Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-19-06, 08:00 AM   #151
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

最後5分鐘先見到巴西~
下場出費特拍羅賓奴~p祖換甸奴可能重多攻勢~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-06, 05:41 PM   #152
dan
sun shine™

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Busconcamp
彭利拿向傳媒表示...
仍會派遣180磅肥度正選登場...

*以向他隊展示...10個打11個仍然可以KO妳既森巴力量*a
瘦左七磅

近日備受各方傳媒揶揄為「肥哨」的球星朗拿度,終於以行動證明自己已回復昔日的鬥心。

這名巴西球星以極速修身法,從世界盃開始到現在共減去三點二五公斤(約七磅)的肥肉,顯出他對今屆世界盃的決心及鬥志。領隊彭利拿亦滿意地見到朗拿度的鬥心,並揚言下仗面對日本的賽事仍以他出任正選。
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-06, 07:24 PM   #153
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: dan
瘦左七磅
果然瘦左「好多」喎...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 02:37 AM   #154
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
其實睇見而家d人個個都針住大哨黎插真係有d心up
話晒佢都叫係 ' 過氣球王 ' , 點都應該得到d尊重....

不過諗落佢都係爭唔落架喇........
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 02:48 AM   #155
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kin~kin
話晒佢都叫係 ' 過氣球王 ' , 點都應該得到d尊重....
如果佢好似施丹咁,係因為歲月催人老而實力下降的話,我會體諒佢。
但佢係咁放縱自己,淨係識得蒲,完全唔俾心機踢波,唔尊重足球之餘,亦唔尊重自己。
咁樣點叫人尊重佢?

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 02:52 AM   #156
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:

佢最慘就係唔知醜....
落場唔盡力,懶懶閒...
感覺係佢都冇心,唔想踢...
連佢自己都唔尊重自己同足球,叫我地d球迷點尊重佢?

ps.睇佢上場都叫努力左,我都希望佢踢返d好波俾我地睇

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 02:52 AM   #157
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 柴崎幸
如果佢好似施丹咁,係因為歲月催人老而實力下降的話,我會體諒佢。
但佢係咁放縱自己,淨係識得蒲,完全唔俾心機踢波,唔尊重足球之餘,亦唔尊重自己。
咁樣點叫人尊重佢?
如果肯自愛 以佢家陣既年齡 仲一定係黃金時期..
去左皇馬之後第2年 已經成舊飯 冇咩動力

1994年,他作為巴西隊的一員贏得了FIFA世界盃冠軍,同年,這位只有十幾歲的早熟天才加入了荷蘭的埃因霍溫隊。他只在這家俱樂部效力了兩年,僅參加了57場比賽,就攻入了54粒入球,創造了幾乎每場比賽都能進球這一難以令人置信的平均進球紀錄。

這一進球率不久就引起了巴塞羅那俱樂部的興趣,這家西班牙俱樂部幾乎沒花多少時間就與他們的新星簽訂了合同。在巴塞羅那,羅納爾多又達到了全新的高度,接連在1996和1997年獲得了「世界足球先生」的榮譽。1998年加盟國際米蘭後,作為巴西隊的一線主力隊員,羅納爾多開始了1998年FIFA法國世界盃之旅。

十年前已經係神級
家陣變到......

此篇文章於 06-22-06 02:55 AM 被 SANG2003 編輯。
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 03:19 AM   #158
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: SANG2003
如果肯自愛 以佢家陣既年齡 仲一定係黃金時期..
去左皇馬之後第2年 已經成舊飯 冇咩動力

1994年,他作為巴西隊的一員贏得了FIFA世界盃冠軍,同年,這位只有十幾歲的早熟天才加入了荷蘭的埃因霍溫隊。他只在這家俱樂部效力了兩年,僅參加了57場比賽,就攻入了54粒入球,創造了幾乎每場比賽都能進球這一難以令人置信的平均進球紀錄。

這一進球率不久就引起了巴塞羅那俱樂部的興趣,這家西班牙俱樂部幾乎沒花多少時間就與他們的新星簽訂了合同。在巴塞羅那,羅納爾多又達到了全新的高度,接連在1996和1997年獲得了「世界足球先生」的榮譽。1998年加盟國際米蘭後,作為巴西隊的一線主力隊員,羅納爾多開始了1998年FIFA法國世界盃之旅。

十年前已經係神級
家陣變到......
你咁講就錯喇
佢係皇馬的第二年係打得超好的,半季多d就入左廿幾球
當年皇馬就係太依賴佢
所以當佢在季中受傷後球隊成績就一落千丈

其實近年皇馬內部太多問題,陣內好多球員都俾佢搞到越打越差(場場都要出班星已經係一大問題,打都打到殘晒)
而且條肥度今季由開季到季尾足足傷夠七次,乜人都死啦

講真肥度自當年兩度重傷後,已經返唔到去以前架喇
巴塞又好,98世界盃的朗拿度又好,都已成歷史
佢而家踢得返波都算係咁

不過你話佢私生活唔檢點就啱的

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 03:23 AM   #159
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
作者: T.S
~skip~
講真肥度自當年兩度重傷後,已經返唔到去以前架喇
巴塞又好,98世界盃的朗拿度又好,都已成歷史
佢而家踢得返波都算係咁

不過你話佢私生活唔檢點就啱的
係國米既果次重傷真係殺左佢
其實佢踢得返波都真係算好彩

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
舊 06-22-06, 04:11 PM   #160
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

我覺得佢全盛期真係堅到爆, 絕對勁過而家0既細哨(雖然位置唔同唔可以直接比較, 但大哨當年d速度, 腳法真係超屈機)
舊 06-22-06, 04:32 PM   #161
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
以前0既佢絕對係最強0既前鋒...絕對可以用屈機黎形容....絕對係"S"級.....

但係現在0既佢....我只可以講.....佢連"B"級都唔到....

其實佢肯搵唐安麒秀身....我包佢有番以前8成以上水準....

不過佢到依家都認為佢自己唔係肥...仲係最佳狀態...

肥度的"新"軀 ....佢要自己呃自己都無法....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 04:36 PM   #162
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 魚伕
以前0既佢絕對係最強0既前鋒...絕對可以用屈機黎形容....絕對係"S"級.....

但係現在0既佢....我只可以講.....佢連"B"級都唔到....

其實佢肯搵唐安麒秀身....我包佢有番以前8成以上水準....

不過佢到依家都認為佢自己唔係肥...仲係最佳狀態...

肥度的"新"軀 ....佢要自己呃自己都無法....
我覺得佢0係球場上稍為積極d, 主動d去拎下波踢...都依然有番咁上下影響力
但係佢而家0既做法係企0係前場等人交波到腳, 咁就真係睇見到眼火爆
其實第二場佢已經主動左, 但佢而家0既體型確實令佢冇左果種爆破0既速度
就算用腳法猜甩晒d人, 都主係原地扭....根本都冇能力過人...

希望佢快d入番粒, 信心大番d..應該會好好多
舊 06-22-06, 04:37 PM   #163
魚伕
Moderator

引用:
作者: 啤梨王子
係國米既果次重傷真係殺左佢
其實佢踢得返波都真係算好彩
但係佢無"heart"....

尋日伊朗對安哥拉...如果有睇就知咩叫"heart"....
就算伊朗出左局...但係我最後都有讚佢地....

此篇文章於 06-22-06 04:42 PM 被 魚伕 編輯。
舊 06-22-06, 04:51 PM   #164
魚伕
Moderator

引用:
我覺得佢0係球場上稍為積極d, 主動d去拎下波踢...都依然有番咁上下影響力
但係佢而家0既做法係企0係前場等人交波到腳, 咁就真係睇見到眼火爆
其實第二場佢已經主動左, 但佢而家0既體型確實令佢冇左果種爆破0既速度
就算用腳法猜甩晒d人, 都主係原地扭....根本都冇能力過人...

希望佢快d入番粒, 信心大番d..應該會好好多
你有無睇巴西熱身賽...彭利拿專登搵d 超魚腩隊比佢數...就係希望佢搵番信心番黎...
但係可惜...彭利拿無諗過就係因為佢搵d超魚腩隊比佢數...比佢誤以為自已仲有好大能力入波...
搞到佢晚照浦女照叫.....但係到真正比賽佢咪知道咩叫現實囉...
舊 06-22-06, 05:59 PM   #165
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
你有無睇巴西熱身賽...彭利拿專登搵d 超魚腩隊比佢數...就係希望佢搵番信心番黎...
但係可惜...彭利拿無諗過就係因為佢搵d超魚腩隊比佢數...比佢誤以為自已仲有好大能力入波...
搞到佢晚照浦女照叫.....但係到真正比賽佢咪知道咩叫現實囉...
情況咪同阿祖一樣囉\
講真對澳洲果球如果佢咁都射唔入真係......

我都係講果句啦,肥度近年個態(狀態/心態)唔好幾關皇馬事
當年佢係皇馬拎神射手果陣...君不見d球迷同場大叫"Raul,Raul,Raul"
近年無論肥度係皇馬入幾多球,Raul打得幾差都好,大部份班拿貝d球迷一見肥度打得唔好就會噓
當然,依然有好多人會話"因為肥度,Raul先會越打越差"

而且佢復出後打法已經變左,就算係最fit的02-03年,佢都唔會一扭幾的....
除非係一過左就半單刀啦

不過算把啦,我係佢半個fans,所以我應該係有d偏幫的

P.S.希望今晚巴西出部份副選會"踢出漂亮"吧\

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 06:49 PM   #166
tonyyeung
Game Master

PSN  IDNightghostTony
我成日形住宜家隊巴西係隱藏緊實力 到淘汰賽先會黎料
前線嗰幾個得卡卡走動較多, 細哨呢2場表現都係一般.

宜家巴西既戰術係叫肥度係上半場儘量消秏敵方守衞既體力. 到下半場羅賓奴就易打好多.
tonyyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-06, 07:52 PM   #167
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
但係佢無"heart"....

尋日伊朗對安哥拉...如果有睇就知咩叫"heart"....
就算伊朗出左局...但係我最後都有讚佢地....
我再上一個post都有講....
所以佢唔值得我地班球迷去尊重

舊 06-22-06, 08:20 PM   #168
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

我覺得卡卡過左今屆世界盃之後發展會更上一層樓
舊 06-23-06, 01:11 AM   #169
Hayato
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
我覺得卡卡過左今屆世界盃之後發展會更上一層樓
我希望佢繼續留係ac
Hayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 04:00 AM   #170
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

肥度終於入波
舊 06-23-06, 04:01 AM   #171
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
肥度終於入波
希望佢陸續有黎

舊 06-23-06, 04:59 AM   #172
steve

註冊日期: Aug 2002
肥度爭一球就破記錄啦
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 05:07 AM   #173
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

~delete~

此篇文章於 06-23-06 05:18 AM 被 啤梨王子 編輯。
舊 06-24-06, 12:17 AM   #174
ONEone
Insane Gamer
世界級"暴走"騎師

註冊日期: Dec 2003
恭喜大哨
無論佢前2場打成點,我一直都相信佢狀態係會返黎既
佢終於用佢既行動令一直批評佢既人閉嘴了

Animal Crossing
Name: DeNs Town: ~SanBik~ Code: 0215-3890-8285

My AC Catalog
ONEone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-06, 12:21 AM   #175
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
根據歷史~在總決賽絕少兩隊南美隊/歐洲隊對賽~
最後總是南美隊 vs 歐洲隊~~~

如果根據阿金廷 & 巴西 的路線睇, 你地覺得阿金廷 定 巴西可以到總決賽? 定兩隊也不可呢?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:34 AM

手機版 | APP版