Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-16, 06:50 PM   #476
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
強化女主角阿哥既劇情係非常好既事,但唔係要我由頭玩過下嘛?
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 06:54 PM   #477
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
將ONLINE元素加入單機裡面……
覺得佢有時間不如執返個故事好過
玩就個人十分滿意,自由度大,想去邊處就去邊處,搞到開波唔得LV10就要係礦洞打LV52的武士丫
我又唔介意佢用online元素update落單機度
反而加番D interactive要素可以同唔同玩家合作打吓ベヒモス可能仲正
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 06:57 PM   #478
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: lodar 查看文章
強化女主角阿哥既劇情係非常好既事,但唔係要我由頭玩過下嘛?
劇情哩啲到時上網睇好過啦

佢講嗰堆根本就係被刪走嘅原有要素嚟
機就爆咗,你仲叫我等你慢慢UPDATE完再叫我重頭玩?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 07:20 PM   #479
aquarius
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
劇情哩啲到時上網睇好過啦

佢講嗰堆根本就係被刪走嘅原有要素嚟
機就爆咗,你仲叫我等你慢慢UPDATE完再叫我重頭玩?
咁我keep住打支線hea等update版本..
最怕到時lvl99仲停留喺chapter 3..
舊 12-07-16, 07:24 PM   #480
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
咁搞法睇黎真係要二週目…

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 07:25 PM   #481
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: aquarius 查看文章
咁我keep住打支線hea等update版本..
最怕到時lvl99仲停留喺chapter 3..
短期目標應該好快,但中期目標…
中期目標としてしっかり取り組みます。計画の詳細は、決まりましたらお知らせします
定都未決,等佢決定要點改進再整你估要幾耐吖喇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 07:27 PM   #482
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
二週目繼承唔該快少少,唔想由頭重新黎過

舊 12-07-16, 07:50 PM   #483
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
二週目如果又要打返哂d無聊支線先夠 Level 入主線真係你玩埋我o個份好過

既然係咁咁我都係停留係 Chapter 3 打下d無聊支線算

真心,呢個唔係我想見到既 FF

即係本來Game Disc既內容就唔齊,其實…不如再延多一年好過啦,反正全世界既玩家都應該麻木哂

此篇文章於 12-07-16 08:01 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 08:05 PM   #484
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: Marco 查看文章
即係本來Game Disc既內容就唔齊,其實…不如再延多一年好過啦,反正全世界既玩家都應該麻木哂
S-E 個財報唔等得
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 08:16 PM   #485
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wuxu 查看文章
係隻青虹係七彩顏色咁解(我英文版直譯返黎)
我以為要捉紅橙黃綠青藍紫,另加彩虹蛙,共8次咁多的意思。

因為我只捉到黃蛙同巨蛙咋。

引用:
作者: wuxu 查看文章
金已課,好唔好玩以後都要玩埋佢
(上次做咁既傻事已經係《The Division》個陣)
唔知佢個線上擴充包係玩乜的呢?

GTA果類賽車、運動嘢?

引用:
二週目如果又要打返哂d無聊支線先夠 Level 入主線真係你玩埋我o個份好過

既然係咁咁我都係停留係 Chapter 3 打下d無聊支線算

真心,呢個唔係我想見到既 FF

我玩到CH8,就打夠80個支配任務,
開獎盃一刻做緊日清杯麵加餸任以為睇廣告都有獎盃…

去到CH9個"澳門威尼斯人酒店"又有Vivienne Westwood設計的婚紗,
唔知玩落去會唔會見到Audi汽車個Showroom了?

奇怪佢GAME入面有油站,
點解唔搵Shell、Caltex、Esso呢類油公司做合作夥伴,
多D資金開發隻GAME都好啦~!

舊 12-07-16, 08:17 PM   #486
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

去到CH9個"澳門威尼斯人酒店"又有Vivienne Westwood設計的婚紗,

點解唔搵Shell、Caltex、Esso呢類油公司做合作夥伴,
玩真車既人唔多會玩 game XD
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 08:23 PM   #487
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: enishi 查看文章
S-E 個財報唔等得
呢個就不得而知了
但我覺得會係呢個 Project 拖太耐,Management 方面覺得推左出黎之後再算

舊 12-07-16, 08:25 PM   #488
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:

我仲磨緊 Chapter 3
太多支線根本推進唔到個主線

舊 12-07-16, 08:39 PM   #489
IDGAF
The One

引用:
我仲磨緊 Chapter 3
太多支線根本推進唔到個主線
我玩法同你差唔多都係係CH3磨好耐盡量玩晒堆支線先,(應該都玩咗廿幾個鐘…)
不過可以預告你聽CH4係直線進行好短的,(45分鐘-1小時以內的事)
之後CH5、6、7等都係有限制你可以移動的區域嚟焗你去玩返主線,
到CH8開始先正常返,之後CH9又會要你離開最初的大陸。

由於我都完成咗80個支線的獎盃條件了,
我諗我之後都係衝埋主線爆機,拎埋飛天車先再繼續玩其他嘢了~!

舊 12-07-16, 08:42 PM   #490
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

因為我只捉到黃蛙同巨蛙咋。

做緊稿所以慢回:之後佢會要你打埋雙足飛龍,同埋一個分佈係成個版圖既彩虹蛙(詳細請睇攻略別冊)(唔好ban我 >w<)

-------
唔知佢個線上擴充包係玩乜的呢?
GTA果類賽車、運動嘢?

我估就係其中兩個基友中途離隊時發生既故事,外加Promtos個VR mode一個,另外再加Co-op模式同應該今個月推出果個Holiday Pack(二週目、社長大戰)

舊 12-07-16, 08:44 PM   #491
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
我玩法同你差唔多都係係CH3磨好耐盡量玩晒堆支線先,(應該都玩咗廿幾個鐘…)
不過可以預告你聽CH4係直線進行好短的,(45分鐘-1小時以內的事)
之後CH5、6、7等都係有限制你可以移動的區域嚟焗你去玩返主線,
到CH8開始先正常返,之後CH9又會要你離開最初的大陸。

由於我都完成咗80個支線的獎盃條件了,
我諗我之後都係衝埋主線爆機,拎埋飛天車先再繼續玩其他嘢了~!
聽你咁講我都係留守 Chapter 03 清哂d支線再推故事好過啦

舊 12-07-16, 08:44 PM   #492
IDGAF
The One

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
但佢引到Audi合作出埋真車喎~!

不過架車應該係CG片KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV度登場吧?
所以又未必會有Audi嘢出現係FF XV隻GAME入面的。

The Audi R8 Star of Lucis has come to the real world from FFXV

https://youtu.be/0USrtc7-sjc

舊 12-07-16, 08:46 PM   #493
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
食杯麵救世界
Cup Noodle XV

cupnoodle.jp/cupnoodle15

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 08:48 PM   #494
IDGAF
The One

引用:
聽你咁講我都係留守 Chapter 03 清哂d支線再推故事好過啦
我建議係騎多d陸行鳥代步,因為騎的距離越多隻陸行鳥就會升LV的,
我宜家隻陸行鳥暫時升到LV9,唔知最高係幾多呢?

同埋隻陸行鳥有時會係戰鬥時幫下手,可能係幫手攻擊或事前幫你加一d對你有優勢的效果。

舊 12-07-16, 08:49 PM   #495
aquarius
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
明白了
宅男只會打機所以只會食杯面..
舊 12-07-16, 08:53 PM   #496
aquarius
Game Master

引用:
但佢引到Audi合作出埋真車喎~!

不過架車應該係CG片KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV度登場吧?
所以又未必會有Audi嘢出現係FF XV隻GAME入面的。

The Audi R8 Star of Lucis has come to the real world from FFXV

https://youtu.be/0USrtc7-sjc
四個主角揸果㗎都係audi
當concept car第時整到架識飛嘅都幾好笑..w
舊 12-07-16, 09:07 PM   #497
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
咁樣搞一搞, PRO機個60FPS PATCH咪要再遲D?
反正都係不如一炮過搞掂佢啦...

此篇文章於 12-07-16 09:13 PM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 09:09 PM   #498
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
有d支線要第九章後再返去大陸先開到

引用:
我建議係騎多d陸行鳥代步,因為騎的距離越多隻陸行鳥就會升LV的,
我宜家隻陸行鳥暫時升到LV9,唔知最高係幾多呢?

同埋隻陸行鳥有時會係戰鬥時幫下手,可能係幫手攻擊或事前幫你加一d對你有優勢的效果。
陸行鳥最高Lv10好快你就唔騎再被洗腦歌催眠

舊 12-07-16, 09:20 PM   #499
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實我真係好想知點解電影版一個兵仔就可以召喚11隻巨神兵幫手打

但game入面完全覺醒王之力既王子最後返到去要靠自己清怪仔

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 09:29 PM   #500
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
頂唔順太多無聊支任

第三章

棄game算 浪費我時間

下下做物流咁 無聊到爆 開車又慢
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 04:52 PM

手機版 | APP版