Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-11-11, 12:46 PM   #101
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
家下都未定到日?
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 02:20 PM   #102
rakuraku
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: wsx360 查看文章
又唔見人地係咁
呢張開發機圖幾靚噃
呢到有幾張好"突出"的實機圖~
http://www.gamersyde.com/news_doa_di...-10455_en.html

我撐 bandai namco 呀,
畫面唔好咪唔好,唔會拎張開發機圖出黎
rakuraku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 02:36 PM   #103
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: rakuraku 查看文章
呢張開發機圖幾靚噃
http://www.gamersyde.com/news_doa_di...-10455_en.html

人地Tecmo起碼夠膽攞 實機 出黎俾人試玩
http://www.youtube.com/watch?v=4LVGU...eature=related

呢d係唔係實機圖

此篇文章於 02-11-11 02:48 PM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 02:40 PM   #104
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
nbgi擺明就同任記有仇

出果幾隻都各有恐怖之處...

舊 02-11-11, 08:51 PM   #105
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 秋山澪 查看文章
nbgi擺明就同任記有仇

出果幾隻都各有恐怖之處...
TOG堆bug
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 09:00 PM   #106
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: rakuraku 查看文章
呢張開發機圖幾靚噃

實機黎架 ...
依家得capcom同呢隻先有接近次世代既性能 .... 其他都係hea住咁做

此篇文章於 02-11-11 09:07 PM 被 噹噹dondon 編輯。
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 10:02 PM   #107
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: ta423 查看文章
TOG堆bug
beta有bug好正常架喎
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 10:42 PM   #108
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
ファミ通、信頼の圧縮率
http://gehanew.ldblog.jp/archives/1535697.html
引用:
629 名前:名無しさん必死だな[sage] 投稿日:2011/02/10(木) 02:51:44 ID:hAw7DQPV0
他のサイトの画像と比べると酷さがわかるな

普通

ファミ通

630 名前:名無しさん必死だな[sage] 投稿日:2011/02/10(木) 02:59:51 ID:kOqEEEYY0
>>629
ファミ通の方はjpegで圧縮しすぎた時特有のノイズが出てるな

631 名前:名無しさん必死だな[sage] 投稿日:2011/02/10(木) 03:05:19 ID:kV15rfJT0
ありえねーって
小学生のお遊びサイトでも、もう少し画質に気を使うぞ

632 名前:名無しさん必死だな[sage] 投稿日:2011/02/10(木) 03:27:41 ID:2hdOHIdd0
jpegは赤が劣化しやすいってよく分かる画像ですね
d 圖壓到起晒noise, ファミ通...

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 11:13 PM   #109
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
ファミ通、信頼の圧縮率
http://gehanew.ldblog.jp/archives/1535697.html

d 圖壓到起晒noise, ファミ通...
咁真係要等官方更新畫面先知啦
我唔信nbgi佢會整到咁衰倒米既...
最多都係loading時間一樣咁長既姐

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-11, 12:46 PM   #110
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
http://news.dengeki.com/elem/000/000/345/345936/

左 dengeki 右 fami通

_

_

_
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-11, 01:09 PM   #111
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
3DS 版睇戰鬥, 世界, 巨大建築物都有 3D 實在感同前後距離感
而舊版畫面暫時睇就少 D D 鋸齒........

不過講真, 打機玩緊時, 郁緊真係差咁少都唔會留意到......
我自己睇過 3D TV,
覺得 3D 真係比 2D 有空間感好多, 成個世界更有代入感

等到時 3DS 出左,
大家領會到 3D 真係好野來.......
就未必再去在意果小小問題.......

NBGI, 加多少少油啦.........唔好令 fans 失望呀 ~

此篇文章於 02-17-11 01:12 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-11, 04:54 PM   #112
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
http://www.imagebam.com/image/dfdee5121762818

テイルズ オブ ジ アビス 発売日が5/19に決定、6090円

舊 03-02-11, 05:15 PM   #113
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
http://www.imagebam.com/image/dfdee5121762818

テイルズ オブ ジ アビス 発売日が5/19に決定、6090円
gd,終於有日了,但禁早唔知受唔受訂
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-11, 06:34 PM   #114
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
係時候要訂定了
唔知會唔會有限定版...

舊 03-03-11, 12:58 AM   #115
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
買機前公佈日期,唯有等多兩個月
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-11, 05:34 PM   #116
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

比較大分別而又不關jpg壓縮事的:
背景

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-11, 09:45 PM   #117
天涯笑笑生
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
知到左幾時有得賣未!?~
ps2果隻我未玩過.....
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-11, 09:47 PM   #118
ゆり

引用:
作者: 天涯笑笑生 查看文章
知到左幾時有得賣未!?~
ps2果隻我未玩過.....
上面咪左5月19

舊 03-06-11, 10:28 PM   #119
kinkinkid2
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDkinkinkid-hk
隔離POST ZELDA畫面大進化, 呢隻就畫面大退化!!?

此篇文章於 03-06-11 10:32 PM 被 kinkinkid2 編輯。
kinkinkid2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 09:12 AM   #120
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 10:54 AM   #121
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: kinkinkid2 查看文章
隔離POST ZELDA畫面大進化, 呢隻就畫面大退化!!?
其實可以用逆向思維去諗
nb因為要慳皮,用3ds嘅機能去模擬ps2
丫又比佢得喎,只不過將啲貼圖劣化少少
加埋3d效果都keep到30fps~
咁就證明3ds個機能真係幾勁~
你叫psp模擬ps2都唔得啦

舊 03-09-11, 11:12 AM   #122
ゆり

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
其實可以用逆向思維去諗
nb因為要慳皮,用3ds嘅機能去模擬ps2
丫又比佢得喎,只不過將啲貼圖劣化少少
加埋3d效果都keep到30fps~
咁就證明3ds個機能真係幾勁~
你叫psp模擬ps2都唔得啦
但事實上某d ps2 game移植過落psp....

就以to為例

tod2同tor

舊 03-09-11, 11:23 AM   #123
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: stephen1980 查看文章
家下都未定到日?
5月19日 發售 ~~~~~~~~
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 11:34 AM   #124
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 秋山澪 查看文章
但事實上某d ps2 game移植過落psp....

就以to為例

tod2同tor
個啲唔係3d呀哥哥
我仲諗住唔駛講明呢樣野....

舊 03-09-11, 11:36 AM   #125
ゆり

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
個啲唔係3d呀哥哥
我仲諗住唔駛講明呢樣野....
但以rm3都証明左3d其實都無問題的

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「TALES OF THE ABYSS」スペシャルプライス DVD-BOX発売決定 money 日本動漫畫討論版 537 06-04-23 02:28 AM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 07:14 AM

手機版 | APP版