Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-22-17, 03:57 PM   #351
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
個標槍選手咁厲害唔一早就掟主角群 一齊企係度等天光
由手機版發出
天上面果兩條龍噴緊佢d卒,射佢先都合理既。

舊 08-22-17, 04:08 PM   #352
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
我指三條龍黎之前佢地就齋企係度對望左成晚
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 05:45 PM   #353
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
我指三條龍黎之前佢地就齋企係度對望左成晚
由手機版發出
屍鬼智力較低 狗都掟到石過去 佢地都唔識掟返轉頭

舊 08-22-17, 06:33 PM   #354
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
笑左
Ching 你突破盲點

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:51 PM   #355
gingq7

註冊日期: May 2008
我覺得標槍手可能係有心等條龍自己送入虎口

標槍手好似自己無手段破解the wall的魔法, 條龍可能就係咁用
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 11:02 PM   #356
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
其實班White walker 好屎, 只要殺左佢呀頭成班卒都死哂, 下次到Jon 掟dragon glass
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 01:07 PM   #357
gingq7

果班white walker主將級仲要唔係特別好打, 而且比Dragon glass掂一掂就化灰, Jon都KO左兩件;

而果堆white walker卒仔單兵能力亦十分弱, The Hound打4-5個普通人類卒仔都九死一生, 但可以輕鬆無雙white walker卒仔, 睇落去1個普通人類卒仔打2-3隻white walker絕對無問題,
仲未計人類有炸藥, 弓箭, 騎馬等強力武器
舊 08-23-17, 01:23 PM   #358
Eking

註冊日期: Feb 2006
咁WALKING DEAD個D咪一樣

舊 08-23-17, 06:15 PM   #359
Eking

舊 08-23-17, 08:56 PM   #360
gingq7

引用:
作者: Eking 查看文章
咁WALKING DEAD個D咪一樣
walking dead果面無神兵dragon glass喎

不過主要分別係呢面未outbreak前, 主角群和其軍隊已經有晒心理準備要面對d乜野敵人和要用咩武器/手法, 而且仲有d古書增加智識, 堆white walker仲要一時三刻都過唔倒有魔法的the wall, 大把時間處理

而Walking dead果面就九成係d軍隊都未搞清咩事已全滅
舊 08-29-17, 12:36 AM   #361
gingq7

- White Walker果然係要靠條龍...
- 估唔到某人捱唔到最後一季....果part真係估佢唔倒但又好合理的典範...

最後其實我唔明...

Jon Snow係Aegon Targaryen,
Rhaegar Targaryen和Elia Martell離婚(但可以秘密離婚???)後再和Lyanna Stark結婚(秘密結婚又有何用???), 呢part我勉強可理解,
但The Mountain當日殺Elia Martell時, 順手殺埋她的子女時的那個Aegon Targaryen是誰????

Rhaegar和Elia生的仔叫Aegon, Rhaegar和Lyanna生的又叫Aegon(Jon)?
舊 08-29-17, 12:48 AM   #362
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
小指頭輸係gm手上

舊 08-29-17, 01:10 AM   #363
gingq7

引用:
作者: 神龍 查看文章
小指頭輸係gm手上
其實都唔太關Bran事啦

其實都唔太關Bran事啦
Sansa幾季前已經唔信little finger,
Vale個Lord就前一季(?)一出場已唔信little finger, 跟住再俾little finger玩一獲
兩個都想little finger死好耐架啦

反而我唔太記得Ayra和little finger有咩仇口, 上集一黎就想little finger死咁
舊 08-29-17, 02:10 AM   #364
神龍
↘大家比d掌聲

完全關佢事啦
成單野學佢話齋"家下無證無據, 你屈我"

轉頭有個證人A彈出嚟講堆得你本人先知嘅野, 重要一字不差
比著我都嚇到標尿, 天知道你重知我幾多野想爆多我幾成大鑊?
即刻試下打人情牌:
"三傻姐我地單獨入房吹2句啦好無?"

舊 08-29-17, 08:29 AM   #365
Eking

細仔存在係完全毀左佢自信, 個一刻佢轉頭想走佬已經表明身有屎, 所以連D細都唔SHOW佢, 始終佢殺左佢老細

舊 08-29-17, 09:09 AM   #366
gingq7

所謂證人根本無意義, 因為根本無客觀證據,
唯一俾人目撃倒的推Lysa落moon door又真係為左救Sansa (Lysa唔死其實先對little finger最有利)

但呢個唔係審判, 係擺明閉埋門做佢 (我仲諗住會有Trail by combat, 估唔到直接擊殺)
舊 08-29-17, 09:41 AM   #367
神龍
↘大家比d掌聲

你重未明

其他人講嘅係無證無據嘅陳述, 就只有gm講嘅係秘密層級事實, 個犯唔知下一秒gm會唔會拎更多真實可見可觸摸嘅證據
所以先有下一幕嘅"要求入房傾, 唔好再係大廷廣眾講喇"

明知個大會係做你你都會反抗啦
呢一幕成個流程我都覺得好符合個犯嘅最佳選擇, 以當時計應該每一步都無揀錯

舊 08-29-17, 09:59 AM   #368
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
作者: gingq7 查看文章
最後其實我唔明...

Rhaegar Targaryen和Elia Martell離婚(但可以秘密離婚???)後再和Lyanna Stark結婚(秘密結婚又有何用???), 呢part我勉強可理解,
但The Mountain當日殺Elia Martell時, 順手殺埋她的子女時的那個Aegon Targaryen是誰????

Rhaegar和Elia生的仔叫Aegon, Rhaegar和Lyanna生的又叫Aegon(Jon)?
你當劇集合併左呢兩個角色啦

伊莉亞個細仔小說都仲有出場(雖然有好多暗示佢唔係真正既細仔 只係蜘蛛培育既影子武士) 劇集根本無佢蹤影

更何況龍家本身都好多人係同名
由手機版發出
舊 08-29-17, 10:18 AM   #369
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
一王兩后+各方仇人會面後,
Cersei做的決定好鬼似國共內戰的…

Theon Greyjoy同人打爛仔交被踢下面,
但因為下面無咗弱點所以羸到笑果度,真係笑咗~!!!

Sansa掌權,
宜家身邊有細妹Arya做殺手+保鑣,
又有細佬Bran做千里眼+全天侯CCTV睇playback,
咁某某仲有咩利用價值,拎便當走得…

Daenerys+Jon Snow條愛情線會唔會太快?

Rhaegar Targaryen+Lyanna Stark果段會唔會有前傅、衍生劇講返,
無睇過書就咁睇電視劇,唔係好明佢哋的關係會點影響到當時的局面。

其實飛龍同The Wall係咪有魔法的東東嚟?
所以有制衡Night King同班兵的能力?

另外,會唔會因為Night King前季已經親身見過Jon Snow,
某程度上可以讀到Jon Snow諗乜,
所以之前Night King同班兵之前一集等足一晚唔郁,
就係等條龍嚟救Jon Snow?

https://www.youtube.com/watch?v=4QMQOJTYRBU

此篇文章於 08-29-17 10:58 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 10:22 AM   #370
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: gingq7 查看文章

最後其實我唔明...

Jon 出世時 Aegon 應該已經被殺害,我估 Lyanna 可能知道而將個仔命名為 Aegon,以紀念已死既 Aegon。

舊 08-29-17, 10:34 AM   #371
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
作者: 2dn 查看文章
Jon 出世時 Aegon 應該已經被殺害,我估 Lyanna 可能知道而將個仔命名為 Aegon,以紀念已死既 Aegon。
未必知,唔知既機會比較大

君臨淪陷同 Ned 帶住幾個戰友去多恩救萊安娜 發生時間相當接近

而當時極樂塔為左隱藏萊安娜應該同外界斷絕左消息聯繫
由手機版發出

此篇文章於 08-29-17 10:40 AM 被 Chitose1987 編輯。
舊 08-29-17, 10:57 AM   #372
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
未必知,唔知既機會比較大

君臨淪陷同 Ned 帶住幾個戰友去多恩救萊安娜 發生時間相當接近

而當時極樂塔為左隱藏萊安娜應該同外界斷絕左消息聯繫
由手機版發出
如果無收到消息,咁就只係純粹想起個龍族既鼎鼎大名,
但照計 Lyanna 無理由唔知 Rhaegar 已經有個叫仔叫 Aegon,
常理應該唔會幫個仔命名同尚在生既兄長一樣,
除非真係唔知 Rhaegar 有個仔,但佢地咁愛對方應該咩都知?

舊 08-29-17, 11:07 AM   #373
Chitose1987
好孩子不要問

雷加由多恩返回君臨 → 雷加三叉戟河戰死 → 君臨淪陷 → Ned 帶兵解風息堡圍城 → Ned 帶戰友救萊安娜

頭尾事件時間相差至少肯定少於十個月,計埋移動同戰爭消耗既時間,雷加戰死到 Jon 出世可能只相差 4-6 個月

以極樂塔條件,無渡鴉無人手(得三個御林鐵衛做看更),應該真係傳唔到雷加戰死同君臨淪陷既消息過去

(Ned 同三個御林鐵衛決鬥前都先嘴炮一輪 話俾佢地知瘋王已經一敗塗地blahblah)

所以我比較傾向劇集將呢兩個角色合併左 反正劇集本身都無任何篇幅講果個疑似影武者

再唔係就雷加知道呢場戰爭自己同仔女都難逃刧數,事先幫萊安娜個仔起左名,龍家有d名成日重複用 eg. 伊耿、戴蒙、韋賽里斯
由手機版發出

此篇文章於 08-29-17 11:15 AM 被 Chitose1987 編輯。
舊 08-29-17, 01:50 PM   #374
gingq7

兩個角色合併 -> 但我印象中red viper係多次強調The mountain殺晒佢個妹Elia連埋對仔女(即係包埋Aegon), 而且劇組隨便俾個新名Jon Snow就可以, 何必用Aegon呢個名?

Lyanna 可能知道而將個仔命名為 Aegon,以紀念已死既 Aegon -> 紀念已離婚的大婆的兒子咁搞笑?

Rhaegar , Elia , Lyanna , Robert呢段四角關係實在好謎
舊 08-29-17, 02:55 PM   #375
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
一次過睇返兩季(ry

點解條龍做隊友時要三隻先打到爆幾隻船,做敵人時就一發嘴炮轟爆長城

真係越睇越唔覺得人類方有咩生存機會

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 09:48 AM

手機版 | APP版