Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-16, 10:55 AM   #601
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
http://www.4gamer.net/games/075/G007535/20161215106/
HOLIDAY PACK有資料,SEASON PASS果個是HOLIDAY+,也有免費HOLIDAY,但都係加下道具換下衫
下年1月有莫古陸行鳥EVENT……

舊 12-17-16, 11:24 AM   #602
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我信SE做到架,只不過係唔夠錢同時間咋嘛
整CG電影鬼咁靚唔洗錢?你信SE會唔夠錢?

幾唔夠時間都拖左十年,就算講真係做野得三年,其他廠咪又係兩三年起到隻game
呢d 都唔係籍口呢既,最多可以講佢時間分工錯Q晒導致失敗囉

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 05:29 PM   #603
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
一來應該搞個openworld用左好多時間
二來其實有玩體驗版就知 戰鬥系統落實都係講緊半年前既事

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 07:29 PM   #604
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
整CG電影鬼咁靚唔洗錢?你信SE會唔夠錢?

幾唔夠時間都拖左十年,就算講真係做野得三年,其他廠咪又係兩三年起到隻game
呢d 都唔係籍口呢既,最多可以講佢時間分工錯Q晒導致失敗囉
我覺得如果要講田畑有咩錯
就係佢呢個情況下接手唔應該搞要花時間搞仲要日本無咩經驗既open world

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-17-16, 07:47 PM   #605
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得如果要講田畑有咩錯
就係佢呢個情況下接手唔應該搞要花時間搞仲要日本無咩經驗既open world
我覺得田畑只係負責重新執過條主線變FF15同戰闘系統而已
open world之前本身俾人愈改愈大, 甚至話原本有雪地版圖都給收起..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 08:47 PM   #606
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: aquarius 查看文章
open world之前本身俾人愈改愈大, 甚至話原本有雪地版圖都給收起..
唔係收起,係成個刪咗
可能係田畑落嘅命令添

田畑︰「個後段都搞到我嘔血咁濟,仲整多個地方俾我要我諗嘢加落去?」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 11:15 PM   #607
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
如果信果段野既
我覺得未必係田畑落Order刪走 因為如果係既無理由篇野幫田畑

Openworld呢樣野以前野村玩緊果時應該無提到?
我見好多人都將OpenWorld化入落田畑數

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-17-16, 11:38 PM   #608
aquarius
Game Master

引用:
如果信果段野既
我覺得未必係田畑落Order刪走 因為如果係既無理由篇野幫田畑

Openworld呢樣野以前野村玩緊果時應該無提到?
我見好多人都將OpenWorld化入落田畑數
印象中V13時已講明係做open world
仲記得訪問內容係講"比如由郊外行去遠處市鎮入內再打ベヒモース係完全無須load碟嘅慨念"
舊 12-18-16, 12:14 AM   #609
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
雪地版圖好似真係有,金毛DLC就係玩雪地
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 12:45 AM   #610
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
路過
冇玩ff15唔知佢點openworld法
不過本來日rpg不就是一個大世界有唔同村落可以周圍去
鍾意就去跑主線,得閒又可以玩下subevent做下無謂野咩??
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 06:45 AM   #611
IDGAF
The One

12月22日有免費DLC出,
相對Hoilday Pack,更期待個New Game Plus,
等爆咗機的日後有得繼承LV再玩落去,唔知幾時先正式出大更新,補返刪減了的內容呢?

https://www.youtube.com/watch?v=B4MuLDRqxSE

Final Fantasy 15's First Free DLC Pack Coming in December, Here's What's in It
Christmas Fantasy.
http://www.gamespot.com/articles/fin.../1100-6446313/

Final Fantasy XV's first DLC pack will be released for free on December 22, Square Enix has announced.

As reported by Siliconera, the Final Fantasy XV Holiday Pack will be downloadable for everyone that purchased the game on Xbox One and PS4, while a special Holiday Pack+ will be limited to those that have the Season Pass. The biggest new feature is a New Game Plus mode, letting you carry over save data from a completed playthrough into a new one.

Both packs contain some outfit accessories that you can equip Noctis with and a carnival ticket that will let you into the Moogle Chocobo carnival event being held in January. The Holiday Pack+, however, has extra boosters and photo frames that can be used on in-game snapshots.

Take a look at the contents of both packs below, along with an image gallery of the new DLC.

Holiday Pack

Level Stopper
Annihilation Victory Song
Mog Choco T-shirt (Noctis Exclusive) -- Available in a January update
Limited Time Carnival Ticket
Holiday Pack+

Protection Ring
Command Booster (Noctis Exclusive)
Phantom Booster (Noctis Exclusive)
Instant Kill Victory Song
Battle Skill Victory Song
Key of Fortune
Stamina Anchor (Noctis Exclusive)
Carnival Style (Noctis Exclusive) -- Available in a January update
Photo Frame (Holiday Pack Exclusive) --Available in a January update
Limited Time Carnival Ticket+
Despite the different names, the two carnival tickets give owners access to the same content.

On December 7, Final Fantasy XV director Hajime Tabata discussed some of the free updates coming to the RPG in the future, saying Square Enix plans to "enrich certain aspects of the game" and release "gameplay enhancements" for Chapter 13. Additionally, there will be buffs to ring magic, among other things.

Critic Peter Brown enjoyed the game quite a bit and in GameSpot's Final Fantasy XV review scored it an 8/10.

"While it's safe to assume fans and outsiders will find some aspect of Final Fantasy XV disappointing--be it the shallow story or finnicky Astrals--it would be hard for anyone to deny that Final Fantasy XV is a fascinating game after giving it a chance," reviewer Peter Brown said. "Where its characters fail to impress, Final Fantasy XV's beautiful world and exciting challenges save the day."

舊 12-18-16, 07:07 AM   #612
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
老實講我一早知後半會係咁,預左要比多400蚊(拖走

所以麻煩se班高層唔好依個時間黎情緒病發作死要面,老老實實賣完全版/收費dlc啦唔該

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-18-16 07:11 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 02:40 PM   #613
aquarius
Game Master

想問吓召喚引發L2 QTE嘅契機是甚麼
暫時知titan係同伴倒下, ramuh係戰闘時間長(但唔知幾耐..)
舊 12-18-16, 10:28 PM   #614
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
蛋糕任何材料係邊買??
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 02:17 AM   #615
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
其實FF15個OPEN WORLD都已經唔係真OPEN WORLD了...
好多地圖位都限死左唔比你跳出去得條路可以行
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 10:48 AM   #616
karowk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDCzecho
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實FF15個OPEN WORLD都已經唔係真OPEN WORLD了...
跳唔出應該係路面同外圍有高低差

舊 12-19-16, 12:25 PM   #617
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
引用:
作者: SNAKE 查看文章
蛋糕任何材料係邊買??
卡宴岬農場

種蘿蔔 2個換到
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 12:34 PM   #618
aquarius
Game Master

引用:
作者: karowk 查看文章
跳唔出應該係路面同外圍有高低差
呢樣野其實xenoblade感覺上做得自由過FF
FF總係有D位你以為去到但唔俾你去

同埋open world一詞其車係來自GTA或fallout?
舊 12-19-16, 01:06 PM   #619
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實老實講 隻game係真心做左好多野係入面 其實本身你要玩晒佢係唔短的
只係堆野全部同故事無關果下囉命

根本打大雀、打蛇、礦洞、打龜、打基地果D全部都應該放番係晒故事入面至岩
係一路玩一路感受到佢地無時間寫番個似樣既故事去整合呢堆要素......
你話隱藏要素既 我覺得佢將儲齊王之力之後果堆迷宮當隱藏要素已經夠啦......

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 12-19-16 01:08 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 12-19-16, 01:08 PM   #620
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
呢樣野其實xenoblade感覺上做得自由過FF
FF總係有D位你以為去到但唔俾你去

同埋open world一詞其車係來自GTA或fallout?
我覺得佢地中期目標update一定要解決呢個隱形牆既問題先sosad
渣渣下飛機忽然撞牆真係唔講得笑

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-19-16, 01:41 PM   #621
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
我覺得佢地中期目標update一定要解決呢個隱形牆既問題先sosad
渣渣下飛機忽然撞牆真係唔講得笑
仲要一炒機就game over,咁真實一啲都唔fantasy
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 02:00 PM   #622
aquarius
Game Master

喺training mode嘅story mode入面有張油畫
南邊仲有一個島嶼嘅地圖
唔知係咪第時會有DLC
舊 12-19-16, 04:49 PM   #623
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: lineage19 查看文章
就係備受爭議既大量隱形牆, 唔比跳上車頂, 無攀岩系統等等
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 05:42 PM   #624
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
其實老實講 隻game係真心做左好多野係入面 其實本身你要玩晒佢係唔短的
只係堆野全部同故事無關果下囉命

根本打大雀、打蛇、礦洞、打龜、打基地果D全部都應該放番係晒故事入面至岩
係一路玩一路感受到佢地無時間寫番個似樣既故事去整合呢堆要素......
你話隱藏要素既 我覺得佢將儲齊王之力之後果堆迷宮當隱藏要素已經夠啦......
儲劍唔係故事任,真係好奇
呢幾個任設定到level/装備要求太高
故事本身就要求低
結果......

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 06:08 PM   #625
RPG之鬼

引用:
作者: ikari28 查看文章
儲劍唔係故事任,真係好奇
呢幾個任設定到level/装備要求太高
故事本身就要求低
結果......
其實故事到拎第一把劍時都可以接受
當時有個有頭有面的帝國軍人跳入部機,其實佢係咪會有故事的
其實之後改係唔難,例如幾把劍後主角入魔,然後就由玩家決定是否收集其他王之器
攞得少時就殺LUNA,攞晒就成為真王者,可以打魔王爆機咪得囉
咁樣一來可以講主角是有王的能力,一來又有得殺女主角,FF粉一定HIGH爆

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 05:41 PM

手機版 | APP版