Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>有冇裝過枱底下既濾水器?
RPG之鬼 10:16 PM 09-14-17
手痕係美馬買咗支3M既3MFF110,點知支嘢除咗架、好鬼粗既濾蕊同幾粒螺絲再加說明書外就乜都冇……

我個水龍頭係3分螺絲母,咁想問下可以係邊有得買配件
根據說書說話佢話用3/8"管、faucet adapter fitting駁水龍頭、兩個3/8" NPT Fittings扭去3M個架令佢可以插喉
跟住再用3/8" Compression Nut、3/8" Tube Ferrule、3/8" Tube Support,但呢啲嘢又點?膠質地既就好易搵,但我老豆話好易爛,咁金屬既買邊啲好?(唔屬五金)裝果陣時係咪有膠圈就唔駛用膠布?還有要留意乜嘢?最好多有嘢都可以係香港買得到

HAKAIDER 10:20 PM 09-15-17
去旺角新填地街 / 上海街

一般氣泵行 / 水泵行可以買齊駁嘴同喉

用普通織線水喉就得, 唔洗買金屬鏈喉
( ゚ω゚)? 11:09 PM 09-15-17
3M FF101? 全個濾水裝置應該係3M FF100, 3MFF101只係消耗品濾芯

3M FF100 Drinking Water System includes 3MFF101 Replacement Cartridge

RPG之鬼 10:35 PM 09-16-17
作者: ( ゚ω゚)?:
3M FF101? 全個濾水裝置應該係3M FF100, 3MFF101只係消耗品濾芯

3M FF100 Drinking Water System includes 3MFF101 Replacement Cartridge

我就係買咗先睇到呢段片話要另外買配件……
3MFF100係有個頭罩(0:25),但其他配件完全欠缺(0:32)!果陣時心急又唔記得睇美馬留言,如果唔係都搵咗其他牌子

作者: HAKAIDER:
去旺角新填地街 / 上海街

一般氣泵行 / 水泵行可以買齊駁嘴同喉

用普通織線水喉就得, 唔洗買金屬鏈喉

聽日去睇下
( ゚ω゚)? 11:49 PM 09-16-17
0:32 啲配件係咩牌子都唔會跟嘅,因為啲廠係預買啲人搵師傅安裝,或買濾水器包安裝,即是好似冷氣機或洗衣機咁,最好係將0:32 張相比新填地街啲鋪睇, 比喉size佢地就識配, 最好搵門口show濾芯同膠喉啲配件鋪買,重有星期日大部份鋪都唔開門(由期賣配件啲公司),最好平日或星期六下午5:00前去

作者: RPG之鬼:
我就係買咗先睇到呢段片話要另外買配件……
3MFF100係有個頭罩(0:25),但其他配件完全欠缺(0:32)!果陣時心急又唔記得睇美馬留言,如果唔係都搵咗其他牌子

聽日去睇下

返回主題版面