Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-09, 09:22 AM   #201
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
玩開m9既人覺唔覺得開槍個板扣入面既彈弓鐵線好易壞?

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-09, 01:55 PM   #202
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
唔知~~~好彩我係玩mk23的~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 10:24 AM   #203
大粒麥
God of Gamer
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
http://www.aimpoint.com/o.o.i.s?id=4...product_id=112

aimpoint c3, 香港有冇地方有國產版賣?
正貨要3千幾, 而我唔肯定係咪長玩ipsc, 所以覺得太貴...

un個網有支類似, 不過賣哂
http://www.uncompany.com/pageproduct...sp?prodid=2933

定係買支aimpoint m2(國產)黎試下, 不過我唔鍾意佢個蓋果粒的的

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...

此篇文章於 11-13-09 01:38 AM 被 大粒麥 編輯。
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 05:23 PM   #204
Godfather教父
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
波波沙

昨日一試,手感好好,必買之作

Godfather教父 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-10, 05:04 PM   #205
Godfather教父

工作壓力太大,只好買d玩具當獎勵下自己....
以下係今個月的收獲:

玩具槍&書:

買左支啞銀中国制1911,真係抵玩
仲有一堆手槍display架
另外2本日本槍書--每年必買的GUN DIGEST(我由1999~2010齊晒)、
大d果本係hobby japan別刊,入面有GBB system解說,當比我呢D outdate人學下野都好 .

舊 02-17-10, 07:48 PM   #206
Godfather教父

年初三過香港同朋友食開年飯,當然順手買D手信啦,可惜大部份香港玩具店仍未
開市,所以今次收獲比較少 ...

兩支BIO HAZARD CV的金槍,呢兩支咁古色古香的金槍竟然係遊戲入面係個廿歲小朋友所用(見封面),真可愛。

舊 03-02-10, 04:37 AM   #207
Godfather教父

0係中環開完會,得知黎緊為左要跟一大堆project,甩唔到身4月拎假去上海睇少女時代演唱會的悲痛事實後,
只好含淚孤身走去玩具店尋求一些安慰 ...

BIO HAZARD S.T.A.R.S 專用M92F
---BIO HAZARD遊戲中S.T.A.R.S TEAM專用的M92F,Jill在BIO HAZARD 3中的那一支為銀色板機

左邊為BIO HAZARD 1 Chris ver ;右邊為S.T.A.R.S standard ver
除了槍身主體顏色不同、握把的S.T.A.R.S logo也是不同的。
(都係果句,雖然我冇Chris咁大隻有型,但係我都想有個Jill咁索的女朋友...)

舊 03-03-10, 01:36 AM   #208
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Godfather教父 查看文章
昨日一試,手感好好,必買之作

出左了 ?!

舊 03-03-10, 01:40 AM   #209
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
工作壓力太大,只好買d玩具當獎勵下自己....
以下係今個月的收獲:

玩具槍&書:

買左支啞銀中国制1911,真係抵玩
仲有一堆手槍display架
另外2本日本槍書--每年必買的GUN DIGEST(我由1999~2010齊晒)、
大d果本係hobby japan別刊,入面有GBB system解說,當比我呢D outdate人學下野都好 .

正喎,雄鷹 1911 ...

舊 03-09-10, 04:43 PM   #210
Godfather教父

開完會,在沉重壓力下,只好靠玩具尋回少許安慰;另一安慰係自己唔洗孤單一人逛街,仲有位美女OL陪行(可惜已為人妻)

1998年限定版BIO HAZARD 2麥林玩具槍

呢支1998年限定版就巴閉囉,當年一出冇耐就絕版,咁都買得返,有時眞係一句:「有緣」

此槍名氣甚大,原因一因為係BIO HAZARD男主角Leon的專用麥林,威力最強、打boss必備。
原因二係此槍獨有,刻上Leon簽名的靚仔木手柄。

跟槍送的兩個S.T.A.R.S.章仔

同普通版麥林玩具槍合照,細心留意下,此限定版的外觀電鍍處理為暗銀電鍍,與一般電鍍相比,
質感更上一層樓

MP5KA3一支

MP5K係我其中一支最喜歡的衝鋒鎗,可靠實用,A3 type手柄更貼手。
舊 03-11-10, 02:05 AM   #211
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
--
你在哪裡買番咁多古董BIO GUN呀?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 02:15 AM   #212
nhm
Junior Member

註冊日期: Feb 2010
XBox Live GamertagNHM
引用:
作者: KIM 查看文章
你在哪裡買番咁多古董BIO GUN呀?
MK 有, 舖名唔記得, 郵局隔離
nhm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 02:21 AM   #213
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: nhm 查看文章
果支係最新的BIO4 LEON長黑飛鷹, 不是古董!

舊 03-11-10, 08:40 AM   #214
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
郵局隔離 ....東京?????

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 04:42 PM   #215
nhm

引用:
作者: 0001 查看文章
郵局隔離 ....東京?????
好似係, 唔太記得個名啦XD
舊 03-11-10, 04:42 PM   #216
nhm

引用:
作者: KIM 查看文章
果支係最新的BIO4 LEON長黑飛鷹, 不是古董!
下...@@
我見過好多舊O野喎@@
樓上O個幾支都見過啦@@
特別係雙金槍@@
舊 03-11-10, 05:18 PM   #217
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
下...@@
我見過好多舊O野喎@@
特別係雙金槍@@
有沒見過雙金塊盾~

舊 03-11-10, 10:40 PM   #218
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
bio m92f而家買駛唔駛15xx??

舊 03-12-10, 01:54 AM   #219
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 湯米 查看文章
bio m92f而家買駛唔駛15xx??
STANDARD版應該唔洗~都係8-9百左右!
http://www.tokyo-marui.co.jp/vaio/01.html

木盒同鋁盒果兩支就勁炒了~!

此篇文章於 03-12-10 01:57 AM 被 KIM 編輯。
舊 03-12-10, 04:08 AM   #220
Sakuya Izayoi

註冊日期: Oct 2009
我想買Desert eagle 睇網上面d人講marui比較好

因為今次係第一次買玩具槍 所以請問有咩要注意

同埋玩左一兩個月之後槍身改做金屬會唔會有咩問題
Sakuya Izayoi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-10, 07:57 PM   #221
葉月健

註冊日期: Jan 2002
作為一個有marui沙鷹既人俾意見你...
如果係買黎打game既,唔好買沙鷹呀~
一來佢大支唔靈活,仲要改埋金屬身
除非你想練手力既0者...

至於玩幾耐改都應該冇咩問題,不過唔改內臟又打top gas好容易打爆飛機

最後就係,我支沙鷹打過一次後都係display only...

舊 03-12-10, 11:19 PM   #222
Godfather教父

我打game至今只用過2支長期sidearm:M1911同DE

我不覺DE難用,無錯old ver打不到top gas,又少彈(15飛);但新ver(hard kick)就好好啦,又準又穩定。
12年前我用DE打ispc(荃灣熊貓酒店),old ver我改到33飛同打topgas咪一樣咁打,當年未有hi-cap,唔覺唔夠d wilson打(係10寸反而冇咁準呢度怪)

" 人型槍架 、 無形槍氣 "

人槍要平衡融合 ; 槍意要無形貫通

心、體、技 3方面也要一致
正如用刀
不要被刀控制範圍,是自己控制刀的範圍
有空去打下wargame
有草有樹的wargame
到你感受到大自然、會感應區別人後, 你自會明白我說的是什麼。

把你的M1911放到身邊~~有空就碰碰他~~睡覺也可放身旁 ...
感受他。
舊 03-12-10, 11:20 PM   #223
Godfather教父

引用:
下...@@
我見過好多舊O野喎@@
特別係雙金槍@@
yes
10年前係好多舊O野
舊 07-17-10, 01:17 AM   #224
wgun

註冊日期: Jul 2010
小弟也想購入Bio的M92F和sword cutlass
唔知有冇師兄可以幫小弟代購或講地方,thx
wgun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-10, 10:29 PM   #225
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
各位高人
細佬突然心癮起
想買番支handgun玩吓
想問吓港島區有冇啲可靠嘅槍鋪??

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
氣槍問題! 馬沙 收藏品討論版 1002 03-17-08 04:19 PM

現在的時間是 07:00 AM

手機版 | APP版