Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-27-14, 12:15 PM   #926
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
作者: kakajit 查看文章
人地都講到明話RG 你仲再部HG去打唔夠打係正常
所以exia黎緊出RG
吾知學長會吾會整返部rg exia amizing再打過

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線  
舊 03-27-14, 12:23 PM   #927
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
雙方開外掛,也要看是否同級別
一方開掛lv99,一方開掛全能力满點
咁都無得打,吾好睇

鐵拳我過渡到,大家都解釋到比我知咩事

回到根本,主角機有各種專屬絕招
其他人吾用又吾夠揪,先係令我不解,覺得主角開掛的原因
或許如teealpha所言,是其他人太不給力了

我最多接受到武士男孩出發勁
如主角般出咒文,開魔法,我真係接受吾到
一係大家都識咁樣魔改
你接受到RG拳原理後就到下邊問題

>>無得打,吾好睇
>>其他人吾用又吾夠揪,先係令我不解
誰說不用就會輸
RG拳打中的話是可以打爆敵人
但拳比劍的射程距離還低

你可以拉打射佢啊
射佢唔死比人入格
無得話人下下外掛贏的

還是打中就可打爆敵人的技都叫外掛?
咁x 的月炮
日本boy的發勁
不死鳥的w炮
肉包的nt炮 全部都是掛

到最後其實你只是把絕招當成外掛
只是主角打中人咁解
應該只有吉姆渣古量產機大戰岩你睇

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 03-27-14 01:03 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線  
舊 03-27-14, 12:50 PM   #928
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
不過倒來都想製作組都難的,又多炮加牛油炮的話已經太多(s/sd/00),大激光又係(第一次出之後反應都唔太好),格劍又唔似必殺同近排太多(00),咁唯有出返鐵拳,起碼得g……唯一問題係唔型咁解,不過今集風起雲動拳我ok。

舊 03-27-14, 01:25 PM   #929
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
我反而唔認為呢套敗筆係RG度而係戰鬥方式
我自己幾BUY K9果場戰鬥
Dom031059 目前離線  
舊 03-27-14, 02:53 PM   #930
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: Dom031059 查看文章
我反而唔認為呢套敗筆係RG度而係戰鬥方式
我自己幾BUY K9果場戰鬥
但係主角群都好鄙視呢D計謀呢

舊 03-27-14, 03:03 PM   #931
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Rance 查看文章
細路仔邊識得D乜野計謀呢
佢地只係識得鬥頂大
teealpha 目前離線  
舊 03-27-14, 03:14 PM   #932
HakiK
Crazy Gamer
秋月

RG最大問題係無消耗,無負作用,無弱點,威力大過所有武器
(就算用主角把口同我講機體負荷過大,
講完都係一拳打落去,然後第二日整返好部機)
再講每次都係谷哂RG POWER去拳頭到
我明明見RG SYSTEM係機體全身POWER UP,
就算開RG,可唔可以比D RG飛腿,RG Rider Kick, 展現多d全身骨架既動作,
而唔係清一色念動破碎拳orz

最怨念係明明discharge中二度滿分,仲有幾十種唔同玩法,
剩係今場新用既細星星, 可以直接射出去, 可以套上武器玩level 5 超電磁炮(?)
可以推高輸出率,玩法已經千變萬化, 開埋speed mode 打機動戰畫面一定刺激
結果劫能盾鋪鋪都老馬...

此篇文章於 03-27-14 03:19 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線  
舊 03-27-14, 03:27 PM   #933
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
最後大結局又係RG神拳打爆阿巴奧古?...

舊 03-27-14, 04:00 PM   #934
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
TVB版可以叫風起雲動拳

怪盜小G 目前離線  
舊 03-27-14, 04:07 PM   #935
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
---skip---
結果劫能盾鋪鋪都老馬...
其實將rg system 能源轉落盾自給自足就好...

另外仲有 mk II 都係唔知出來做咩.....
由手機版發出
J+1 目前離線  
舊 03-27-14, 04:08 PM   #936
pet3
The One

引用:
作者: J+1 查看文章

由手機版發出
1+0=1

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 03-27-14, 04:28 PM   #937
尼路
The One

引用:
作者: J+1 查看文章

由手機版發出
出模型囉。
認真,升級改造過渡用機體,簡稱萬年後備。

舊 03-27-14, 04:32 PM   #938
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
明明只係一套推廣動
睇得開心咪算。 又要嘈屈機

真係想忙死阿寶咩

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 03-27-14, 05:13 PM   #939
Dom031059
Senior Gamer

引用:
作者: Rance 查看文章
就係唔明點解要鄙視
你自己好似長空咁就要人地跟你種方式黎打?
咁佢自己同WING.F打果時都放部booster埋伏人啦
Dom031059 目前離線  
舊 03-27-14, 05:34 PM   #940
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
真心果句
最好睇係名人對K9

你當RG神拳係God finger就會易接受好多
當年God finger出左咁多集都淨係比人破過一次咁大把

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線  
舊 03-27-14, 05:38 PM   #941
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實係因為佢地唔用RG神拳果時打得好睇好多咁解 就算係今集,係用雙RG拳之前既攻防都好高水準

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 03-27-14, 08:01 PM   #942
尼路
The One

其實我覺得最好睇係wing個場,之後先k9

舊 03-27-14, 08:48 PM   #943
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: GN00508771 查看文章
明明只係一套推廣動
睇得開心咪算。 又要嘈屈機

真係想忙死阿寶咩
無法喎...呢套明明對象係死老鬼,下下閃光掌當然唔收貨 仲要將玩戰術的玩家定性為不受歡迎

比死小孩high的已經有紙箱戰機啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 03-27-14 08:50 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前線上  
舊 03-27-14, 08:53 PM   #944
pet3
The One

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
無法喎...呢套明明對象係死老鬼,下下閃光掌當然唔收貨 仲要將玩戰術的玩家定性為不受歡迎

明明對像是小朋友
主要是想吸引更新血咁高達先可以做落去

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
舊 03-27-14, 08:54 PM   #945
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章

依套野既定位應該仲係兒童,不過佢同時顧及到d 老豆
商品類動畫最屈機係可以一家大細睇,買又開心,比錢果個又開心

舊 03-27-14, 10:25 PM   #946
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
其實我又睇唔出K9果場有邊忽唔受歡迎
日本觀眾都對呢場好高評價

ラルさん講果句「ガンプラバトルではない」係講佢兄弟既戰術好似打仗咁之嘛,又冇睇唔起佢地

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線  
舊 03-27-14, 11:50 PM   #947
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
論打鬥場面主角 VS W 同名人 VS K9都做得好好

自己最鍾意主角VS QUBELEY,由AGE個森林(互相對決)打到OO劇場版既花田(互相了解),感動

舊 03-28-14, 04:33 AM   #948
seed0.0
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009

exia最大敗因係唔用7劍mode來秒殺主角

seed0.0 目前離線  
舊 03-28-14, 05:33 AM   #949
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: seed0.0 查看文章
exia最大敗因係唔用7劍mode來秒殺主角
當時是會長控制中嘛
都說了那時候不即時直接解決掉就一定會老馬的了
立FLAG的人辦

舊 03-28-14, 08:43 AM   #950
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
監督はもちろんのこと、スタジオ周り各スタッフがラストへ向けてトランザム中。

RGシステム起動…。これで…。

あと少しです。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第13話「バトルウェポン」丨15話メカ作畫監督:大張正己 money 日本動漫畫討論版 1018 01-22-14 03:27 PM
[PSP]Blade Dancer ~千年の約束~ [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 58 03-13-06 05:19 PM
新海誠「雲、約束場所」UMD化 Hayami 日本動漫畫討論版 73 06-06-05 09:37 PM
雲、約束場所 macross7ra 日本動漫畫討論版 4 08-17-04 03:06 PM
BaseSon 「ONE2 ~永遠約束~ with VOICE」 Hayami H-GAMEの部屋 0 12-14-02 08:22 PM

現在的時間是 08:46 AM

手機版 | APP版