Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-13, 07:11 PM   #76
hitsu
Senior Gamer
Sony Fans

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDHitsu
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
行限都CERO D ??
我只係記得capcom 隻ssf4 用日版外盒內裡是行版game
今次行限外盒面日底中...
hitsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 10:38 PM   #77
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
有冇機會隻日面行心既行限服裝CODE會係日PSN用倒架...?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 10:45 PM   #78
hokhin
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhokhin
XBox Live Gamertaghokhin
已有PS3版都唔知仲買唔買好....又唔可以用STICK, 但好似可以用返PSN D衫?
hokhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 12:36 AM   #79
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: YHW 查看文章
有冇機會隻日面行心既行限服裝CODE會係日PSN用倒架...?
唔可能啦,光榮野不嬲DLC CODE係分區,再講行限個盒我睇到係寫3區,所以唔駛諗都得
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 03:32 AM   #80
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: hitsu 查看文章
今次行限外盒面日底中...
暗榮近1年左右的行限game 全部都係
日版限定盒 / game盒張紙 就一般行貨個樣
佢對上PS3 愛夏鍊金 / PSV 脫脫你鍊金 都係o甘...
我好相信跟住隻 PSV梅露露 都係o甘
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:09 PM   #81
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
玩咗一陣,隻game同ps3版手感一樣

不過最大問題係入力時間,指令無易到,用結成晶之類基本上好難出招,當然唔排除我技術問題

而且又無tag 玩,畫面有dc級數或以上,不過玩開ps3既......

個紳士touch battle又無特別,psv打直個人都仲細個電視,而且又無ps3版咁靚,可能係我唔夠紳士,感受唔到樂趣

舊 03-17-13, 02:25 PM   #82
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 飲勝萬能俠 查看文章

不過最大問題係入力時間,指令無易到,用結成晶之類基本上好難出招,當然唔排除我技術問題

而且又無tag 玩,畫面有dc級數或以上,不過玩開ps3既......

個紳士touch battle又無特別,psv打直個人都仲細個電視,而且又無ps3版咁靚,可能係我唔夠紳士,感受唔到樂趣
無tag ?即是沒有2打2MODE?
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 06:19 PM   #83
安安

註冊日期: Jan 2002
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 06:21 PM   #84
小金井~
Junior Member

註冊日期: Aug 2012
引用:

可唔可以cap d圖黎睇睇, thx!
小金井~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 07:00 PM   #85
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
已有p3版, psv 值得買嗎?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 01:56 AM   #86
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

個combo challenge mode 幾好玩,希望ps3遲啲加返

cap圖就唔貼啦,cap完啲圖同實際畫面有唔少出入

而值唔值好睇個人喎,要比都知無得比啦
好似sf4咁,有ps360,有3ds又有ios,隻隻都有人買

舊 03-18-13, 01:53 PM   #87
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
有無c hing 見到日版?

舊 03-18-13, 03:27 PM   #88
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
有無c hing 見到日版?
試下SSP基X搵下
如果有咁多行貨,
唔多覺多鋪頭直接入日版

舊 03-18-13, 05:18 PM   #89
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
格斗game最講就係同人連線...
聽講好似係連返家用版,有冇人試?

舊 03-18-13, 06:17 PM   #90
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我可以用家用機同各位連線試。
我今日見到歐版$2xx就有了。
行版就好多3xx,日版真係唔多覺。可能始終未到正日。

想同我連PS3版可add我PSN。記住寫明DOA5就會加你先。(Friend list就快又full)

此篇文章於 03-18-13 06:29 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 07:37 PM   #91
bearkat
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
ps3版有無出過中文?
由手機版發出
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 08:53 PM   #92
ComeLOLoh

引用:
作者: bearkat 查看文章
ps3版有無出過中文?
由手機版發出
有,應該所有版本都出到中文。

舊 03-19-13, 09:30 AM   #93
hokhin

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhokhin
XBox Live Gamertaghokhin
但手提版無得用棍..好多招好似好難出....

己有ps3版, 心大心細中

請問個save係咪分開?
即係ps3版clear左d mode/衫, 係psv又要再clear多次?
hokhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 01:47 PM   #94
安安

註冊日期: Jan 2002
1.01
更新資訊
PlayStation Network的對戰已可支援「Cross-Play」
WORLD RANKING中可查看Playstation3的排名
OPTION中追加「Cross-Save」
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 02:06 PM   #95
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
日版到, 普$450左右, CE 版$699

舊 03-19-13, 02:10 PM   #96
ComeLOLoh

引用:
作者: hokhin 查看文章
但手提版無得用棍..好多招好似好難出....

己有ps3版, 心大心細中

請問個save係咪分開?
即係ps3版clear左d mode/衫, 係psv又要再clear多次?

睇呢道好似意思係衫解左可copy過去,但獎杯就要再打一次。
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=5160&tnum=2

舊 03-19-13, 08:13 PM   #97
kinpingk

註冊日期: Sep 2004
特典衫不能過~~~~~
kinpingk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 08:42 PM   #98
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

引用:
作者: kinpingk 查看文章
特典衫不能過~~~~~
我全部dlc都用到喎

要自己入psn download多次

打打吓發覺psv個十字掣幾好噤,係前斜好多時比粒analog頂出唔到

舊 03-19-13, 08:43 PM   #99
ComeLOLoh

引用:
作者: kinpingk 查看文章
特典衫不能過~~~~~
美版官網有講,日/行唔知有冇事。

此篇文章於 03-19-13 08:55 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 08:45 PM   #100
ComeLOLoh

引用:
我全部dlc都用到喎

要自己入psn download多次

打打吓發覺psv個十字掣幾好噤,係前斜好多時比粒analog頂出唔到
係咪用PSVita入code先。
之後再用PS3上PSN download?(睇history?定點?)

定用PS3上PSN 入code一次過download晒比PS3同PSV用?

(我<--未買PSVita既人,不過game買左,有PS3版)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dead or Alive 5 綜合心得交流區 ComeLOLoh 攻略及心得交流區 1609 09-08-13 06:59 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
DEAD OR ALIVE 2問題 jerry 電視遊戲討論版 1 09-11-05 03:03 AM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 06:17 PM

手機版 | APP版