Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-17, 09:42 AM   #3576
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
認真想主角機最後爆左/半殘好多(傳統),但死的好似真係數唔到……坐高達死的配角就好多……

舊 04-04-17, 09:58 AM   #3577
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
寶爺mia算唔算
80年代機人片<銀河烈風>主角方都係最後幾集慢慢死晒
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 10:41 AM   #3578
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
巨大吉姆・・・・唔止敵人, 自己人都死光光

舊 04-04-17, 10:48 AM   #3579
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: axe1292 查看文章
其實除左外傳(重力戰線果類)同MSV仲有無邊套GUNDAM主角最後戰死?(Z都無話死/08都無死)
當年小說版阿實有死架 (尤其死因係冇拎三條馬茜o既毛做護身符真係好衝擊)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 10:56 AM   #3580
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
會唔會好似0080小說版咁有生存end

Tapatalk を使用して私の F8332 から送信

舊 04-04-17, 11:15 AM   #3581
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
禁武釘槍vs Gundam Frame我覺得有空間解釋
兩者都係同期開發出黎,假設都係以MA做打擊目標
釘槍有足夠單發破壞力但要遠程瞄準好加唔可以有MA子機埋身
Gundam Frame + 阿耶System以用盡人類反應去近戰打MA母機決勝
係以MA為敵人情況下帳面上各有各優勢(或者什至有互補作用)

但Gundam Frame+阿耶最大問題就係輸出穩定性無咩保證可言
成套戲都係得三明一個有完全發揮過個系統
咁打完MA後長期軍事競賽下好自然就跑輸釘槍
亦都解釋到點解號角官方會keep大量釘槍
而Gundam+阿耶只淪為古董什至再無新嘅譜系發展出黎
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 11:32 AM   #3582
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
豬古力真係好威, 套野佢一個人就玩殘咗9成

"你個仔戰死咗丫, 你個女我會搞掂架喇, 你嘅家族我會接管架喇"
"打仗嘛, 我個仔戰死呢d都無計嘅, 遺體無咗都無計嘅, 家傳高達都無咗都無計(ry"
"無理由嘅, 明明我只係插咗你個仔一劍, 點解乜都唔見晒嘅a 算啦, wfc ~~"
>>>> "你竟然未死"
呢段我已經覺得痴q線

"what!? 我手執高達都無人聽我支笛?"

"點解我地個team咁大支釘釘混咗入嚟無人知嘅?"

"對面咁多釘釘收埋, 我身為7星家其中一席都唔知嘅?"

"你地重真係拎嚟當豆炮咁射?"

"對唔住丫~我一路都以為有高達就大x晒, 唔知釘釘先係打ma主力丫"

此篇文章於 04-04-17 11:44 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 11:42 AM   #3583
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
會唔會好似0080小說版咁有生存end

Tapatalk を使用して私の F8332 から送信
如果想寫復活....唔係冇可能....
因為三明個仔帶住三明條手繩...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 11:56 AM   #3584
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 魚伕 查看文章
如果想寫復活....唔係冇可能....
因為三明個仔帶住三明條手繩...
俾人打開駕駛倉嗰陣, 又冇咩嘢插住淨係得啲血......不過冇死都應該變廢人啦.

舊 04-04-17, 12:15 PM   #3585
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: psidef 查看文章
俾人打開駕駛倉嗰陣, 又冇咩嘢插住淨係得啲血......不過冇死都應該變廢人啦.
未死都已經半個廢人
但係既然咖喱s1 咁都可以唔死
夾硬屈到佢無死 被人機同時收埋都得ge

不過算啦 個問題係我唔想再睇落去
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 12:39 PM   #3586
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: psidef 查看文章
我寧願佢死左, 比號角捉番去一定變アイン

你唔好同我講劇場版會係十幾年後父子對決

舊 04-04-17, 12:43 PM   #3587
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
有心要救的話,要救返都唔係無可能,
之前MAO被人打到得返半條人命,沉幾晚水就可以行得走得~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:31 PM   #3588
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
三明個名已經刻咗喺碑度。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:38 PM   #3589
Dom031059

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 尼路 查看文章
認真想主角機最後爆左/半殘好多(傳統),但死的好似真係數唔到……坐高達死的配角就好多……
好似V咁, 修羅隊就擺明過殺人癮
但奧迪羅就最尾先突然收工....
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:50 PM   #3590
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
三明個名已經刻咗喺碑度。
呢個唔代表乜嘢喎,負責刻名嘅人一定係成功走甩嘅人,
佢哋根本無辦法確認邊個生邊個死,只要最後無走甩嘅人就當佢哋死晒,
所以如果三日月真係被人救走,然後軟禁/做研究材料,根本唔會有人知......

不過三日月都係死咗算啦,最後紅mode全開,就算唔死都殘廢咗九成......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 02:59 PM   #3591
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
三明os裝入巴力應該很強

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 03:04 PM   #3592
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: anyone 查看文章
三明os裝入巴力應該很強
艾因咖哩 vs 三明朱古力

此篇文章於 04-04-17 03:17 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 03:37 PM   #3593
半熟くん

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
引用:
作者: Thaws 查看文章
我寧願佢死左, 比號角捉番去一定變アイン

你唔好同我講劇場版會係十幾年後父子對決
劇場版 機動戦士ガンダム鉄血のオルフェンズ 「暁の蜂起」

半熟くん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 05:26 PM   #3594
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
朱古力真係迷信力量遙俾架巴力俾三明.....
雖然遇到釘釘都係無計..........

其實最後一集我覺得唔錯,成套野係衰朱古力一個.........
如果肥仔唔死結局真係唔同講法

舊 04-04-17, 05:36 PM   #3595
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
呢個結局真是殘酷直接用穿甲彈掃爆
故事解釋跟錯合作伙伴可以全滅
戰爭兒童大多數結局都好慘
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 05:54 PM   #3596
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
呢個唔代表乜嘢喎,負責刻名嘅人一定係成功走甩嘅人,
佢哋根本無辦法確認邊個生邊個死,只要最後無走甩嘅人就當佢哋死晒,
所以如果三日月真係被人救走,然後軟禁/做研究材料,根本唔會有人知......

不過三日月都係死咗算啦,最後紅mode全開,就算唔死都殘廢咗九成......
三明已經同巴巴合為一體
等曉大個仔就可以出父子龜波氣功燒豬棒
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 05:55 PM   #3597
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Asurada 查看文章
朱古力真係迷信力量遙俾架巴力俾三明.....
雖然遇到釘釘都係無計..........

其實最後一集我覺得唔錯,成套野係衰朱古力一個.........
如果肥仔唔死結局真係唔同講法
如果佢中間寫得好好睇睇最後結局鐵華團悲劇退場而世界間接因鐵華團付出走上正軌會係良作
可惜段政變劇太腦殘
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 06:34 PM   #3598
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
朱古力腦殘之迷
1.其實一路都中二病所有人都被佢呃左.
2.武力介入要巴力好賣,編劇曰忍你好耐,準備坐貨啦
3.編劇曰,其實我真係唔好金毛面具佬,我真愛係胡子美形大叔。
4.ETC

舊 04-04-17, 08:02 PM   #3599
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 尼路 查看文章
朱古力腦殘之迷
1.其實一路都中二病所有人都被佢呃左.
2.武力介入要巴力好賣,編劇曰忍你好耐,準備坐貨啦
3.編劇曰,其實我真係唔好金毛面具佬,我真愛係胡子美形大叔。
4.ETC
5.編劇討厭蘿莉控
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 10:18 PM   #3600
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
其實.... 我覺得個結局幾好.....

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 01:38 AM

手機版 | APP版