Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-16-15, 01:09 PM   #876
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: fortel 查看文章
聽2~3日開始上網打成日斷線(唔係我斷就人地斷),上網有人指話3ds唔好插住麥火牛邊連邊玩,真唔真?
聽人講不如自己試清楚
用原庄牛實冇事喎

利申: 用緊行機牛叉日版機

此篇文章於 12-16-15 01:37 PM 被 teealpha 編輯。
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 01:20 PM   #877
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: teealpha 查看文章
聽人講不如自己試清楚
用原庄牛寶冇事喎

乜3DS買機會有原裝牛連埋嘅咩

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 01:36 PM   #878
teealpha

引用:
作者: LR猫 查看文章
乜3DS買機會有原裝牛連埋嘅咩
行機係
咁人放機俾舖頭就有牛可以散買啦
舊 12-16-15, 01:55 PM   #879
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 貓部 查看文章
點解D人打燼滅刃夠膽死無火抗入場......
之前冇 宜家食開保底飯 順便加埋火坑
利申 著緊斬龍s 自從有左高耳 冇咁易死

卷 1-10 各二至四張
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 02:21 PM   #880
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
唔知幾時開始好多鋪(其實都好多年)轉左某隻雜牛,而果隻牛唔知係唔足a數定迷原因
插住充電係會斷wifi

結論係買條usb線啦,插電腦usb位都可以邊充邊玩

印象中好似係寫住7百幾ma

舊 12-16-15, 02:56 PM   #881
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
唔知幾時開始好多鋪(其實都好多年)轉左某隻雜牛,而果隻牛唔知係唔足a數定迷原因
插住充電係會斷wifi

雜牛好多供率唔夠
唔夠a數會對機能有影響 以前最舊細3ds就已經會咁
果時用雜牛有時紅外線會斷 就轉用原裝牛+變壓器 就咩事都冇
換左機都係照用原裝牛插住玩完全唔會有斷wifi斷紅外線問題

此篇文章於 12-16-15 02:59 PM 被 tung999 編輯。
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 03:57 PM   #882
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
村炎王掘左粒反動+5S3 神石

舊 12-16-15, 05:57 PM   #883
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: teealpha 查看文章
聽人講不如自己試清楚
用原庄牛實冇事喎

用usb 既拖板邊叉邊玩 冇事
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 08:04 PM   #884
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: blackpighk 查看文章
唔該晒 其實我之前係用usb差住玩,不過條借左比人無還
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 10:41 PM   #885
blackpighk
Crazy Gamer

done
thx for game

猛獰好鬼煩 , 用槌好難追頭打

此篇文章於 12-17-15 12:00 AM 被 blackpighk 編輯。
舊 12-17-15, 01:56 AM   #886
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
今晚仲咩 打5舖斷4舖
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 10:00 AM   #887
teealpha

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
插住充電係會斷wifi

最初期D舖係俾隻NDSi既牛,得500mA,打MH3G果時部機有著甲的話一插電就會自動脫甲,當時就已經有人問係咩問題(因為唔係個個都咁),我拎返部日機隻牛出黎一睇,900mA,即刻估係供電問題,一轉用原庄牛+轉插就問題解決……第二日就出街舖搵下有冇舖散賣行機牛啦

引用:
作者: tung999 查看文章
雜牛好多供率唔夠
唔夠a數會對機能有影響 以前最舊細3ds就已經會咁
果時用雜牛有時紅外線會斷 就轉用原裝牛+變壓器 就咩事都冇
換左機都係照用原裝牛插住玩完全唔會有斷wifi斷紅外線問題
行牛散賣$80~120
雜牌牛$20~40
一般人唔知有古惑野見平買平/買機跟埋唔知道的話當然會出事啦

引用:
作者: blackpighk 查看文章
3DS而家個體質唔知個抗電噪能力係點,因為有部份USB拖板好多電噪,會影響到TOUCH SCREEN操作(插電話邊叉邊用都會冇反應、飄移),久而久之個TOUCH SCREEN好易會死
舊 12-17-15, 11:58 AM   #888
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
今集輕弩真係廢到一個點

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 12:02 PM   #889
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
新玩幾日....
其實今集開頭用貓好過用人...?

舊 12-17-15, 01:19 PM   #890
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 風音 查看文章
今集輕弩真係廢到一個點
Demo果陣好多人都預測輕弩強勢⋯
唉⋯狩技又唔知做乜⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 01:38 PM   #891
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
今集輕弩真係廢到一個點
玩緊重弩,照舊好爽好暴力
輕弩衰乜?

舊 12-17-15, 02:02 PM   #892
風音
The One

打同一隻紅兜同一套裝

慟黑炎龍砲射晒火炎彈1/2都殺唔到
狐砲射晒貫1就死

⊃天⊂
舊 12-17-15, 02:08 PM   #893
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
打同一隻紅兜同一套裝

慟黑炎龍砲射晒火炎彈1/2都殺唔到
狐砲射晒貫1就死
gapcom都係想將火力同機動性分得明顯d....
(望一望招絕對回避同臨戰 又望一望片手)
當我無講過

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 02:30 PM   #894
風音
The One

重點係我睇唔到專用果3招狩技做緊咩
重弩至少有得裝火藥加攻

⊃天⊂
舊 12-17-15, 02:54 PM   #895
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
新入團跪求套裝圖鑑

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 03:04 PM   #896
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
之前有人話上位冇逆鱗,其實係有的
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 03:07 PM   #897
blackpighk
Crazy Gamer

打左咁耐未見過有人用笛... 有貓又有蟲棍 , 明顯唔夠buff 冇人肯用
舊 12-17-15, 03:08 PM   #898
風音
The One

逆鱗?
唔係特務基本報酬黎咩?

⊃天⊂
舊 12-17-15, 05:17 PM   #899
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
荒鉤爪裝

大劍裝黎,無刻意睇過裝備圖鑑先整,整完先知咁養眼
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 07:45 PM   #900
醜小鴨
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: integrator 查看文章
荒鉤爪裝

大劍裝黎,無刻意睇過裝備圖鑑先整,整完先知咁養眼
個人覺得大劍套裝好似黑龍果套技能比較好,但呢套個look真係完爆黑龍套
醜小鴨 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
3DSLL Monster Hunter 機身貼紙 monkeylove 買賣專區 1 10-19-13 06:30 PM
賣 Monster Hunter 4 雄火龍裝 Figure 堅尼夫 買賣專區 1 09-18-13 12:19 PM
(賣) monster hunter - 雄火龍戰士 figure 重高達 買賣專區 2 09-15-13 12:00 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 07:02 AM

手機版 | APP版