Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-03-17, 01:12 AM   #926
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
更新版本為幾多

第一個DLC修羅之道(三周目)封頂為400級

未有DLC大約400以下
無記錯係1.19

舊 10-03-17, 09:36 AM   #927
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 淡水 查看文章
隻九尾, 火彈投石有保護色, 尾大舊到睇唔到佢出咩
想點
保護色都勉強睇到,條尾就唔攻擊都非常阻礙視野
同埋都幾長血,正常咁打真係火都黎…

舊 10-03-17, 10:27 AM   #928
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
想問一下重甲,其實點用。始終好多問號

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-03-17, 10:44 AM   #929
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
件甲有指定素質條件,當你配點符合件甲個素質點數就會解到件甲用到佢特殊效果

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 12:14 PM   #930
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: darkvolver 查看文章
想問一下重甲,其實點用。始終好多問號

Sent from my iPhone using Gaforum
希望我無誤會你講既重甲問題,其實嚟隻game,不同的甲係走不同的流派,而走不同流派直接影響你用既武器,點解咁講,你可以睇睇每件裝備最後2行,輕中重所需乜,重甲無記錯係體及技,輕甲好似係體及式,中甲唔記得,而我啱啱所講既點解要睇武器要配不同既甲,因為每個武器都有不同所需的配點,而如果可以同裝備可以相同就天生一對,我所講既天生一對係連正副武器連裝備可以用同一配點發揮最大效能,簡單講如果你行雙刀(心)D+(武)C+(技)B+加鐮鎖(體)D+(技)C+(忍)B+流你就大鑊,因為雙刀配點最大效能係(技)B+而鐮鎖配點最大效能係(忍)B+,如你玩鐮鎖派你就飽,因為只有鐮鎖係配點用(忍)B+,裝備係無用(忍)嚟個配點,不過鐮鎖可以屈人形敵人,只要用點開蛇咬,每次打人形敵人時用上段蛇咬加上段輕攻擊就可以屈死人形敵人,有些人形BOSS一樣屈死

舊 10-03-17, 12:25 PM   #931
chrischun
Juliuscrui

嚟隻GAME真係最失敗係合魂系統,完全令到追裝感下降,果然係2004年既創意,有玩過嚟類型既GAME既朋友會好明白我講乜,基本上幾多週目都無用,敵人都係白白痴痴既,太多BUG及不良道具令到嚟隻GAME平衡性大減

舊 10-03-17, 02:05 PM   #932
darkvolver
頹冗

引用:
件甲有指定素質條件,當你配點符合件甲個素質點數就會解到件甲用到佢特殊效果

簡單來講,我睇過重甲的特性真係不覺有什麼用。感覺完全可以用奇怪形容。

舊 10-03-17, 02:06 PM   #933
神人ではない!新人だ

睇點排陣架啫,SO FAR DARK SOUL D卒都唔見得充滿智慧,亦冇咩BOSS冇PATTERN捉。
不過的確去到神器為止都冇咩特別打寶既需要,神寶(DLC系列)先至打寶GAME既開始。

引用:
簡單來講,我睇過重甲的特性真係不覺有什麼用。感覺完全可以用奇怪形容。
基本上重裝除非你用楯無系列,否則的確冇咩大作為。
主要係DAMAGE減少量高D同可以硬劈,不過同卒打冇理由咁做,同BOSS你唔夠佢厚血

話時話,點先算完成仁王之道,已經打完狗尾狐就開地獄都仲係三十層止步既
真係要跑全山既在下可能轉GAME算

此篇文章於 10-03-17 02:19 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 02:32 PM   #934
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
睇點排陣架啫,SO FAR DARK SOUL D卒都唔見得充滿智慧,亦冇咩BOSS冇PATTERN捉。
不過的確去到神器為止都冇咩特別打寶既需要,神寶(DLC系列)先至打寶GAME既開始。

主要係DAMAGE減少量高D同可以硬劈,不過同卒打冇理由咁做,同BOSS你唔夠佢厚血

話時話,點先算完成仁王之道,已經打完狗尾狐就開地獄都仲係三十層止步既
我同你既見解一樣,只不過我可能會下dlc及十一月既新武器版本,呢類型嘅game有一個好處,就係可以長期留係ps4唔刪除,有時間就打一下

舊 10-03-17, 02:39 PM   #935
darkvolver
頹冗

引用:

對我來講,二周目一出街已經好似穿緊條under打緊一樣,一中招落命。重甲都係放棄,但最少我有個飾品係加下幸運及雷達就算。

舊 10-03-17, 02:48 PM   #936
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:

完成仁王之道=女王之目
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 03:09 PM   #937
神人ではない!新人だ

引用:
對我來講,二周目一出街已經好似穿緊條under打緊一樣,一中招落命。重甲都係放棄,但最少我有個飾品係加下幸運及雷達就算。

基本上重甲喺呢D GAME打關一向都好不利
當年有諗過用斧系去配合,結果血氣運行太差,攻擊效率仲低過輕裝之餘,又易中CATCH攻擊
同時二周開始神器裝備LV有150+X,印象中+X既系數加幅比LV本身。
事實上,當年開二周第一件事差唔多一定係弁慶橋掘刀塚打套裝。
引用:
作者: 淡水 查看文章
完成仁王之道=女王之目
頂!

舊 10-03-17, 03:57 PM   #938
darkvolver
頹冗

引用:
基本上重甲喺呢D GAME打關一向都好不利
當年有諗過用斧系去配合,結果血氣運行太差,攻擊效率仲低過輕裝之餘,又易中CATCH攻擊
同時二周開始神器裝備LV有150+X,印象中+X既系數加幅比LV本身。
事實上,當年開二周第一件事差唔多一定係弁慶橋掘刀塚打套裝。

頂!

條橋係幾好farm,但是有gear cap。

舊 10-04-17, 08:43 AM   #939
darkvolver
頹冗

近排轉行玩鐮鎖加忍者打下道場磨下先

舊 10-07-17, 03:51 PM   #940
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
想問當時黃金版同年尾出完全版有咩分別?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-17, 03:57 PM   #941
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: Akira 明 查看文章
想問當時黃金版同年尾出完全版有咩分別?
完全版
https://gnn.gamer.com.tw/2/153292.html

黃金版等樓下答吧

此篇文章於 10-07-17 04:02 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 02:20 AM   #942
chrischun
Juliuscrui

玩左咁耐,第一次要用腦去諗打唔打無遮無擋既夜梟,點知咁易打,早知唔洗諗咁耐

舊 10-08-17, 02:27 AM   #943
chrischun
Juliuscrui

我發現嚟隻仁王最難打既係序章,基本上過左序章後,後面所有關卡食菜咁食,最難既唔係打王打怪,係D死人陷阱

舊 10-08-17, 03:39 AM   #944
chrischun
Juliuscrui

真係不吐不快,嚟隻仁王真係劃時代產品,大多數版圖都似鬼武者咁,敵人係一條狹窄既路或困獸鬥加強壓迫感,點知壓迫感就無左,反而清怪仲快好多,好心學下人地既地平線,沙盒版圖都可以做到有壓迫感先高,最攪笑既係我明明係敵人一個身位附近,敵人都睇我唔到,嚟D乜野AI嚟嫁,攪到我宜家玩仁王打怪好似打死物咁,唔好同我講幾週目係唔同,嚟D遊戲既幾週目只係血厚左,仁王既怪血厚點都厚唔過WOW及D3,見樓上話可以去到LV750,真心服左可以玩到LV750既朋友,我玩到差唔多爆機都已經覺得無聊,唔係唔用心去玩嚟隻遊戲,而係嚟隻仁王太完美

樓上講過話似鬼武者,我唔太認同,鬼武者既一閃太有快感,鬼2既一閃雖然簡單左好多,但好在多怪比我閃,仁王大家都知,每個版圖敵人既數目真係少得可憐,所以出現大量點刷精華既教學,一隻為刷以刷升級既遊戲,可以好玩得去邊,為左精華刷同一版圖,嚟D唔係叫遊戲,叫無進步,所以大家見我成日講WOW及D3亦係同一道理,已經諗唔到新野比消費者,咪出D大同小異既DLC比大家

我回流打機只係短短半年,玩過20幾隻不同遊戲,有D遊戲真係正到一流,有D遊戲真係衰過PS1,我唔係講畫面,係講玩法,點解宜家D遊戲廠商越來越似Canon及Nikon加少少野就當新產品

舊 10-08-17, 02:07 PM   #945
darkvolver
頹冗

仁王 Ni-oH

想到新玩法,有沒有人知
點樣可以出現陰陽debuff?

舊 10-08-17, 05:00 PM   #946
神人ではない!新人だ

引用:
作者: chrischun 查看文章
真係不吐不快,嚟隻仁王真係劃時代產品
一向都話係得序章難d,本來唔升lv都一樣係無雙。
雖然家陣打無間唔清不利要素真係死得好快
所以先話係打裝game,要750其實兩日就夠。
其實各有所好,要時刻變化大點解唔去打格game,
至少在下認知香港打勁果班應該唔會悶到你。
引用:
想到新玩法,有沒有人知
點樣可以出現陰陽debuff?

你指混沌吧?
同時上兩種屬性就會。

此篇文章於 10-08-17 06:25 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 08:17 PM   #947
chrischun
Juliuscrui

引用:
2日,仲諗住可以磨到幾個月慢慢玩

舊 10-08-17, 08:30 PM   #948
darkvolver
頹冗

引用:

你指混沌吧?
同時上兩種屬性就會。

是呀,混沌好像幾好玩

舊 10-08-17, 09:10 PM   #949
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:

你指混沌吧?
同時上兩種屬性就會。
混合屬性,我以為係秀賴把火,雷雙屬雙刀

後期帶下人協力玩玩,玩下逢魔任務,如果唔追無

間獄裝既話,無謂虐待我呢類初心者級,人地

帶住我打就唔拘

此篇文章於 10-08-17 09:14 PM 被 ~飛彈~@@ 編輯。
~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 09:53 PM   #950
神人ではない!新人だ

引用:
作者: chrischun 查看文章
2日,仲諗住可以磨到幾個月慢慢玩
750唔難升,隻game係裝大過本體。
750拎綠武+20 同 300拎橙武set好套裝,後者唔只勁十倍。
打裝先係真正磨時間既部份。
本身一週真係太友善,隻隻boss都係半血先認真。
引用:
混合屬性,我以為係秀賴把火,雷雙屬雙刀

後期帶下人協力玩玩,玩下逢魔任務,如果唔追無

間獄裝既話,無謂虐待我呢類初心者級,人地

帶住我打就唔拘
其實你可以清晒四個不利區先入去無雙隻抽。
在下有d都一定清既,例如定時增援+麻痺/冇得爆九十九。
有次打石田增援+慢動動+鎖道具,足足磨咗半個鐘先落到下一層

此篇文章於 10-08-17 09:55 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版