Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 12:07 PM   #1776
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
咁鬼叫你剩吹雞叫人,而且講歷史雙黃係用唔到呢招,就今年六四佢定就講自己蠢左二十幾年,今天的我打倒昨日的我。立場已變講乜?
當然唔好聽就立場唔堅定,好聽就知錯能改。
個人覺得變立場/某d論點唔係大問題,只是目標無變就得。所以我只能說同佢地玩捉講過乜,只能講你無人咁無立場,你實輸。因為你的立場亦係你踏台同時亦是你的伴腳石。

舊 06-11-14, 12:15 PM   #1777
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
咁去廣東道叫口號,你嚇怕邊個共產黨?
我係外地歐美人士,見你成堆人凶神惡煞媽叉買緊野既人,就真係怕勒

64同反自由行有咩關系?你要打倒既係共產黨定所有內地人?
你要反自由行駛唔駛64呢日搞??
而家過左一星期啦,有咩國內人士出黎講你尖沙嘴??

你出年去新界搞,搞完行去石崗軍營好無?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:19 PM   #1778
尼路
The One

引用:
作者: T.K. 查看文章
咁去廣東道叫口號,你嚇怕邊個共產黨?
我係外地歐美人士,見你成堆人凶神惡煞媽叉買緊野既人,就真係怕勒

64同反自由行有咩關系?你要打倒既係共產黨定所有內地人?
你要反自由行駛唔駛64呢日搞??
而家過左一星期啦,有咩國內人士出黎講你尖沙嘴??
64個段你自己去睇返佢地當晚情況啦。
而打倒所有大陸人唔係我立場你問返過左景就支那個位比較好。
個人一路覺得打倒共產黨,不如改做趕走共產黨比較好,因為前者係全國,後者可以只是香港。

舊 06-11-14, 12:24 PM   #1779
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 尼路 查看文章
64個段你自己去睇返佢地當晚情況啦。
而打倒所有大陸人唔係我立場你問返過左景就支那個位比較好。
個人一路覺得打倒共產黨,不如改做趕走共產黨比較好,因為前者係全國,後者可以只是香港。
咁快D打到香港果班共產黨走狗的建制保皇黨先,做D實績出來先,唔好比人覺得是X講!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:26 PM   #1780
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
轉就一定轉左架喇.....不過係成個社會開始轉
幾年前你試下係度講句支那蝗蟲, 肯定比人圍插都似
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:34 PM   #1781
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: T.K. 查看文章

講失憶,駛唔駛拎埋呢d黎講?
講支援,d公公婆婆係未要你用呢種手法?用之前有無同人協調?有協調果d就係支援,無協調果種唔叫騎劫都叫喧賓奪主
https://www.facebook.com/greaterchina?fref=photo

內鬥只會變左同五毛同一目標

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:35 PM   #1782
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: KTN 查看文章
人渣
與其搞呢d 野
不如開多d街站....話比人知622投咩好過啦(ok我知2件事成本爭好遠,但你收得人捐款.......)
大佬,有幾多人識分3個方案有咩分別呀頂,隨時有3個方案都唔知啊
....你估香港周街都係政治宅咩
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:38 PM   #1783
尼路
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
咁快D打到香港果班共產黨走狗的建制保皇黨先,做D實績出來先,唔好比人覺得是X講!
你同我個人講?我次次投票都唔投建制,亦叫身邊d人唔好投,你重想我點?

舊 06-11-14, 12:39 PM   #1784
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
奇怪仲有人講泛民協調
真普聯有眼睇
大家最憎嘅分裂搞事雙黃都嚮局外
結果係咪好團結?
咪一樣四分五裂
大家根本利害不一致
一班好想衝
一班扮衝其實係想縮
一班想衝但無諗過自己衝
協乜鬼調
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:40 PM   #1785
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ZlWS 查看文章
所以咪唔圑結去抗爭囉
你地零願寄人篱下都唔保護自己百幾年的家,任人魚肉,仲內鬥!!! 又唔見打紅魔民賤咁落力!!!!
必然保唔住既保黎做咩?
話實,事至今日毓民講既做既,在下都覺得冇問題。
不過咁樣玩法,佢地有本事成為大勢力,但大概做唔成主流。
咁樣要有可能贏就淨係得打,但香港人VS解放軍,根本連盤都開唔成…

舊 06-11-14, 12:42 PM   #1786
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
你同我個人講?我次次投票都唔投建制,亦叫身邊d人唔好投,你重想我點?
同熱血人士講

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:45 PM   #1787
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
咁唔夠喎,叫埋人唔好投喪屍果班,再儲定錢搬去熱血未來參選果區
唔駛你上大陸爭取又夠安全勒

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:46 PM   #1788
尼路
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
同熱血人士講
都好難,我身邊有長輩投謝偉俊的原因就係因為……佢唔想黃生當選……真係超吐血……不過好多老人家都好愛國就係,次次聽佢地講政治都超吐血……

舊 06-11-14, 12:52 PM   #1789
HM

註冊日期: May 2007
引用:
都好難,我身邊有長輩投謝偉俊的原因就係因為……佢唔想黃生當選……真係超吐血……不過好多老人家都好愛國就係,次次聽佢地講政治都超吐血……
香港而家大部分有一定年齡既都仲認為自己係中國人要愛國
我稱之為老害
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:03 PM   #1790
尼路
The One

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
香港而家大部分有一定年齡既都仲認為自己係中國人要愛國
我稱之為老害
但佢地個種愛國都係超離地,平時又唔關注相關新聞,示威就當搞事。例如我同阿婆講其實你知唔知長毛係爭取緊全民退保同老人福利?佢係答我唔知,我剩知佢成日係度搞事,都唔知佢做乜。

舊 06-11-14, 01:27 PM   #1791
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ZlWS 查看文章
所以咪唔圑結去抗爭囉
你地零願寄人篱下都唔保護自己百幾年的家,任人魚肉,仲內鬥!!! 又唔見打紅魔民賤咁落力!!!!
認真
我個人都有想去移民
原因不主要是政治問題
還有香港那種表面自由開放,實質傳統封閉到死的華人特質完全令人想死
當你見到一個反對不公義的page發一個支持性向反歧視立法的post的時候
可以有一班人走出來說“X!想不到你是這種人,dislike”
這種人充斥全港,而且跟政見無關,就算搞好中共這問題都不見得會解決得到的
好難令人不想走囉

舊 06-11-14, 01:33 PM   #1792
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: 烈海王 查看文章
奇怪仲有人講泛民協調
真普聯有眼睇
大家最憎嘅分裂搞事雙黃都嚮局外
結果係咪好團結?
咪一樣四分五裂
大家根本利害不一致
一班好想衝
一班扮衝其實係想縮
一班想衝但無諗過自己衝
協乜鬼調
中國人到香港人, 上至做官, 下至師奶, 最相信既組織得一個 - 景鴻移民
個個自恃聰明食花生互插對方矛盾, 其實自身唔好得幾多

引用:
作者: knight-philip 查看文章
認真
我個人都有想去移民
原因不主要是政治問題
還有香港那種表面自由開放,實質傳統封閉到死的華人特質完全令人想死
當你見到一個反對不公義的page發一個支持性向反歧視立法的post的時候
可以有一班人走出來說“X!想不到你是這種人,dislike”
這種人充斥全港,而且跟政見無關,就算搞好中共這問題都不見得會解決得到的
好難令人不想走囉
白人地方都一樣,
地球資源愈來愈少既今日, 歧視唔會消失, 只會愈來愈流行
最冇歧視既應該得食人族

此篇文章於 06-11-14 01:36 PM 被 keijoey 編輯。
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:40 PM   #1793
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
起碼其他地方會有一大班人唔計較犧牲幾多去爭取權益,香港係唔會有
去其他地方你可以搵到戰友,香港你犧牲自己有人會欣賞你?

舊 06-11-14, 01:46 PM   #1794
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: Rance 查看文章
起碼其他地方會有一大班人唔計較犧牲幾多去爭取權益,香港係唔會有
去其他地方你可以搵到戰友,香港你犧牲自己有人會欣賞你?
所以呢, 個個見到冇人走出黎, 自己又縮了, 結果大意志咪又係移民抗共。
由手機版發出
舊 06-11-14, 01:52 PM   #1795
カガミ

引用:
作者: keijoey 查看文章
白人地方都一樣,
地球資源愈來愈少既今日, 歧視唔會消失, 只會愈來愈流行
最冇歧視既應該得食人族
起碼白人地區不會因為一個反歧視法(與殘疾人士反歧視法同等)就會搞到好像你想殺他全家一樣
起碼以我所見不會連咨詢都未舉行就已經十幾廿個遊行說反對
而且不會竟然連政黨都會出聲反對,甚至攻擊支援弱勢社群的團體
更加不會學中共甚至北韓一樣,口中可以不斷說這裡有多開放多自由,實際卻是封閉的
這些情況我相信只有香港有

外國的人歧視不會講到又影響孩子,又影響傳統觀念這樣
他們要歧視就會很自豪的說因為他們討厭
然而香港人總是要找一堆冠冕堂皇的藉口去包裝,這才是最乞人憎

歧視,從來都不會是出於大義的
亦不會出於資源短缺

舊 06-11-14, 01:57 PM   #1796
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
起碼白人地區不會因為一個反歧視法(與殘疾人士反歧視法同等)就會搞到好像你想殺他全家一樣
起碼以我所見不會連咨詢都未舉行就已經十幾廿個遊行說反對
而且不會竟然連政黨都會出聲反對,甚至攻擊支援弱勢社群的團體
更加不會學中共甚至北韓一樣,口中可以不斷說這裡有多開放多自由,實際卻是封閉的
這些情況我相信只有香港有
唔好諗得外國係天堂, 你留意唔到, 唔代表外國冇。

引用:
外國的人歧視不會講到又影響孩子,又影響傳統觀念這樣
他們要歧視就會很自豪的說因為他們討厭
然而香港人總是要找一堆冠冕堂皇的藉口去包裝,這才是最乞人憎
共勉之

引用:
歧視,從來都不會是出於大義的
亦不會出於資源短缺
唔好講天然資源先, 你睇下奶粉

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv

此篇文章於 06-11-14 02:00 PM 被 keijoey 編輯。
舊 06-11-14, 02:12 PM   #1797
カガミ

引用:
作者: keijoey 查看文章
唔好講天然資源先, 你睇下奶粉
奶粉你覺得有什麼問題?
那些人是來炒賣奶粉,已經連奶粉本來的用途都不是了,當然要罵
更何況奶粉來說是他們本身就有奶粉供應,只是他們不去抗爭爭取要安全的奶粉
如果他們有去爭取,只是爭取途中需要支援,並且不是用他們那些恩主心理來搶的話
其實我相信不會像現在這樣反對

這個跟歧視根本就不同
做好了自己卻被他人因他人自己的不合理想法作出不合理對待這才是歧視
否則你可以學大陸人一樣,自己來衝關生下來的雙非兒童入學得比較遠又可以說人家歧視你

舊 06-11-14, 02:41 PM   #1798
凍檸茶
The One
青龍使用者

這個跟歧視根本就不同
做好了自己卻被他人因他人自己的不合理想法作出不合理對待這才是歧視
否則你可以學大陸人一樣,自己來衝關生下來的雙非兒童入學得比較遠又可以說人家歧視你

唔明,句子太長, 又你又我又自己
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:54 PM   #1799
カガミ

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
這個跟歧視根本就不同

唔明,句子太長, 又你又我又自己
由手機版發出
歧視=因種族身體特徵等等而受到不合理不平等的對待
不合理=原因並非因被歧視者做錯事

而大陸人就是自己做錯事,所以現在的情況根本不是歧視

舊 06-11-14, 02:54 PM   #1800
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
你影相人地彈開, 差佬閂門封場人地幫你頂住. 騎劫講唔通, 就連"喧賓奪主"呢啲都講得出, 彷彿個抗爭係你獨家專營. 人係你狂吹雞叫黎, 人地唔黎你話笠水, 黎左就話抽水, 公就你贏字就我輸, 果然係haters gonna hate. 不如下次市民團體黎幫拖要同左X簽份不反對通知書啦笨

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:20 AM

手機版 | APP版