Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-06-17, 10:44 PM   #701
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
想問吓分佈喺各地嘅帝國基地
除咗主線會攻略以外係咪其他都入得到?
有無甚麼觸發條件?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 09:59 AM   #702
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: aquarius 查看文章
想問吓分佈喺各地嘅帝國基地
除咗主線會攻略以外係咪其他都入得到?
有無甚麼觸發條件?
得兩個可以入 其他唔入得
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 11:23 AM   #703
aquarius
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
得兩個可以入 其他唔入得
由手機版發出
不過喺最開頭個沙漠地區
打完餐廳討伐任務モブハント(ベヒーモス)
揸車回程時就觸發到可以進內探險
舊 01-07-17, 12:54 PM   #704
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
不過喺最開頭個沙漠地區
打完餐廳討伐任務モブハント(ベヒーモス)
揸車回程時就觸發到可以進內探險
正確係3個基地可以入:

第一個係搶番レガリア個基地 - アラケオル基地
第二個係捉將軍個基地 - ヴォラレ基地
第三個就係你而家講緊呢個基地 - フムース基地

因為要攻陷晒3個基地你先會攞到變飛機既道具

舊 01-07-17, 01:25 PM   #705
SNAKE
Ultimate Gamer

沉睡的多魯爾入面的隱藏迷宮入口係邊....轉左4-5圈都搵唔到
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 01:53 PM   #706
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: SNAKE 查看文章
沉睡的多魯爾入面的隱藏迷宮入口係邊....轉左4-5圈都搵唔到
呢個要係隱迷下面個位利用戰鬥shift上去樓梯位先去到
當時我都搞左半個鐘有多先諗到

舊 01-07-17, 01:58 PM   #707
SNAKE

引用:
作者: STRIFE 查看文章
呢個要係隱迷下面個位利用戰鬥shift上去樓梯位先去到
當時我都搞左半個鐘有多先諗到
要試多次先,我有試過按3角型,但都係跌返落地
舊 01-07-17, 02:40 PM   #708
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Shift去樓梯個平台就得,有得企,之後等戰鬥完結

舊 01-08-17, 12:52 AM   #709
SNAKE

係迷宮預著d怪唔怕物理攻擊。。得返1hp
我身上冇晒元素石合成魔法

係咪即係game over?
舊 01-08-17, 01:13 AM   #710
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: SNAKE 查看文章
係迷宮預著d怪唔怕物理攻擊。。得返1hp
我身上冇晒元素石合成魔法

係咪即係game over?
冇魔法用介指都可以~

舊 01-08-17, 07:13 PM   #711
aquarius
Game Master

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
終於玩到劣評如潮既13章,單以gameplay而言,真係好垃圾
成個流程又悶又長,玩到人恰眼訓

希望下次更新,可以選擇成章skip左去...
第十三章真係怪怪地.. 玩MGS+Bios feel..
田畑係咪想做parasite eve 4

其實XV個流程係ok嘅
如果王子遭到亡國唔係發生喺咁早時段, 而係擺喺chapter 7 or 8咁
咁經歷過"仲間一起愉快旅遊"再去到主線9-13嘅意外對比成件事當堂perfect哂
舊 01-09-17, 04:02 AM   #712
aquarius
Game Master

終於爆機了
感覺上後半喺時間好趕下地完成
而且田畑好似想毁掉野村所有原先的設定..
舊 01-09-17, 05:56 AM   #713
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
終於爆機了
感覺上後半喺時間好趕下地完成
而且田畑好似想毁掉野村所有原先的設定..
所以FF15之所以那麽快就可以發售是有原因的
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 07:20 AM   #714
Noble6
Senior Gamer
自瀆公國統帥

註冊日期: Jul 2012
Wii U IDfox1223
PSN  IDfox1223
XBox Live Gamertagfox1223
Sorry,回錯貼……

此篇文章於 01-09-17 07:10 PM 被 Noble6 編輯。
Noble6 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 11:33 AM   #715
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
剛剛買左幾日。暫時到ch6,47lv
其實game幾有趣。戰鬥系統我覺得唔錯
不過唔係好明點解有d地方可以快速到達,有d就唔得(明明好似去過)
隻game佔左太多loading 時間
同埋比d速度高既怪係咁攻擊cut我動作呢下⋯應該學下monhunt咁拎大劍出招有super armour Li
同埋召喚幻影劍後點為之幻影連結?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 11:40 AM   #716
aquarius
Game Master

引用:
作者: 雷火武 查看文章
同埋召喚幻影劍後點為之幻影連結?
連續同時按L1 R1, 有時random會得
舊 01-09-17, 11:48 AM   #717
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
話時話,請問說好的12月有PRO 60FPS patch出左未?
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 01:45 PM   #718
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ayane123 查看文章
話時話,請問說好的12月有PRO 60FPS patch出左未?
當然係未, 會唔會有我覺得都成問題...

舊 01-09-17, 01:55 PM   #719
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
當然係未, 會唔會有我覺得都成問題...
THX
咁可以慢慢等唔買住了
由手機版發出
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 02:38 PM   #720
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
第十三章真係怪怪地.. 玩MGS+Bios feel..
田畑係咪想做parasite eve 4

其實XV個流程係ok嘅
如果王子遭到亡國唔係發生喺咁早時段, 而係擺喺chapter 7 or 8咁
咁經歷過"仲間一起愉快旅遊"再去到主線9-13嘅意外對比成件事當堂perfect哂
同意亡國事件太早發生
其實整體故事同結局,個人都算滿意

如果可以將d隱迷放入主線,當主角水晶世界十年既冒險
成件事會流暢好多
而且其實黑暗大陸可以開放比人冒險,整下d隨機救人支線
去鎚頭鯊先入主線
甘可以比人感受下冇左同伴既孤獨感同黑暗世界既恐怖

其實以上都係現有資源可以做到既,真係唔明畑田諗咩
D精華放晒爆機後。。。

此篇文章於 01-09-17 02:41 PM 被 jeffyen83 編輯。
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 04:43 PM   #721
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
同意亡國事件太早發生

成件事會流暢好多
去鎚頭鯊先入主線

D精華放晒爆機後。。。
不如一開波就玩隱藏迷宮,然後在過程中做回憶,再帶入翻開頭推車,類似FF10開頭咁就得。
黑暗世界要做怪既平衡度,有機會會係佢話長期月標中的自創角色中玩

舊 01-09-17, 04:48 PM   #722
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
同意亡國事件太早發生

成件事會流暢好多
去鎚頭鯊先入主線

D精華放晒爆機後。。。
我唔怪TDT架
TDT有既時間根本唔夠 :o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-09-17, 05:18 PM   #723
aquarius
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
不如一開波就玩隱藏迷宮,然後在過程中做回憶,再帶入翻開頭推車,類似FF10開頭咁就得。
黑暗世界要做怪既平衡度,有機會會係佢話長期月標中的自創角色中玩
黑暗世界開唔開放都無所謂了..
如果先玩晒支線再玩主線都已經用咗90幾個鐘同lv99了
如果水都同帝國做埋開放世界我諗可以玩多個零月..
現在好彩主線最後一本道唔使再花太多時間
爆機後最爽的是終於汽車可以變飛機.. 算是奬賞吧
舊 01-09-17, 05:21 PM   #724
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
黑暗世界我好想行丫
見到通街都係怪就想行,果個先係我對Opening World既期望

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-09-17, 05:28 PM   #725
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
飛跑車的確吸引,自FF10開始都未玩過會飛既交通工具
對於故事結局覺得唔錯也好好FEEL,主角對同伴講"我其實很喜歡你們"也唔覺得有幾咁"腐",係好符合當其時佢地果種情況。
出ROLLER時更將拍過既相播出黎,再配上STAND BY ME,真係比FF7CC最尾戰鬥更催淚

此篇文章於 01-09-17 05:30 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:07 PM

手機版 | APP版