Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-18, 03:23 PM   #251
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: GOGamer 查看文章
唔係,你誤會咗我既意思啦,我都知道日服既code要係日服兌換。我嘅意思係話可唔可以先係日本account兌換(download)左先,然後再係港服個度玩番同樣內容,因為我部機有港account/日本account兩個account

另外,你最後一句既意思係唔係張個account轉做其他區,買完再轉番日區download?

如果有就煩少重嘢,不過個個啲dlc唔知可唔可以喺日本account度下載兌換,還是要喺香港account度對換
yes...從來都係咁做...因為只有一個帳號, 所以我沒煩呢樣野...
如果隻game係同一版本就沒問題...
好似伊拉黃金咁, 港服和日服都係日版底..兩者可以互通~

建議大家盡可能用同一個帳號換和玩...咁樣煩少好多...
只需網頁轉國家就搞掂...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-18, 03:38 PM   #252
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
yes...從來都係咁做...因為只有一個帳號, 所以我沒煩呢樣野...
如果隻game係同一版本就沒問題...
好似伊拉黃金咁, 港服和日服都係日版底..兩者可以互通~

建議大家盡可能用同一個帳號換和玩...咁樣煩少好多...
只需網頁轉國家就搞掂...
唔該晒,原來重可以咁玩,我重以為兩個account D野可以互通就得,原來可以一account玩晒
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-18, 04:33 PM   #253
charcsc2000
J神哥

引用:
唔該晒,原來重可以咁玩,我重以為兩個account D野可以互通就得,原來可以一account玩晒
沒計..而加ONLINE SERVICE只可對應一個帳號...
無奈都要咁做...
NS可以轉區, 已經好過PS4好多...
而且要做足雙重驗證....
舊 11-09-18, 10:31 PM   #254
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-18, 01:08 AM   #255
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 09:41 AM   #256
CCemi

註冊日期: Dec 2003

呢個廣告正

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 11:19 AM   #257
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: CCemi 查看文章
~~~

呢個廣告正
Reverse Ver.
大乱闘スマッシュブラザーズ SPECIAL CM 駆け抜ける篇
https://youtu.be/QrhEN1zXSNM
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 11:20 AM   #258
charcsc2000
J神哥

引用:
呢樣我都唔知係唔係....
我買南非仲未收到code....
更正...我已收到code了~
舊 11-12-18, 11:25 AM   #259
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 11-12-18, 12:05 PM   #260
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
暫時確認的spirits
https://docs.google.com/document/d/1...h.sc72qxs9gpp2

舊 11-12-18, 01:29 PM   #261
leungky1

註冊日期: Jul 2009
MAD BGM: Don't stop me now - Queen

由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 05:05 PM   #262
hehe_li
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
我想問問吉之島SOGO,係咪都有得訂 主機BOXSET 。???
由手機版發出
hehe_li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 06:24 PM   #263
leungky1

引用:
作者: hehe_li 查看文章
我想問問吉之島SOGO,係咪都有得訂 主機BOXSET 。???
由手機版發出
依款未出預訂安排
可能搞完PKM發售先會講
由手機版發出

此篇文章於 11-12-18 06:27 PM 被 leungky1 編輯。
舊 11-12-18, 08:09 PM   #264
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: leungky1 查看文章
MAD BGM: Don't stop me now - Queen

~~~~~
My Heart Will Go On都好match

引用:

舊 11-12-18, 08:47 PM   #265
leungky1

引用:
作者: neo2046 查看文章
My Heart Will Go On都好match
聽講Twitter起碼有5個鐘長度嘅MV

https://www.cnet.com/news/new-smash-...-musical-meme/
由手機版發出
舊 11-13-18, 08:43 AM   #266
CCemi

12月8日我們會舉辦新手體驗會, 有買還是未買遊戲的朋友也歡迎前來參加體驗一下

舊 11-13-18, 05:13 PM   #267
信長
The Flash

巴哈睇到
櫻井政博,nintendo live

舊 11-14-18, 07:33 PM   #268
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

『任天堂明星大亂鬥 特別版』直播會 2018.11.1 (中文)
https://youtu.be/8ZXFiSUr_Rc

引用:

任天堂明星大亂鬥 特別版
https://www.smashbros.com/TC/

舊 11-15-18, 01:45 AM   #269
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
唔通今次港版跟歐美版?
首主題曲都係ENG(version)
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 08:00 AM   #270
leungky1

引用:
唔通今次港版跟歐美版?
但示範語音係日文。。。
由手機版發出
舊 11-15-18, 10:59 AM   #271
charcsc2000
J神哥

引用:
唔通今次港版跟歐美版?
放心...呢次係國際版...全區統一...

引用:
但示範語音係日文。。。
由手機版發出
我估一係跟主機語言...一係隻game入面可轉語言...
eng定jp歌就睇你轉左咩語言...
舊 11-15-18, 11:53 AM   #272
CCemi

其實呢隻都唔洗擔心咩版啦, 全部都多國語言, 係個盒面咩文唔同啫

舊 11-15-18, 12:05 PM   #273
leungky1

引用:
放心...呢次係國際版...全區統一...

我估一係跟主機語言...一係隻game入面可轉語言...
eng定jp歌就睇你轉左咩語言...
佢Direct有講Menu可以再揀語言語音
只係中文文字應該係綁日文語音
由手機版發出
舊 11-15-18, 12:52 PM   #274
charcsc2000
J神哥

引用:
佢Direct有講Menu可以再揀語言語音
只係中文文字應該係綁日文語音
由手機版發出
希望啦...不過講到底呢隻game都係玩技術...語言語音都沒所謂....
舊 11-15-18, 02:52 PM   #275
CCemi

的確係direct有講有語言設定,無需要擔心

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 04:33 PM

手機版 | APP版