的情況之下支持左一星期,重要行行企企,唔用得都可以拿去研究,根本係超人類器官。
這算暗示音無唔係凡人嗎……

舊 05-31-10, 01:40 PM   #423
三四
Crazy Gamer
掃貓器

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: qhxu 查看文章
乜d救援隊成一個禮拜救到人
因為喺隧道入面?
===
四集...好似仲有好多謎未解...
天使係咩,呢個世界點嚟

下集嗰兩位係咪終於會有野講...
引用:
阿澄
「最近キャストには載ってるけど
         全然出番が無いアニメがあったんでね」
===
公共圖書館攞單張嗰度長期插著一大疊無人攞既器官卡

此篇文章於 05-31-10 01:52 PM 被 三四 編輯。
三四 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-10, 05:36 PM   #424
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://www.angelbeats.jp/story2/ep09.html

舊 05-31-10, 08:43 PM   #425
闕闕。﹏。

註冊日期: Jan 2006
關根同入江終於都出聲啦

第一個反應
闕闕。﹏。 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
OVA「ToHeart2」Blu-ray Box 12月3日発売決定 Hayami 日本動漫畫討論版 384 11-20-14 11:16 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM

現在的時間是 12:19 AM

手機版 | APP版