Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-18-17, 04:12 PM   #9676
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
拳nono難用,不過用30石突得爆當然突左先算...(記得完左ev先食...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 04:35 PM   #9677
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: J+1 查看文章
拳nono難用,不過用30石突得爆當然突左先算...(記得完左ev先食...
由手機版發出
唔好,紫nono0突已經可以坦到v征30
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 05:35 PM   #9678
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
唔好,紫nono0突已經可以坦到v征30
我連25都過唔到,冇機打得入初號機
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 05:53 PM   #9679
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
精vsw5係打destroy喎,定係普通精25?

隻初號機你5隻直擊完就上去自殺送珠,最後隻射大器出必就得
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 06:08 PM   #9680
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
咁抽2隻一隻食一隻留
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 07:55 PM   #9681
Crazy Gamer

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
我連25都過唔到,冇機打得入初號機
普征25嘅話用破罩機,高級嘅就大初大1sf,平民嘅就初代紫奶同新人robo。
用白射控住佢唔比埋身,專心避必殺10分鐘就打得死
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 10:44 PM   #9682
ShinDou

原來盾閣下單挑KS磨得死佢,好堅 @@
舊 09-19-17, 11:04 AM   #9683
ShinDou

無啦啦又開擊退派野咁正,中左新type金飛,中多張就有得保底
舊 09-20-17, 08:24 AM   #9684
ShinDou

中多張新type金飛,即射得白12,中黎中去都係最廢果d紫白
舊 09-20-17, 05:14 PM   #9685
clie

註冊日期: Dec 2001
13號機睇SPEC剩係得減6成傷害,但就算魂光之翼打佢都係扣得幾千(一般打拳機22000左右,正路應該扣到13號過萬),往後其他必殺扣得千幾二千,佢甲唔係硬,係咪有其他減傷技我睇漏咗?(堆BUFF機已經殺晒)
招大絕最初啲50%打落凸爆大創度扣千幾(佢有防禦減傷30%)又係好怪
有咩機打到13?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 05:40 PM   #9686
ShinDou

我1隻盾閣下單挑都磨得死佢,最好梗係大介係咁放飛標, 基本上都係射大器狂出必打佢先最快殺, 其實13號機好多時特登唔殺佢會仲易打,特登狂打佢幫佢洗拳珠,咁佢其他色既機就出唔到必
舊 09-20-17, 06:04 PM   #9687
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
pvp傷害公式係罩扣完先再減裝甲值補正
所以雖然gggg13號ks愁哥呢d罩只係cut%,但攻個部機火力唔夠打落去會變0

見到妮亞+水cc配13號,留13號最後殺既話要確保自己帶夠火力

我自己記憶中裝甲對damage補正值係0.09,記錯唔負責

此篇文章於 09-20-17 06:09 PM 被 dragonar226 編輯。
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 06:19 PM   #9688
ShinDou

試過唔覺意秒左拳cc又冇出大介先炒左,正常有凸爆射大器應該殺到
舊 09-20-17, 06:50 PM   #9689
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: dragonar226 查看文章
所以雖然gggg13號ks愁哥呢d罩只係cut%,但攻個部機火力唔夠打落去會變0

見到妮亞+水cc配13號,留13號最後殺既話要確保自己帶夠火力

我用盾god 石破天驚 必殺打盾4g,扣幾佰
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 07:22 PM   #9690
ShinDou

應該石破CRI左所以扣幾百,GGGG好似CRI DAM CUT 80%﹖

咁其實有罩既機係咪雙甲好過雙LIFE﹖有機會扣0,扣0有好處係有時有D要普攻成功先出彩珠既,扣0會唔出彩珠,會搞到對面個陣計錯數開場出唔到必掃
舊 09-20-17, 07:47 PM   #9691
clie

引用:
作者: dragonar226 查看文章

我一直以為所有參數計出最終DAMAGE,啲甲同罩再按技能打折扣

打呢啲都有正嘢出

此篇文章於 09-20-17 08:05 PM 被 clie 編輯。
舊 09-20-17, 08:04 PM   #9692
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
應該石破CRI左所以扣幾百,GGGG好似CRI DAM CUT 80%﹖

咁其實有罩既機係咪雙甲好過雙LIFE﹖有機會扣0,扣0有好處係有時有D要普攻成功先出彩珠既,扣0會唔出彩珠,會搞到對面個陣計錯數開場出唔到必掃
係可以阿
不過而家一堆必有裝甲100%無效,我就無咁做了
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 08:31 PM   #9693
ShinDou

A加出到CRI陣神機大皇女咁正 @@ 我中親D SSR都係廢機

今日30幾張飛射晒BASE2都唔中大皇女,得隻濕男JUSTICE,應該會所有飛ALLIN晒BASE2中到大皇女先射其他BASE
舊 09-20-17, 08:42 PM   #9694
clie

皇女補強網球女陣專打對面網球女,V2陣未必會用,出手慢要搭隻大創打底
之前覺得玩法無聊玩兩轉就停,原來有正嘢出,咁要計定時啲機抖夠再殺過
不過我最多都係A+
舊 09-20-17, 08:44 PM   #9695
ShinDou

我好似B定C都中過SSR

其實應該90號好用過V2,V2雖然大力但真係慢,應該成日都會唔夠人快俾人秒左先
舊 09-20-17, 08:47 PM   #9696
Crazy Gamer

擊退上一round我撞咗粒限突出嚟
舊 09-20-17, 08:50 PM   #9697
ShinDou

限凸都有咁堅﹖咩GRADE出限凸﹖
舊 09-20-17, 08:51 PM   #9698
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
限凸都有咁堅﹖咩GRADE出限凸﹖
12萬分 s rank
機嘅話c都有機會出
舊 09-20-17, 08:59 PM   #9699
ShinDou

C RANK應該出SSR機率低好多﹖
舊 09-20-17, 09:04 PM   #9700
clie

我第一次出SSR機,後悔之前無乜點玩

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 02:38 PM

手機版 | APP版