Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-22-14, 09:52 PM   #801
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: martinnitram 查看文章
唔知貼邊好

2014年10月25日至26日
中午 12 時至 晚上 8 時
GOOD SMILE COMPANY: Halloween Festival @ E-Max 2014

http://www.emaxhk.com/lastest_news.html

有打油先同我講

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-14, 03:34 AM   #802
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 肥高 查看文章
今次算交足功課~
好像假髮未戴實?

我家的戴了之後頭髮沒有這麼厚

舊 10-23-14, 07:45 AM   #803
肥高
Senior Gamer
<a href="h

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3437 3110 4062
PSN  IDKoko911koko911
XBox Live GamertagHOI YEUNG
引用:
作者: knight-philip 查看文章
好像假髮未戴實?

我家的戴了之後頭髮沒有這麼厚
可能我先戴膠頭套~再戴Wig,
所以睇落大一點~今次好緊!好難戴.....

舊 10-23-14, 06:07 PM   #804
カガミ

引用:
可能我先戴膠頭套~再戴Wig,
所以睇落大一點~今次好緊!好難戴.....
我都有用膠頭套~不過真的好緊...
而且雙馬尾頭的設計又會令頭套彈性減少啊...

對照之下明白是什麼分別了
原來是我把她的分界分得比較高了(分得比較開
所以看起來髮線比較高->頭髮比較薄

此篇文章於 10-23-14 06:09 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-14, 06:46 PM   #805
肥高
<a href="h

引用:
我都有用膠頭套~不過真的好緊...
而且雙馬尾頭的設計又會令頭套彈性減少啊...

對照之下明白是什麼分別了
原來是我把她的分界分得比較高了(分得比較開
所以看起來髮線比較高->頭髮比較薄
我見有啲人個Wig左面頭髮凸起!
你有冇這個問題?
FW

舊 10-23-14, 09:36 PM   #806
カガミ

引用:
我見有啲人個Wig左面頭髮凸起!
你有冇這個問題?
FW

開出來時有
用順髮水梳後就沒有了

反而問題是果然和相熟店員講的一樣....
頭髮好易毛躁...馬尾毛躁到好散
梳極都唔夠好

此篇文章於 10-23-14 09:40 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-14, 09:44 PM   #807
肥高
<a href="h

引用:
開出來時有
用順髮水梳後就沒有了

反而問題是果然和相熟店員講的一樣....
頭髮好易毛躁...馬尾毛躁到好散
梳極都唔夠好
頭髮太長很麻煩~

舊 10-23-14, 09:47 PM   #808
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
毛躁左可以點處理?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-14, 09:51 PM   #809
ゆり

註冊日期: Nov 2004
白肌色移左好難救

唔等埋件防護衣先著衫?
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-14, 10:03 PM   #810
肥高
<a href="h

引用:
作者: ゆり 查看文章
白肌色移左好難救

唔等埋件防護衣先著衫?
我覺得同環境有關,我屋企比較乾燥!
我有啲娃着黑色衫四個月都無事!
佢有送防色移膠紙,可以貼在高危地方~

此篇文章於 10-23-14 10:08 PM 被 肥高 編輯。
肥高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-14, 03:00 AM   #811
カガミ

引用:
白肌色移左好難救

唔等埋件防護衣先著衫?
買了台灣製的保護衣~
平靚正

毛躁發覺可以用順髮水噴多一點
然後不是梳,而是用手去捏去撫平
感覺有改善

是說原來那呆毛是造型來的
我家的都有,不過不夠彈力

舊 10-24-14, 07:37 AM   #812
肥高
<a href="h

引用:
買了台灣製的保護衣~
平靚正

毛躁發覺可以用順髮水噴多一點
然後不是梳,而是用手去捏去撫平
感覺有改善

是說原來那呆毛是造型來的
我家的都有,不過不夠彈力
那條呆毛官相也有,不過冇咁誇張就~

舊 10-25-14, 09:13 PM   #813
ゆり

樓下成村人放萬聖miku
舊 10-25-14, 09:53 PM   #814
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
今次個場萬聖節咪哭超多貨,我排152,前面幾乎都是3隻買盡,
我買果陣後面重有成20幾箱(109號箱),估計今次香港至少入左1000隻

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-14, 09:57 PM   #815
ゆり

引用:
作者: windart 查看文章
今次個場萬聖節咪哭超多貨,我排152,前面幾乎都是3隻買盡,
我買果陣後面重有成20幾箱(109號箱),估計今次香港至少入左1000隻

聽日仲要有多批

可惜對呢隻真心冇愛
舊 10-27-14, 10:50 PM   #816
izumo

PSN  IDizumo000
引用:
聽日仲要有多批

可惜對呢隻真心冇愛
今次個場都神奇 唔知邊度彈左D 雪2013 (冇打錯字真係2013)
同櫻出來
當然係超平+少貨 又打尖插隊內部認購又剩

講番隻 萬聖節咁搞法
係online shop 訂果班咪呻晒笨?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-14, 03:05 PM   #817
TCS_disable
我有車車~

問左架 Racing Miku Sand Master,的確得2000架

但我留意無中途截訂+聽消息人士知,剩少過100架未訂走
舊 11-07-14, 06:37 PM   #818
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
問左架 Racing Miku Sand Master,的確得2000架

但我留意無中途截訂+聽消息人士知,剩少過100架未訂走
性能一般,零件少
冇比賽
香港相信得死忠會買

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-14, 02:23 AM   #819
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Tano 查看文章
性能一般,零件少
冇比賽
香港相信得死忠會買
我未果個死忠+贊助人囉
舊 11-09-14, 07:31 PM   #820
Tano
嫑憅

引用:
我未果個死忠+贊助人囉
佢如果出Mini-Z Z4 GT3配初音花
我保證2萬台都唔夠派

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 11-10-14, 03:33 PM   #821
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Tano 查看文章
佢如果出Mini-Z Z4 GT3配初音花
我保證2萬台都唔夠派
佢有Z4 GT3 先講, 有殼我就可以山寨 (已經Scan左車花水貼)
舊 11-10-14, 10:35 PM   #822
Tano
嫑憅

引用:
佢有Z4 GT3 先講, 有殼我就可以山寨 (已經Scan左車花水貼)
京商似要再同BMW買版權,明明一面世已經出Z8

但996又唔見佢出

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 11-13-14, 08:35 AM   #823
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
美腿

http://figsoku.net/blog-entry-9111.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-14, 01:46 PM   #824
TCS_disable
我有車車~

下年大鑊... 要買 車仔 同 Figure

差埋車檢就贏 2014 Super GT 300
舊 11-16-14, 01:48 PM   #825
ゆり

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放 全新 pullip 初音 izumichan 買賣專區 3 02-01-13 11:18 PM
[閑貼]初音 windart Cosplay同人MIX討論區 7 09-12-08 12:10 PM
[RG1][Green2] 風林火山新品 - 初音草圖本+初音stick poster Mocha Cosplay同人MIX討論區 4 12-30-07 10:12 PM
初音~ ball24 Cosplay同人MIX討論區 4 09-28-07 08:04 PM

現在的時間是 04:24 PM

手機版 | APP版