Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
02專區>2036年小行星撞地球
佳佳里 09:13 PM 02-20-07
科學家籲聯國防2036年小行星撞地球

請大家記緊圈著這個日子:2036年4月13日。當天,人類將會受到嚴重威脅,因為一顆小行星 到時會非常接近地球,可能會在地球的旁邊擦過。一群太空人、工程人員和科學家公開呼籲聯合國 承擔責任,

進行一次太空任務,想辦法化解這場危機,拯救全人類。 據美國傳媒報道,天文學家現正密切監察著那顆名叫「Apophis」的小行星。他們相信,它正面撞擊地球的可能性是4.5萬分之一。 這群太空人、科學家上周末在三藩市出席一個會議,討論小行星對地球的威脅時,發出上述警告,同時討論人類可以採取甚麼方法,避免大災難發生。 1969年3月有份參與「太陽神九號」任務環繞地球運行的前太空人施韋卡特說:「我們不單只監察『Apophis』。地球上每一個國家和地區都要面對危險。我們有必要制訂一套準則,應付這個問題。」
~飛彈~@@ 09:55 PM 02-20-07
個日之前有冇命都未知 b
真!DC 10:25 PM 02-20-07
02?
Rance 11:28 PM 02-20-07
おうえんだん!!~~~~

READY STEADY CAN'T HOLD ME BACK
READY STEADY GIVE ME GOOD LUCK
READY STEADY NEVER LOOK BACK
LET'S GET STARTED READY STEADY GO~~~
goodguy 11:45 PM 02-20-07
射爆個小行星...
柴崎幸 11:47 PM 02-20-07
作者: goodguy:
射爆個小行星...
如果真係正面撞落地球,想射爆佢都係唔容易...
其實「擦過」地球,應該都會對地球造成一定程度既傷害,希望唔好發生啦。
Qe1 11:49 PM 02-20-07
可能性是4.5萬分之一 ,
希望唔好撞中就好
goodguy 11:57 PM 02-20-07
作者: 柴崎幸:
如果真係正面撞落地球,想射爆佢都係唔容易...
其實「擦過」地球,應該都會對地球造成一定程度既傷害,希望唔好發生啦。
我覺得呢粒小行星只係冰山一角,背後重有更多排緊隊,假以時日必定陸續有來
細路翔 12:17 AM 02-21-07
作者: Dawn:
可能性是4.5萬分之一 ,
希望唔好撞中就好
4.5萬分之一都算幾高
LIGHTTHELIGHT 12:23 AM 02-21-07
來吧
團結全人類 成立地球聯邦
建造Solar Ray System
atari 12:33 AM 02-21-07
Deleted
Designer 01:51 AM 02-21-07
响未撞之前已經可以用導彈改變小行星角度
細路翔 10:28 AM 02-21-07
作者: Designer:
本來唔中改到中
LIGHTTHELIGHT 10:44 AM 02-21-07
作者: Designer:
諗起有套西片又係講呢D
要用核彈先得bo
singsingjai 01:07 PM 02-21-07
作者: ~飛彈~@@:
個日之前有冇命都未知 b
係loh 分分鐘global warming 冇左人半人口alredy
NexTony 02:38 PM 02-21-07
作者: LIGHTTHELIGHT:
來吧
團結全人類 成立地球聯邦
建造Solar Ray System
整Nu巾快d.... \ /
前兩日有個post講浮游炮啊
Metal Gear NT 02:41 PM 02-21-07
諗起有套西片又係講呢D
要用核彈先得bo
咁就o岩晒啦
反正美國收埋咁多冇地方好用
enishi 03:00 PM 02-21-07
作者: Gestapo:
整Nu巾快d.... \ /
前兩日有個post講浮游炮啊
應該要先開始 V 作戰計劃, 16 年後先可以開發到 Nu
BeBop 04:34 PM 02-21-07
果日會係Friday the 13th, 詳情係NOVA scienceNOW度有講!
ahleung 05:21 PM 02-21-07
諗起有套西片又係講呢D
要用核彈先得bo
Armageddon 絕世天劫
Deep Impact 末日救未來
kircheis 05:22 PM 02-21-07
作者: enishi:
應該要先開始 V 作戰計劃, 16 年後先可以開發到 Nu
嘩!Czar's counterattack....將來有機人造衛星(大陸)撞美國國防部
goodguy 06:49 PM 02-21-07
作者: BeBop:
果日會係Friday the 13th, 詳情係NOVA scienceNOW度有講!
咁邪,會唔會D科學家本身就好關注每年既黑色星期五??
tigerj 10:12 PM 02-21-07
無線仲話香港去到2107年仲會盛世年年, 過到2036至算啦!
星旅人 10:58 PM 02-21-07
作者: Rance:
おうえんだん!!~~~~

READY STEADY CAN'T HOLD ME BACK
READY STEADY GIVE ME GOOD LUCK
READY STEADY NEVER LOOK BACK
LET'S GET STARTED READY STEADY GO~~~
這個好難一次pass的喔
hap3afrien 12:19 AM 02-22-07
2036......
靈芝苞子
1 2 

返回主題版面