Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-16, 12:55 AM   #526
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
macross個世界已經發展到遇到唔同星球既外星人
而且多種族共融嗎
只係過左幾十年
無幾十添, F之後幾年JA,
F係2059
PS3隻30周年係2060
以家先2067
照道理雪露同蘭卡應該仲係活躍/岩岩過氣既銀河歌姬w

不過人類係F之後差唔多掌握哂FOLD技術
你話我知呢7年間發生過star ocean 4果種故事我都信
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:05 AM   #527
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我由開始移民計劃開始計起
應該有五十年?
佢船團之間冇乜特別交流咁可能有d船團一早落地生根
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:21 AM   #528
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
我由開始移民計劃開始計起
應該有五十年?
佢船團之間冇乜特別交流咁可能有d船團一早落地生根
由手機版發出
2012年開波
第一個落地星球係惑星エデン(macross plus)....macross galaxy亦係呢度出發(F有好多船都係由呢度出發) 已經當左係中轉站
其實後面都見左好多星球既
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:38 AM   #529
Carmine
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
點解仲會用VF171???過左幾年VF25仲未正式配備???
VF25在製造上要用到フォールドクォーツ這種稀有物質
可能還未解決到機體造價和入手源的問題吧

而VF171可以一直當主力量產機的原因
是因為一般駕駛員的技術無法操控VF19,VF22等高性能機
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:54 AM   #530
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
フォールドクォーツ 唔係YF29先要用咩-.-?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 02:00 AM   #531
Carmine
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
フォールドクォーツ 唔係YF29先要用咩-.-?
https://ja.wikipedia.org/wiki/VF-25_...4%E3%82%A2#ISC

VF-25的ISC要用到フォールドクォーツ

YF-29用的是[大量]的フォールドクォーツ
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 02:11 AM   #532
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
竟然係咁-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:17 AM   #533
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
暫時最正係大清水
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 09:49 AM   #534
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
點解仲會用VF171???過左幾年VF25仲未正式配備???
500Yen 模型 Mecha Collection架VF171應該新模出

但明明M7 VF11個樣重好過171而且模具可重用

睇唔透……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 09:50 AM   #535
真!DC
Banned User
奉行我道

摺機頭式變形我覺得得YF/VF19摺得靚
----------------------
我開始入ミラージュ股了
期待之後的反差萌
由手機版發出

此篇文章於 04-12-16 09:52 AM 被 真!DC 編輯。
舊 04-12-16, 12:22 PM   #536
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
美雲完全係我杯茶
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 12:50 PM   #537
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今次buy蘋果妹
痴痴呆呆但至少樂天+第一集就有夢想有目標
同綠毛呢類妄自菲薄既麻煩製造者差得遠
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 02:16 PM   #538
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: HakiK 查看文章
今次buy蘋果妹
痴痴呆呆但至少樂天+第一集就有夢想有目標
同綠毛呢類妄自菲薄既麻煩製造者差得遠
最初開始睇覺得蘋果妹好有綠毛影子, 但少左果種好煩既感覺(尤其把聲....)同埋可愛好多

舊 04-12-16, 03:40 PM   #539
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
話時話,風の王国同蘋果妹係咪同一種族

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:42 PM   #540
真!DC
Banned User
奉行我道

都有觸鬚係同族吧
由手機版發出
舊 04-12-16, 04:30 PM   #541
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
觸鬚/髮呢樣野以前Macross有無出過?
我只知道Orguss超時空世紀有。

舊 04-12-16, 04:58 PM   #542
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
隨時其中一個有婚約之類....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 10:24 PM   #543
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
隨時其中一個有婚約之類....
由手機版發出
蘋果莊園少爺其實係敵Ace

舊 04-17-16, 11:34 PM   #544
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

https://twitter.com/mayn_tw/status/721708095378821121

太強大.....

舊 04-17-16, 11:50 PM   #545
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
其實個w 字手勢唔難做, 但要好似美雲分得噤開就真係要骨格奇精了

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 12:01 AM   #546
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
其實個w 字手勢唔難做, 但要好似美雲分得噤開就真係要骨格奇精了
我覺得唔洗第二隻手輔助呢下勁

舊 04-18-16, 12:05 AM   #547
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
中指疊無名指 單手得好正常
但美雲調轉都得 無名指疊中指 做唔到
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 03:42 AM   #548
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
中指疊無名指 單手得好正常
但美雲調轉都得 無名指疊中指 做唔到
呢下真係

舊 04-18-16, 07:35 AM   #549
真!DC
Banned User
奉行我道

難過中指啫但無名指都唔係做唔倒(唔用另一手輔助)
由手機版發出
舊 04-18-16, 07:38 AM   #550
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
VF1 EX... 又係1J黎嘅
毒蘋果X嘔吐男先會引發雙方底力?
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
細田守「おおかみこどもの雨と雪」2013年2月20日 Blu-ray&DVD 発売決定! money 日本動漫畫討論版 104 04-08-14 02:08 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM

現在的時間是 06:33 AM

手機版 | APP版