Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-18-10, 02:32 PM   #1251
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
咁大獲
咁我都係上少d forum練多幾下先,咁多位大師黎睇小弟彈野
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-10, 11:55 PM   #1252
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
音樂知識0

tom lxx 學結他好唔好
或者有無推介??
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-10, 10:03 AM   #1253
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: txl 查看文章
咁大獲
咁我都係上少d forum練多幾下先,咁多位大師黎睇小弟彈野
小女不才, 要跟大大學下野見下世面

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
音樂知識0

或者有無推介??
我比較prefer 私人教
因為一定要有番咁上下quality 同口碑先收到學生
你睇下有冇熟人介紹下d 教結他既老師俾你啦

舊 08-19-10, 10:24 AM   #1254
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Seppie 查看文章
小女不才, 要跟大大學下野見下世面
我都想去見見大師~我個盒呀大師呀大師~

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
音樂知識0

或者有無推介??
有人話初學既可以跟D朋友學吓D基本野先
不過如果可以既話,初初我覺得應該出去跟吓阿SIR學吓
錯左手勢…好難改返岩

至於通利好唔好…我都唔太清楚,身邊冇人去通利學…多數都係去搵D私人教授既阿SIR

舊 08-19-10, 10:26 AM   #1255
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 查看文章

錯左手勢…好難改返岩

至於通利好唔好…我都唔太清楚,身邊冇人去通利學…多數都係去搵D私人教授既阿SIR
補充
可以熟人介紹d 有考左grade 8 或以上既老師/ friend
反正tom lee同拍c 搵導師都係要求有呢d quali 架喇

舊 08-19-10, 11:55 AM   #1256
txl

引用:

錯左手勢…好難改返岩

吖係喎,我再搵多幾次先....
舊 08-19-10, 11:56 AM   #1257
txl

引用:
補充
可以熟人介紹d 有考左grade 8 或以上既老師/ friend
反正tom lee同拍c 搵導師都係要求有呢d quali 架喇
有8級唔代表一定勁 / 識教人既。

睇信譽同睇個老師有咩資歷吧。

可惜你唔係學bass ...
舊 08-19-10, 12:00 PM   #1258
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

認真: 係有興趣學的
我有朋友識, 不過佢沒時間教(而且佢份人我覺得有時冇咩交帶.....)
不過e家我要搞掂piano 同鼓先~
遲下搵你

舊 08-19-10, 12:03 PM   #1259
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

大師請收我為徒

舊 08-19-10, 12:05 PM   #1260
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
大師請收我為徒
你唔好反野啦
明明自己都係bass 達人
我先真係唔識bass 架
我guitar 都唔識tim

舊 08-19-10, 12:09 PM   #1261
txl

引用:
你唔好反野啦
明明自己都係bass 達人
我先真係唔識bass 架
我guitar 都唔識tim
係囉,人地呢d rockstar黎,我應該我問佢收唔收我為徒啦
舊 08-19-10, 12:12 PM   #1262
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
大師請收我為徒
引用:
係囉,人地呢d rockstar黎,我應該我問佢收唔收我為徒啦
請2位大大都收我為徙先岩

舊 08-19-10, 04:33 PM   #1263
xxxxxx
Game Master

就係唔識人先諗住去琴行學....

同埋其實知有無時間學....我返機場要輪班
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-10, 07:14 PM   #1264
fxi
Insane Gamer

好耐無入來呢年半係琴行1ON1學, 聽日就考GRADE4 classic guitar啦, 不過對自己無乜信心, 好衰唔衰呢個時候喉嚨痛到聲都變埋, AURAL TEST無乜練過, 記憶差, 有D驚炒

想問下衣著方面短袖恤加西褲都OK 嗎?
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-10, 09:55 AM   #1265
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: fxi 查看文章
好耐無入來呢年半係琴行1ON1學, 聽日就考GRADE4 classic guitar啦, 不過對自己無乜信心, 好衰唔衰呢個時候喉嚨痛到聲都變埋, AURAL TEST無乜練過, 記憶差, 有D驚炒

想問下衣著方面短袖恤加西褲都OK 嗎?
完全沒有這方面的經驗
只可以為你打氣
加油吧

舊 08-21-10, 12:58 PM   #1266
fxi
Insane Gamer

考完都唔係想像中禁難, 可惜我太緊張, D歌彈快左,SCALE總係錯一兩個, APREGGIOS人地叫彈B Minor我彈左Bb major, 彈果時已經覺得有D不妙, 不過一錯開又唔知點改照彈落去,希望合格算啦
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-10, 11:31 PM   #1267
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

唔~
今日既piano recital 比我預期順利ar....
係初初有d緊張~ 好在漸入佳境
d 大細聲(我最驚表演隻歌呢d skills...因為真係好難)比練習果陣做得好已經好開心/

引用:
ee????你呢....8月21日星期6 下午3點左右係唔係去左tst tom lee???
你係唔係戴啡帽的~!?
我o係結他部見到好似你既人...又唔敢叫你...

此篇文章於 08-21-10 11:35 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-10, 11:34 PM   #1268
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
ee????你呢....8月21日星期6 下午3點左右係唔係去左tst tom lee???
你係唔係戴啡帽的~!?
我o係結他部見到好似你既人...又唔敢叫你...
fans見到偶像咁,見到又唔敢叫…真係好呀!!!!

舊 08-21-10, 11:37 PM   #1269
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
fans見到偶像咁,見到又唔敢叫…真係好呀!!!!
=.=
疑似txl 既男仔拖住女友架 =.=\
我男友又同朋友睇緊guitar wor =.=\

引用:
作者: fxi 查看文章
考完都唔係想像中禁難, 可惜我太緊張, D歌彈快左,SCALE總係錯一兩個, APREGGIOS人地叫彈B Minor我彈左Bb major, 彈果時已經覺得有D不妙, 不過一錯開又唔知點改照彈落去,希望合格算啦
good luck!!!!

舊 08-22-10, 08:36 PM   #1270
txl

我呢d路人甲黎者,咁岩落開去Tomlee借架餐見到...

仲見到個剛入左去Tom Lee做既另一個女net friend
舊 08-23-10, 12:20 AM   #1271
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

今日同朋友夾完東京事變同林檎系列
修羅場
osca
新宿歌舞女王
丸之內

好開心~~

其實我真係覺得佢地d 歌要夾得好係有難度....

舊 08-24-10, 03:13 PM   #1272
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

如果想買隻新既BASS AMP響屋企用
各位有冇咩好介紹呀?

舊 08-25-10, 10:25 AM   #1273
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

東京事變sports 既band score 岩岩出
不過d yen.....返到hk 一定好貴
http://www.rittor-music.co.jp/hp/sco.../09417129.html

舊 08-25-10, 10:38 AM   #1274
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
東京事變sports 既band score 岩岩出
不過d yen.....返到hk 一定好貴
http://www.rittor-music.co.jp/hp/sco.../09417129.html
我都有譜想買
但都係因為D Yen高企所以遲遲未買…

舊 08-25-10, 11:06 AM   #1275
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我都有譜想買
但都係因為D Yen高企所以遲遲未買…
一係group 埋一齊買?
慳運費都好XD

論壇跳轉

現在的時間是 01:11 PM

手機版 | APP版