Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-12, 09:34 PM   #351
explosion
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2008
引用:
作者: anyone 查看文章

規矩要當見崎唔存在
對見崎有反應=當佢存在 中咒
係改圖?定有原片?好想睇~~
explosion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 10:55 PM   #352
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: mark20hk 查看文章
仲以為今年會繼續有人死,大家都怕的時候
又有新希望,不會下集又係一個絕望吧?
最後鳴對住恆一個幕,夠晒有驚喜!

都失效了!
緊係做返同學啦xd

我都認同!
我想佢係跟小說再加少少原創!
你睇咗小說?
咁問一問動畫、漫畫同小說各自差別大不大?
對小說有興趣,但想動畫原咗先睇
(暫時只看完漫畫)

舊 02-21-12, 11:00 PM   #353
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: 如月刃 查看文章
見崎左眼唔通見到鬼?

咁快唔玩有啲失落感
尼個堅有同感
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 11:10 PM   #354
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 画伯 查看文章
尼個堅有同感
我都"下"左一聲
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 11:23 PM   #355
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
硬係覺得唔似套野既作風
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 11:34 PM   #356
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
老師死法同之前個兩傘便當有點異弓同曲之妙...
之後仲有無其他款式死法睇架? 今集仲要加左少少黑影遮住
不過個老師咁死法我都替佢覺得辛苦, 插一野仲唔夠, 仲要用力插多一野務求插穿為止...
明明以前睇開古裝片都係輕輕一野割頸便會倒地死去
最後影住把刀飛落地我仲以為會插多個老師一下, 點知咩都無

家陣 D 人唔係意外就自殺死....
其實呢套野到最後會唔會有一個真正兇手出現的?
覺得辛苦+1
佢好似控制唔到自己咁 插完再插
佢媽成條木乃伊咁

期待水著既泉美
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 11:35 PM   #357
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
你睇咗小說?
咁問一問動畫、漫畫同小說各自差別大不大?
對小說有興趣,但想動畫原咗先睇
(暫時只看完漫畫)
劇透

漫畫:冇講魔眼的由來,最後合宿起因火災個幕不同了(小說死更多人
集中講晒重點,有講點解第2年就要去旅行。
動畫:比較跟小說,再加上少少原創(上集妄想跳舞, 下集去海灘玩)

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 11:42 PM   #358
RPG之鬼

引用:
劇透

漫畫:冇講魔眼的由來,最後合宿起因火災個幕不同了(小說死更多人
動畫:比較跟小說,再加上少少原創(上集妄想跳舞, 下集去海灘玩)
劇透

漫畫講隻眼點既解釋都未齊?小說會再詳細D?
漫畫最後果幕真係唔夠過癮
咁鳴會離開係漫畫都冇,這也是小說內容?
另外赤澤都同漫畫唔同咗,好似容易近人D咁

舊 02-21-12, 11:49 PM   #359
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
劇透

漫畫講隻眼點既解釋都未齊?小說會再詳細D?
漫畫最後果幕真係唔夠過癮
咁鳴會離開係漫畫都冇,這也是小說內容?
另外赤澤都同漫畫唔同咗,好似容易近人D咁
解釋

漫畫只係講左隻眼有咩能力!
小說係講鳴咩事植入左隻眼,而且點解話隻眼會睇到"死亡的顏色"
同埋小說再詳細些解釋鳴同未咲 點解由 "兩姊妹變成表姐妹"。
加上d過場對白,由其他同學講出來的心聲!

"鳴會離開" 是指1個星期去別墅?,這個都是小說內容
漫畫只是交代了佢地去找錄音帶時 鳴不在而已!
其實小說赤澤都冇咩野的!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 02-21-12 11:54 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 11:59 PM   #360
RPG之鬼

引用:
解釋

漫畫只係講左隻眼有咩能力!
小說係講鳴咩事植入左隻眼,而且點解話隻眼會睇到"死亡的顏色"
同埋小說再詳細些解釋鳴同未咲 點解由 "兩姊妹變成表姐妹"。
加上d過場對白,由其他同學講出來的心聲!

"鳴會離開" 是指1個星期去別墅?,這個都是小說內容
漫畫只是交代了佢地去找錄音帶時 鳴不在而已!
其實小說赤澤都冇咩野的!
可能先前睇咗WIKI,所以有D內容重疊咗
咁樣睇黎都有睇小說的價值

舊 02-22-12, 12:12 AM   #361
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
老師死法好普通
但夢境果度嚇到我

我都以為男豬係死者...

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 02-22-12 07:37 AM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 12:25 AM   #362
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
個夢境掂呀

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 02:45 AM   #363
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
同老師自盡o個幕相比,恆一發噩夢自己溶解o個幕獵奇先嚇到我爆粗。

水樹果然好中意搞呢類獵奇。

不過我覺得o個幕就有少少誤導成份,雖則話係恐怖系,但小說描寫既暴力都係現實世界有可能發生既意外,縱使可能性好低。完全唔會有無故溶解或變喪屍僵屍之類獵奇。佢既恐怖係屬於「睇唔見既恐怖」,近懸疑多過恐怖。

下回原創水著回唔知點解非常期待。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 02:51 AM   #364
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
某處搵到既改圖

望月做偽娘應該會好多人受落。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 03:22 AM   #365
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
同老師自盡o個幕相比,恆一發噩夢自己溶解o個幕獵奇先嚇到我爆粗。

水樹果然好中意搞呢類獵奇。

不過我覺得o個幕就有少少誤導成份,雖則話係恐怖系,但小說描寫既暴力都係現實世界有可能發生既意外,縱使可能性好低。完全唔會有無故溶解或變喪屍僵屍之類獵奇。佢既恐怖係屬於「睇唔見既恐怖」,近懸疑多過恐怖。

下回原創水著回唔知點解非常期待。
小說睇完係懸疑類
只係線索唔可能夠你睇睇下知到最後點je

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 05:51 AM   #366
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
劇透

劇透

其實漫畫後面令我有D失望
起初以為佢會用巧妙D既方法搵到個死者
點知到最後係直接屈佢機
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 12:02 AM   #367
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
其實既然咁恐怖又搞唔掂, 點解唔全部人搬出個城市就算?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 12:30 AM   #368
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
當災厄一事在腦中盤旋
你覺得搬屋快定災厄來得快?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 12:34 AM   #369
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
咁我覺得度個辦法call 晒全部屋企人離開夜見山係好簡單嘅事je

舊 02-23-12, 12:51 AM   #370
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
成間學校拆左佢我唔信仲有人死

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 02:49 AM   #371
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
有冇人覺得今話d配角有少少走樣
好似千曳老師同自殺老師有少少崩壞
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 02:50 AM   #372
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: 神龍 查看文章
咁我覺得度個辦法call 晒全部屋企人離開夜見山係好簡單嘅事je
見崎渡完假返黎發現成個鎮冇哂人
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:10 AM   #373
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 神龍 查看文章
+1
當(全家)生命受威脅個時, 仲唔搬咩
最多係出面住一年之後先番黎囉
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
成間學校拆左佢我唔信仲有人死
其實唔篇人入3年3班咪得....
其他班個年多d人咁

btw, 夜見山個名咁熟既... siren2個島好似都係叫夜見島?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:14 AM   #374
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
所以話講故唔好駁故

舊 02-23-12, 10:32 AM   #375
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
d 人想死阻唔到的
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫] 「君が望む永遠」15周年TVアニメ化、OVA化、実写化 money 日本動漫畫討論版 189 01-01-22 05:52 AM
[動畫] 「THEビッグオー Blu-ray BOX」12月22日発売決定 money 日本動漫畫討論版 4 07-19-11 11:52 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[動畫] 超重神グラヴィオン Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 3 09-28-10 01:40 PM

現在的時間是 01:25 PM

手機版 | APP版