Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-16, 05:40 PM   #676
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
是否看到精靈
進入戰鬥>開車>掉球>爆開

因為離開了
所以必定會逃跑?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 05:53 PM   #677
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: pet3 查看文章
是否看到精靈
進入戰鬥>開車>掉球>爆開

因為離開了
所以必定會逃跑?
我覺得係有關係的,
搭火車尤其明顯. 火車一開基本上爆ball就走硬, 但如果該次係成功收服就無事.
所以搭火車埋站見到奇異種子果D嘅話, 我一定比野食+Ultra ball希望一兩round內搞掂, 否則多數都消失

相薄

此篇文章於 08-15-16 05:56 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 06:07 PM   #678
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我覺得係有關係的,
搭火車尤其明顯. 火車一開基本上爆ball就走硬, 但如果該次係成功收服就無事.
所以搭火車埋站見到奇異種子果D嘅話, 我一定比野食+Ultra ball希望一兩round內搞掂, 否則多數都消失
據說火車地鐵因為移動速度太快所以一定爆波走
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 07:29 PM   #679
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
收工先落雨咁點捉鬼呀..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 09:09 AM   #680
FREDDY@o@

10km又伊貝好想哭…
由手機版發出
舊 08-16-16, 09:50 AM   #681
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
10km又伊貝好想哭…
由手機版發出
可能IV好勁, 因為大部份蛋出都勁IV
我由出GAME到而家都係得一粒10km蛋

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
MK-2: 六O 日O
雷帝.嘉芙: 六O 日O

註:只打下午,晚上隨意,上午搵周公

暫時係咁
另外捉鬼團我去唔到, 返大陸做野
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 09:57 AM   #682
FREDDY@o@

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章

伊貝周街都係,要捉高iv唔難…況且我本身都有2隻極高iv,唔需要再多隻
由手機版發出
舊 08-16-16, 10:25 AM   #683
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
農曆七月十四會有乜特別呢?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 10:57 AM   #684
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
我都係得一粒

相薄
舊 08-16-16, 11:04 AM   #685
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Tano 查看文章
農曆七月十四會有乜特別呢?
香港唔知,
台灣咪周街飛人同外掛,
夠晒恐怖
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 11:10 AM   #686
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
我都係得一粒
唔捨得用,而家得lv24, 等高lv d用
舊 08-16-16, 11:12 AM   #687
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
唔緊要,來日方長
我同嘉芙出去反住先

舊 08-16-16, 11:26 AM   #688
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: yorkyork 查看文章
香港唔知,
台灣咪周街飛人同外掛,
夠晒恐怖
香港都有靈魂出竅⋯
我做野果度無道館,居然見到人打道館
昨天有朋友說成功抓齊除神獸外的精靈
他說沒有飛人,
兩隻地限定都是孵蛋出的,反正我信了(笑)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 11:30 AM   #689
yorkyork

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
香港都有靈魂出竅⋯
他說沒有飛人,
由手機版發出
你朋友有潛力加入做巴哈仔
舊 08-16-16, 11:49 AM   #690
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: yorkyork 查看文章
你朋友有潛力加入做巴哈仔
夠快夠威就可以,什麼手段重要嗎?
當然我還是行過有就捉無就算⋯還是期待太陽月亮版打點
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 12:56 PM   #691
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
香港都有靈魂出竅⋯
他說沒有飛人,
由手機版發出
又要威又要戴頭盔

舊 08-16-16, 05:14 PM   #692
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

今日咩事...
一日4條啟暴龍

舊 08-16-16, 06:37 PM   #693
yorkyork

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...=10293&tnum=10

巴哈仔可以自己做隻巴哈仔 go
舊 08-16-16, 09:24 PM   #694
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
今晚第一次地圖見到啟暴龍ww.....sighting都衰唔哂錯方向消失行番岩方向又出現番.......不過越近個marking突然消失左 要睇人潮ww.............
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 12:43 PM   #695
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
今晚第一次地圖見到啟暴龍ww.....sighting都衰唔哂錯方向消失行番岩方向又出現番.......不過越近個marking突然消失左 要睇人潮ww.............
其實sighting理輪上唔難用, 入200m範圍就顯示, 離開就消失.
應該係咁:
見到隻怪後, 從起始點(1)向某一方向走直至消失, 180掉頭走回頭直至消失. 從兩個消失點拉條直線, 直線嘅中間點轉左/右90度, 是但一個方向就係隻怪位置(A or B).
但因為sighting每10秒先update一次, 消失點可能有誤差, 除非你行得好慢, 但佢又唔顯示仲有幾耐隻怪就消失無得慢慢嚟, 但10秒嘅誤差位應該唔太大, 而且到附近就會show隻怪出嚟唔一定要行中個點. 所以10秒誤差應該可接受.

不過又要睇埋地形啦, 有D位未必話過就過到. 直接睇地圖app係方便D嘅, 只希望個新nearby快D上線
其實個sighting顯示埋個訊號, 越近越強, 咁樣會實際D又好玩D. 依家咁雞肋真係睇map好過啦

相薄

此篇文章於 08-17-16 01:10 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-17-16, 12:56 PM   #696
yorkyork

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=11060&tnum=1

呢個香港仔好心咁大篇口語貼過去就改左先,
真係唔知想點
舊 08-17-16, 09:20 PM   #697
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
其實而家有咩地圖準架? 香港稀有精靈果個?......係街我見有d人狗衝 但開呢個地圖唔見有咩捉 最後先知人地捉緊鯉魚龍 而我慢左-.-..........
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 10:54 AM   #698
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
其實而家有咩地圖準架? 香港稀有精靈果個?......係街我見有d人狗衝 但開呢個地圖唔見有咩捉 最後先知人地捉緊鯉魚龍 而我慢左-.-..........
算準架喇依個, 不過的確係顯示唔晒, 有D怪明明sightings有但佢無顯示出嚟(已set左filter顯示都無)

相薄
舊 08-18-16, 11:06 AM   #699
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
算準架喇依個, 不過的確係顯示唔晒, 有D怪明明sightings有但佢無顯示出嚟(已set左filter顯示都無)
我諗係skip唔夠準
舊 08-18-16, 01:07 PM   #700
yorkyork

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=11410&tnum=3

巴哈仔已經玩厭左,
退費文出現

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 08:40 PM

手機版 | APP版