Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-15, 01:06 AM   #226
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
又幾好睇

另外唔好一面叫凍一面除晒衫啦隊長

舊 10-05-15, 01:56 AM   #227
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005

好耐冇睇笨大羅白片(上一是00)
聲優陣容唔係一向的(子安)
感覺幾新鮮(只識花江,櫻井同金元壽子

男主感覺比較現實系(唔係一味唔想殺人既大魔王)
技術向及非耍帥,唔錯

期待一下先

舊 10-05-15, 09:16 AM   #228
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
出場時個機體3圍比例好似怪怪地a

捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 09:20 AM   #229
鐵之侍

轉自komica

看了訪談本作跟以往不同,不是用大視點來演,反而集中演主角群怎樣在貧窮的年代裡生活下去。他們沒有「00」「AGE」和「G-re」那樣要去拯救地球的理想或者想修正人類之類的偉大想法,也沒有想改變世界成為救世主的願望。監督認為現在這個年代的年輕人,跟戰後的年輕人不一樣,不會想「為了國家」「為了世界」去做某些事情,所以繼續按這樣演會比較脫離現實。因此在劇情裡會集中描寫主角群「因為明天要吃飯,所以要上戰場搶資源,為了生存就要想明天要幹的事」。

真的一直堅持這方針我還延看好此作

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 09:38 AM   #230
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
轉自komica

看了訪談本作跟以往不同,不是用大視點來演,反而集中演主角群怎樣在貧窮的年代裡生活下去。他們沒有「00」「AGE」和「G-re」那樣要去拯救地球的理想或者想修正人類之類的偉大想法,也沒有想改變世界成為救世主的願望。監督認為現在這個年代的年輕人,跟戰後的年輕人不一樣,不會想「為了國家」「為了世界」去做某些事情,所以繼續按這樣演會比較脫離現實。因此在劇情裡會集中描寫主角群「因為明天要吃飯,所以要上戰場搶資源,為了生存就要想明天要幹的事」。

我諗起ZZ
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 10:23 AM   #231
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
「鐵血之Orphans」日版Blu-ray 12月24日發售,第1卷只收錄第1話,3800yen,特典係PS Vita EXTREME VS-FORCE GUNDAM BARBATOS使用product code,第2卷起各3話收錄,全9卷
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 10:42 AM   #232
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
轉自komica

果然系收工的孤兒

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 10:52 AM   #233
鐵之侍

引用:
作者: stonekeung 查看文章
「鐵血之Orphans」日版Blu-ray 12月24日發售,第1卷只收錄第1話,3800yen,特典係PS Vita EXTREME VS-FORCE GUNDAM BARBATOS使用product code,第2卷起各3話收錄,全9卷
即是25 集?真是照我轉貼的方向來看的確差不多了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 11:00 AM   #234
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
轉自komica

只要收得嘅話有第二季, 而且最後都係要拯救世界

舊 10-05-15, 11:03 AM   #235
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 神龍 查看文章
只要收得嘅話有第二季, 而且最後都係要拯救世界
男主角群唔想拯啫,個位大小姐想呀嘛

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 11:09 AM   #236
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
好感動
班大人主力軍為佐班後生自已去做誘利送死
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 11:46 AM   #237
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
班友豬到自己部機有無比人做過手腳都無預計過

唔死都無用

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 11:57 AM   #238
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
睇完第一集, 感覺唔錯
值得追落去\/
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 12:17 PM   #239
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
幾好唔錯,作為第一集要演都演出來,引到我想睇落去
高達登場唔再係「立於大地」和「搶奪」非常好

兩個狙擊兵:

"クリア"
"よし"
"次は"
"あっ""あっ"

呢段笑左勁耐

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅

此篇文章於 10-05-15 12:31 PM 被 windart 編輯。
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 12:27 PM   #240
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
狙擊兵:「呀…」
笑左+1

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 12:40 PM   #241
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: windart 查看文章

兩個狙擊兵:

"クリア"
"よし"
"次は"
"あっ""あっ"

呢段笑左勁耐
成個緊張感俾佢兩個搞到低哂
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 12:42 PM   #242
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
出場時個機體3圍比例好似怪怪地a

原設定係咁噃 -- 無搞錯嘅話海老川之前設定班偽天人隊嘅高達都係咁細腰~

舊 10-05-15, 12:49 PM   #243
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: windart 查看文章
講緊SEED?!

00係亂入

舊 10-05-15, 12:59 PM   #244
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
講緊SEED?!

00係亂入
好多都係搶啦0083又搶,z果啲又類似,x係偷

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 01:29 PM   #245
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
Gundam出場定番 :
敵人黎搶 > 平民主角遇險 > 誤上高達 > 立於大地
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 01:33 PM   #246
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
睇落主角既人間性唔太高 我諗要等隊長死先會成長?
不過目前睇真係好鬼似西蒙同大哥 唯一唔同係ミカ無西蒙咁有情感
隊長就好似卡米那大哥咁 會成為成個作品既重心概念

其實呢隻嚴格而言都算係搶啦?部機本身係班大人既
只係班大人著草 班細既又其實一早知有部機收埋左就自己搶左黎用

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 03:07 PM   #247
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實呢隻嚴格而言都算係搶啦?部機本身係班大人既
只係班大人著草 班細既又其實一早知有部機收埋左就自己搶左黎用
隻高達唔係第二場已經見到?

好似Gundam Thunderblot做法咁, 主腳上面班友掛晒, 咪輪到主腳去開勁機~

此篇文章於 10-05-15 03:09 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 03:09 PM   #248
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: HakiK 查看文章
Gundam出場定番 :
敵人黎搶 > 平民主角遇險 > 誤上高達 > 立於大地
由手機版發出
00同Turn A例外

舊 10-05-15, 03:34 PM   #249
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
因為係岡媽我賭後面d人物關係會亂到9彩

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 03:36 PM   #250
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
肥仔或金毛唔知會唔會做叛徒

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 09:49 PM

手機版 | APP版