Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-17-12, 10:10 PM   #1
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
有個男仔追我

是咁的
因為年紀唔細,屋企人成日催我拍拖結婚
但因為工作關係,長期唔起香港,識唔到港男
最近有個男仔追我(國內的)
條件係唔錯,屋企有錢,但細我好幾年

我屋企人都幾鐘意個男仔
我無話鐘唔鐘意既,只係無觸電既感覺
但如果我再揀落去,分分鐘連尾班車都搭唔到

而且對方父母都幾鐘意我
講哂到時結婚送車送樓果d
但我未正式同佢開始,咁早講d咁既野唔知做乜

想問下我應該點做?
去到咁地步,拒絕又唔系,唔拒絕又唔系
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 10:20 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
婚, 結完可以離
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 10:23 PM   #3
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
婚, 結完可以離
貝戔木各。
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 10:29 PM   #4
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
只可以講,唔好為結婚而結婚
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 11:48 PM   #5
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
叫佢日日電你

舊 10-17-12, 11:54 PM   #6
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
婚, 結完可以離
層樓最緊要係自己名.

舊 10-17-12, 11:57 PM   #7
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
你鐘唔鐘意先?

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 11:57 PM   #8
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
蘇州過後冇艇搭啊

講真衣家有幾多對結婚係真係拍左好多幾年有感情先結?

有荀盤就捉實啦

btw 送車送樓, 大陸人真係唔同D既
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 01:09 AM   #9
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
志明春嬌?

對方係黃曉明的up 頭吧

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 01:33 AM   #10
二伍

唔係自己鍾意o既點解要結
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 04:32 AM   #11
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: lancersea 查看文章
蘇州過後冇艇搭啊

講真衣家有幾多對結婚係真係拍左好多幾年有感情先結?

有荀盤就捉實啦

btw 送車送樓, 大陸人真係唔同D既
嘿...見過身邊太多為左趕尾班車, 奉子成婚既女仕啦

可以講, 為左結婚而結婚大部份都好難維持

除非男女其中一方真係好愛好愛對方, 拍番三五年拖, 起碼同居過

以為有荀盤就衝埋去通常都會跌得好痛

對男人可能黎講無咩所謂, 三十後四十後離婚幾年後又係一條好漢

但係男女係唔平等既, 離婚同歲月流走對女人就真係好傷好傷
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 09:25 AM   #12
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
相處下先睇下有冇交接點
如果可以同你個簽名一樣,都叫有交接點,可以交往下

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 09:33 AM   #13
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
大陸人, 閃婚等閒事啦
對佢地0黎講結完離婚係簡單到無倫

不如諗0下係唔係真係想處到先啦, 成長背景, 思維ETC

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 10:45 AM   #14
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
開始都未開始,有需要諗到甘快?
觸電感覺的我已經唔多信了
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 11:46 AM   #15
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
睇你係咪打算對成世啦
大陸基本上都一拍即結

唔好講結婚
拍拖都要搵個性格arm
俾到你想要既野你啦~
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 11:48 AM   #16
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
算啦,唔岩既,比你上到車都要落車

舊 10-18-12, 11:54 AM   #17
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我一路以為樓主是男人....
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 12:06 PM   #18
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
對方父母都幾鐘意我
令我諗起

情愿坐在宝马上哭也不坐在单车上笑
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 12:36 PM   #19
Norm
=_="""""

痴線,梗係去馬啦,拎番幾千個先算啦....最重要係你而家單身,等一個唔知會唔會出現既人不如把握現在!

舊 10-18-12, 12:39 PM   #20
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Metatron 查看文章
相處下先睇下有冇交接點
如果可以同你個簽名一樣,都叫有交接點,可以交往下
口裡說不要,身體卻很老實

舊 10-18-12, 01:42 PM   #21
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: izumo 查看文章
對方父母都幾鐘意我
令我諗起

情愿坐在宝马上哭也不坐在单车上笑
http://www.way.hk/auctiondetails.php?id=119122
寶馬係有出單車的

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 02:14 PM   #22
沙律菜絲

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagGAForum shop
咩车咩楼先?

舊 10-18-12, 04:07 PM   #23
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
個男仔咁好背景都沒女走上門? 咁得意? 1定有陰某... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 05:12 PM   #24
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
個男仔咁好背景都沒女走上門? 咁得意? 1定有陰某... XD
HKID?
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 05:31 PM   #25
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
似強國老翻,呢幾部先係BMW Bike
http://bmw-bikes.net/

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:41 AM

手機版 | APP版