Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-16, 02:48 AM   #1826
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: JMi 查看文章
你咁樣話個都算有點人氣的主角 人地都係為自己鍾意既角色辯解下姐
無人迫你去鍾意

求先睇完 話三明卑鄙真係不如話貴族天真
再上幾話唔夠人打時走去突擊對面指揮官你又有無覺得佢卑鄙先
真係唔知點解成日有人會覺得二次元打仗應該好似開運動會咁,當年某套高達又係咁,某人去研究某正義朋友嘅戰鬥方式又係俾人話卑鄙(遑套唔開名喇,廢事又講到一肚火,大家心照算啦)
定係D人睇得特攝同魔法少女多「嗱,我變緊身,你唔準打我架」

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 07:43 AM   #1827
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
對方未入番駕駛倉就衝過去扑佢我係睇得好爽
咁先係正常判斷麻
另外故事某程度係帶出戰爭會帶來仇恨吧
兩邊都只係做自己立場上正確既事,但仇恨值不斷up
由手機版發出

此篇文章於 03-16-16 07:46 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 09:10 AM   #1828
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
死左個名門貴族子弟兼艦隊司令其實應該好大件事?
由手機版發出
會有好大震盪,但一定唔外傳,傳咗出去七星家族,以至成個號角,咩面都無晒,啲人更覺得:嘩,一班未夠稱嘅死靚仔都可以搞掂最把炮嗰家,我仲洗驚你哋班號角嘅?唔翻枱先奇;班四大入面靠號角嘅,都會再諗過仲係咪靠得住

暫時最大得益嘅係法德利家,最有勢力家族都無話事人,佢仲唔趁手食埋?面具男當然黃雀在後。

引用:
作者: 真!DC 查看文章
對方未入番駕駛倉就衝過去扑佢我係睇得好爽
咁先係正常判斷麻
另外故事某程度係帶出戰爭會帶來仇恨吧
兩邊都只係做自己立場上正確既事,但仇恨值不斷up
由手機版發出
無揸無拿,要對手跟自己訂嘅方法打,又無防備,死蠢

仇恨就老早就有,而係越發越大;下回鐵華下面班細見號角應該出死力,搏到盡(大量便當予定)

其實呢壇嘢都未係正式戰爭,係戰爭又去呢度都仲係逐次投入,唔一嘢用十倍嘅兵力粉碎鐵華,號角唔知係太腐敗,太有自信定個編劇......

引用:
作者: casio 查看文章
定係D人睇得特攝同魔法少女多「嗱,我變緊身,你唔準打我架」
喂,GBFT 咁體育向嘅,唔受呢套喇,主角一見勇者ZZ合體緊,咪照一炮車過去~

舊 03-16-16, 03:28 PM   #1829
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

>そしてバルバトスの前にガンダム史上、最も残虐なラスボスが立ちはだかる!
>敵の最終兵器・・・まさか全身凶器のようなMSが出てくる!?
>いよいよ最終“血“戦!
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 04:02 PM   #1830
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
>そしてバルバトスの前にガンダム史上、最も残虐なラスボスが立ちはだかる!
>敵の最終兵器・・・まさか全身凶器のようなMSが出てくる!?
幾乎確定咗大量/主要角式便當派發(唔介意最後係芭樂)
咁估下鐵華邊個領嘢先(依無責任可能性排列):

仙奴;同艾因一路有配對,又太搞笑,梗預你一份先
達加奇/萊德:事旦一個或者兩個都有份
亞芝:妳包得太密實
昭弘:呢部有親人嘅便當機率比較大
大哥:由頭到尾你都有支,唔列埋就唔完整

----
留意,明瀨同尤真仲留係太空,呢個安排似就算呢兩集發生咩事,除非編劇有心玩嘢,可以留翻第二季用(如果有嘅話)

此篇文章於 03-16-16 04:04 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 07:36 PM   #1831
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
r-type駕駛倉a

我覺得朱古力同王我主基本上係同一類人

只係朱古力功力更深厚可以真係自己所有情緒都切割出去

同漢尼拔醫生一樣,佢心當你基友唔代表有需要時唔會食埋你(物理上

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 08:10 PM   #1832
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
亞芝死既機會好高 無同腦筋插旗

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 08:45 PM   #1833
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
幾乎確定咗大量/主要角式便當派發(唔介意最後係芭樂)
咁估下鐵華邊個領嘢先(依無責任可能性排列):

仙奴;同艾因一路有配對,又太搞笑,梗預你一份先
達加奇/萊德:事旦一個或者兩個都有份
亞芝:妳包得太密實
昭弘:呢部有親人嘅便當機率比較大
大哥:由頭到尾你都有支,唔列埋就唔完整

----
留意,明瀨同尤真仲留係太空,呢個安排似就算呢兩集發生咩事,除非編劇有心玩嘢,可以留翻第二季用(如果有嘅話)
達加奇同萊德上集睇三日月殺紅了眼,下集揸mobile worker出去送死,貫撤童兵喺戰爭底下殘酷既命運。
人妻可能都要死,令名瀨喺第二季有出手原因。係真既話希望係亞芝唔係日笠。

舊 03-16-16, 08:54 PM   #1834
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
話說好耐無見過用量產機當last boss既鋼彈

雖然依套野連鋼彈實際都係量產

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 02:27 PM   #1835
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
呢隻野唔係量產機吧
應該係重高達40米級

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 03:13 PM   #1836
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: T.K. 查看文章
呢隻野唔係量產機吧
應該係重高達40米級
見咖哩企係部機(艾恩)前面又唔覺太大部喎
我以為只係大隻小小⋯不過鐵華團其他人得MW⋯⋯又唔需要太大隻嘅⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 03:17 PM   #1837
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 細路翔 查看文章
話說好耐無見過用量產機當last boss既鋼彈

雖然依套野連鋼彈實際都係量產
00s1 ?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 04:29 PM   #1838
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我以為只係大隻小小⋯不過鐵華團其他人得MW⋯⋯又唔需要太大隻嘅⋯
由手機版發出
根據之前透露,呢部嘢個HG都已經係超高大。

話時話,部嘢叫咩名?

舊 03-17-16, 04:48 PM   #1839
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
個MON有寫
Graze Ein

舊 03-17-16, 05:10 PM   #1840
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rance 查看文章
個MON有寫
Graze Ein

(轉)面具男同枭博士比較,真係好似:

另,最後巴巴托斯/獵魔最後想補一劍嗰下,嗰樣好似流馬尿

此篇文章於 03-17-16 05:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 05:13 PM   #1841
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
你睇22集果時就知好大

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 03-17-16, 05:26 PM   #1842
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:

(轉)面具男同枭博士比較,真係好似:

]
所以「朱古力!你計算我!!」不可避了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 05:29 PM   #1843
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
所以「朱古力!你計算我!!」不可避了
外國已經有人幫佢起咗個新化名叫「夏亞‧麥基利斯」

舊 03-17-16, 10:37 PM   #1844
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章

コロコロ不要太認真
兒童誌介紹親都會好誇張的

基本上在コロコロ套套介紹的GUNDAM都會刷新"史上最強"的名號

舊 03-18-16, 12:05 AM   #1845
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

基本上真正既卡魯瑪Position唔係ガリガリ 而係17歲....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-18-16, 12:06 AM   #1846
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
應該係特登的 演出上黎講應該係意象緊ミカ心入面其實為左肥仔既死流淚

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-19-16, 12:39 AM   #1847
迪安大叔
Crazy Gamer

今日睇番 TBB 見到17歲 打打下轉目標 走去殺奧加佢地先,佢自己都無咩資格同人講尊貴身份
打緊仗贏到就係英雄, 回想三日月無視決鬥 直接打敗敵人都係好合理
戰場上,大家身份對等的

p.s
三明:廢話 (堅笑左)
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-16, 01:16 AM   #1848
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
任務同決鬥係兩樣野黎wo...

HG部Graze Ein比其他骨格高兩三個頭倒,動畫做氣勢應該會再巨形d

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-19-16 01:54 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-16, 10:15 AM   #1849
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
又係4隻手(?)

舊 03-19-16, 03:15 PM   #1850
T.K.
很黃很暴力

雙肩擊斃數為??

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 08:01 AM

手機版 | APP版