Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-15, 03:07 PM   #1076
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
個包睇上嚟咁似之前世界杯時個蠻牛辣漢堡

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-15, 05:06 PM   #1077
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
試完新餐,包唔錯,薯寶食完陣口氣久久不散

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-15, 02:11 PM   #1078
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
新包尐黑椒辣到我食唔到菠蘿的甜味,真係食到我荒失失
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-15, 01:09 AM   #1079
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
新包尐黑椒辣到我食唔到菠蘿的甜味,真係食到我荒失失
加埋個薯格真係熱氣到頂點
淨係食個辣到彈起嘅包已經隊哂跟餐杯汽水
食完唔想encore, 食返3號就夠

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-15, 05:08 PM   #1080
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
無人提個南瓜批
鐘意食南瓜既朋友必試
好好食

舊 10-17-15, 06:51 PM   #1081
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
甜定咸??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-15, 07:40 PM   #1082
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
甜定咸??
應該算係甜

舊 10-17-15, 08:31 PM   #1083
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: W!LL 查看文章
加埋個薯格真係熱氣到頂點
淨係食個辣到彈起嘅包已經隊哂跟餐杯汽水
食完唔想encore, 食返3號就夠
抄食神條橋?
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-15, 11:25 PM   #1084
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: 小草 查看文章
無人提個南瓜批
鐘意食南瓜既朋友必試
好好食
x1 ,味道適中,唔會太甜
覺得係麥記有史以來最好食o既批 (純個人口味意見)
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 08:09 PM   #1085
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
M記冇左全日早餐??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 08:54 PM   #1086
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: HONDA 查看文章
M記冇左全日早餐??
這星期取消左
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 09:59 AM   #1087
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: 大破人間 查看文章
這星期取消左
唔會有番??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 10-19-15, 10:40 AM   #1088
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: Alpha 查看文章
x1 ,味道適中,唔會太甜
覺得係麥記有史以來最好食o既批 (純個人口味意見)
我覺得完全冇南瓜味...都唔知食緊咩糖漿批...
都係鐘意椰子枇多d

非洲人...
舊 10-19-15, 12:27 PM   #1089
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: fami~yan 查看文章
我覺得完全冇南瓜味...都唔知食緊咩糖漿批...
都係鐘意椰子枇多d
下,全南瓜蓉,無糖漿感覺喎
我頭頭都以為會係糖漿包南瓜粒

舊 10-24-15, 11:44 PM   #1090
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
唔會有番??
因為呢單新聞?

引用:
全日賣早餐「一場災難」 麥記大叫搞唔掂

麥當勞出現信心危機,一份內部調查顯示,不少加盟商認為全日供應早餐已演變成「一場災難」,又相信品牌可能開始接近「末日」。

野村證券分析師卡利諾夫斯基(Mark Kalinowski)訪問了29間加盟商,他們合共營運226間麥當勞餐廳,他在報告內稱:「很可能3成營運商已經破產。」有加盟商表示,麥當勞行政總裁一心計劃簡化餐牌,但所推行的政策卻反其道而行。

有人批評全日供應早餐導致廚房工序混亂,拖慢作業流程,並寫道:「這個系統目前非常令人迷茫,我們的餐牌仍然臃腫,仍在嘗試向很多人提供很多選擇...由加盟商角度來看,情況開始崩壞。」

數十位加盟商對公司的管理深感挫敗,認為新推的「全日早餐」及自助點餐等新措施,未有改善麥當勞的食物質素及顧客服務兩大核心問題。有加盟商直指麥當勞的處理方式,是要營運商「退出這個體系」及退出加盟。

雖然調查顯示加盟商非常不滿,但仍然有少數人力撐麥當勞,有人認為「領導層的方向正確,這需要時間」、另一人稱「CEO目前看來做得不錯」。

商業內幕/英國《每日郵報》

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...51018/54326622
Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 10:28 AM   #1091
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
個全餐咪又係o個d包o個d漢堡扒.....最多係多個炒蛋.....有幾混亂.....

另...南瓜批食完覺得都仲係甜.....我想食咸批囉

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-25-15 10:31 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 10:38 AM   #1092
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
係唔係個人口味問題?

個人覺得:
南瓜批唔(太)甜又唔咸又無咩味, 完全食唔出有南瓜味 (有南瓜粒都仲好o的, 但而家好似食緊一 pat 漿咁)
薯格似 KFC 無特別
新包好厚身, 唔算辣但好咸 (lucnh 食完夜晚都係咸緊)

舊 10-25-15, 11:11 AM   #1093
JMi

註冊日期: Feb 2011
南瓜批有南瓜蓉?
頂盡似酒樓南瓜糖水 南瓜蓉自己係街市買個南瓜加牛油用微波爐叮下就知係點

舊 10-25-15, 03:27 PM   #1094
fami~yan
Game Master

引用:
作者: martinnitram 查看文章
係唔係個人口味問題?

個人覺得:
南瓜批唔(太)甜又唔咸又無咩味, 完全食唔出有南瓜味 (有南瓜粒都仲好o的, 但而家好似食緊一 pat 漿咁)
薯格似 KFC 無特別
新包好厚身, 唔算辣但好咸 (lucnh 食完夜晚都係咸緊)
引用:
作者: JMi 查看文章
南瓜批有南瓜蓉?
頂盡似酒樓南瓜糖水 南瓜蓉自己係街市買個南瓜加牛油用微波爐叮下就知係點
同見解,但我覺得南瓜糖水都有陣陣南瓜香(嗅覺),南瓜批唯一令我得知佢係南瓜批既,就係個包裝

非洲人...
舊 10-29-15, 01:24 PM   #1095
ALEX CHOW
AUDI SPORT

阿華田X朱古力扭紋新地好唔好食??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 10-29-15, 02:41 PM   #1096
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
不是一樣味嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 04:11 PM   #1097
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: pet3 查看文章
不是一樣味嗎?
I Don't know

少女時代,
F1 2024討論區
舊 10-29-15, 04:17 PM   #1098
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
幾好食, 但我鍾意全朱古力, 無要扭紋

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 09:53 AM   #1099
fami~yan
Game Master

引用:
我覺得普通啦...為華田味的話甜筒果隻比較好

非洲人...
舊 10-30-15, 11:53 AM   #1100
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
唔少分店早幾日已經無哂薯格, 本身個新包餐應該係包薯格的, 都自動downgrade左做中薯條

照理論講當食品無法供應時, 唔係應該以同等價值既商品代替嗎...
以單價來看至少都應該俾大薯條吧
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 03:26 AM

手機版 | APP版