Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-17, 11:45 PM   #176
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Eking 查看文章
票房好, 但係罵人多......
對片商嚟講, 票房先係最重要~~

舊 11-30-17, 12:11 AM   #177
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
對片商嚟講, 票房先係最重要~~
正確係投資者票房係好事, 但係對DC黎講, 係狠狠地被打重拳

舊 11-30-17, 12:14 AM   #178
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我好興奮啊!!我好興奮啊!!!!!
我都係呀!
超期待呀!!

舊 11-30-17, 12:34 AM   #179
豪傑公子

引用:
正確係投資者票房係好事, 但係對DC黎講, 係狠狠地被打重拳
MARVEL用咗10年時間儲角色儲FANS,
A3會吸引根本係天經地義,而唔係DC做得夠唔夠好嘅問題…

舊 11-30-17, 01:05 AM   #180
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
好正呀 Trailer

最開頭tony捉住隻手係Peter?

Vision連幻想生活都出埋...似係收皮確

HulkBuster 第二代 暫睇個肩位唔同o左

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:19 AM   #181
豪傑公子

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好正呀 Trailer

最開頭tony捉住隻手係Peter?

Vision連幻想生活都出埋...似係收皮確

HulkBuster 第二代 暫睇個肩位唔同o左
VISION個人形外表,有冇漫畫REFERENCE ?
SCARLETT JOHANSSON年紀都唔細,
個金髮金眉LOOK真係令佢睇落特別老…
隊長有新老細照住仲要著套爛衫真係陰公
話咁快就出HB 2.0, 我HT隻1.0都未攞得~

PS.開頭眾人讀返NICK FURY段SPEECH,
好有悼詞FEEL, 唔知NICK FURY係咪會死?

此篇文章於 11-30-17 01:30 AM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:32 AM   #182
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
唔想潑你冷水, 不過論票房,
DC嘅PHASE 1似乎比MARVEL成功得多...
"得多"o既定義係幾多?

https://geek-base.toy-people.com/?p=2363

http://www.teepr.com/840448/tinayi/%...1%AF%E7%9B%9F/

漫威票房
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%BC...94%B5%E5%BD%B1

DC票房
https://zh.wikipedia.org/wiki/DC%E6%...AE%87%E5%AE%99

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 11-30-17, 01:34 AM   #183
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
VISION個人形外表,有冇漫畫REFERENCE ?
SCARLETT JOHANSSON年紀都唔細,
個金髮金眉LOOK真係令佢睇落特別老…
隊長有新老細照住仲要著套爛衫真係陰公
話咁快就出HB 2.0, 我HT隻1.0都未攞得~

PS.開頭眾人讀返NICK FURY段SPEECH,
好有悼詞FEEL, 唔知NICK FURY係咪會死?
SCARLETT JOHANSSON 講最尾果段,好有犧牲feel

舊 11-30-17, 02:08 AM   #184
豪傑公子

最後一次off topic:
我係以兩邊嘅phase 1全球票房做比較:
Iron man: $585,174,222 
Man of steel: $668,045,518

Iron man 2: $623,933,331
BVS: $873,260,194

Thor: $449,326,618
Suicide squad: $745,600,054 

Captain america: $370,569,774
Wonder woman: $821,763,408

The incredible hulk:  $263,427,551
The avengers: $1,518,812,988
Justice league: $485,007,541(截至27/11)

其實DC P1嘅戲大部份票房都比MARVEL P1高,
某D仲要係高一大截…

此篇文章於 11-30-17 02:11 AM 被 豪傑公子 編輯。
舊 11-30-17, 02:10 AM   #185
豪傑公子

引用:
SCARLETT JOHANSSON 講最尾果段,好有犧牲feel
成段SPEECH唯一就係爭隊長把聲,唔通…

此篇文章於 11-30-17 02:19 AM 被 豪傑公子 編輯。
舊 11-30-17, 02:28 AM   #186
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
唔想潑你冷水, 不過論票房,
DC嘅PHASE 1似乎比MARVEL成功得多...
可以連續幾集票房好劇本爛Michael Bay都識啦,洗鬼你教。

只用票房嚟衡量成功,冇嘢吓?閣下嘅潑冷水準則同小弟好似有好大出入囉。

同埋閣下好似完全冇考慮埋通脹因素,10年前嘅10m票房好可能已經係今日嘅15m-20m,單以數字睇,當然越近代嘅電影票房會好賺過10年前嗰啲啦。

此篇文章於 11-30-17 02:32 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:35 AM   #187
豪傑公子

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
可以連續幾集票房好劇本爛Michael Bay都識啦,洗鬼你教。

只用票房嚟衡量成功,冇嘢吓?閣下嘅潑冷水準則同小弟好似有好大出入囉。

同埋閣下好似完全冇考慮埋通脹因素,10年前嘅10m票房好可能已經係今日嘅15m-20m,單以數字睇,當然越近代嘅電影票房會好賺過10年前嗰啲啦。
A,唔駛勞氣,我都係講事實啫,
一套戲成唔成功當然唔只睇票房,我都冇話係吖,
不過票房一定重要,評價好但要蝕錢邊個仲會拍落去?
通漲嘅嘢我知香港勁,其他地方我就唔係太清楚

另外每次有人讚Marvel嘅同時硬係要踩DC幾腳,
真係聽到煩,先忍唔住回幾句啫~

此篇文章於 11-30-17 02:49 AM 被 豪傑公子 編輯。
舊 11-30-17, 02:47 AM   #188
DevilElvis
The One
還我香港!!

咁WB抵比人踩喎

同埋佢某D英雄o係漫畫開外掛....電影又比佢繼續開,完全失衡....Marvel E方面好D囉

舊 11-30-17, 02:54 AM   #189
豪傑公子

引用:
咁WB抵比人踩喎

同埋佢某D英雄o係漫畫開外掛....電影又比佢繼續開,完全失衡....Marvel E方面好D囉
呢方面我覺得還好,大超要屈機先似大超(我覺得)
我反而覺得電影嘅Thor太弱…

舊 11-30-17, 03:00 AM   #190
DevilElvis
The One
還我香港!!

舊 11-30-17, 03:03 AM   #191
豪傑公子

老實講,HB真係1.0靚好多~

啱啱睇到,0:48 TONY揸住隊長寄俾佢個電話

此篇文章於 11-30-17 03:08 AM 被 豪傑公子 編輯。
舊 11-30-17, 08:17 AM   #192
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: T.S 查看文章
Tony好便當feel
Comic Con Trailer

睇 SJU 引述, 有一幕係 蜘蛛仔喊晒話 Tony, 我令你失望......

------

想知你哋講票房,計咗通脹未?

------

暫時好有以前賀歲片咁, 太多人縮埋落一套戲, 又要介紹個奸角, 唔夠時間

此篇文章於 11-30-17 08:21 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 08:23 AM   #193
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
一集打唔完啦應該...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 11-30-17, 09:05 AM   #194
DevilElvis
The One
還我香港!!

港譯字幕版

舊 11-30-17, 10:14 AM   #195
Eking

引用:
MARVEL用咗10年時間儲角色儲FANS,
A3會吸引根本係天經地義,而唔係DC做得夠唔夠好嘅問題…
對於大眾黎講, 劇情做得唔好, 就好難吸引非FANS入場, A3 吸引就係因為MARVEL肯去俾觀眾睇到唔同性質英雄片, 大眾先有信心

大超要屈機唔係問題, 唔好一時屈到, 一時又屈唔到就好奇怪

片後: BOSS 打TONY時只有2粒寶石.....?!

此篇文章於 11-30-17 10:17 AM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 10:41 AM   #196
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
罐頭本來就只係敵方戰鬥力表現單位

猩猩空裝上陣都已經唔知可以殺左佢幾多百次啦

就算計漫畫入面最廢既版本,空裝猩猩都有奧丁個等級

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 11:07 AM   #197
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Comic Con Trailer

睇 SJU 引述, 有一幕係 蜘蛛仔喊晒話 Tony, 我令你失望......

------

想知你哋講票房,計咗通脹未?

------

暫時好有以前賀歲片咁, 太多人縮埋落一套戲, 又要介紹個奸角, 唔夠時間
應該就無啦。

想問SPIDIE出場時間有幾多?得O個一兩分鐘我就唔入場喇...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 11:21 AM   #198
Eking

引用:
作者: david 查看文章
應該就無啦。

想問SPIDIE出場時間有幾多?得O個一兩分鐘我就唔入場喇...
你問緊乜? 套戲又未上邊個知?

舊 11-30-17, 11:27 AM   #199
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
你問緊乜? 套戲又未上邊個知?
佢應該係問緊Comic Con條Trailer內SPIDIE出場時間
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 11:28 AM   #200
Eking

引用:
作者: LTKS 查看文章
佢應該係問緊Comic Con條Trailer內SPIDIE出場時間
Trailer 出1-2分鐘會唔會太多?

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 12:29 AM

手機版 | APP版