Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-31-10, 12:24 AM   #1
middledragon
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
女友一月生日飯

第3年同女友過生日~~~

想令佢難忘開心,

有咩好好好餐廳推介下?

P.S. 主力西餐
middledragon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 12:31 AM   #2
安已不

註冊日期: Apr 2009
openrice
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 12:36 AM   #3
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 安已不 查看文章
openrice
Openrice沒有東西可以給你吃(笑)

樓主,有冇更具體的情報?例如想去邊區、預算budget等等。

舊 12-31-10, 12:36 AM   #4

引用:
openrice

我都有睇,不過有埋大家既親身經歷會好D
舊 12-31-10, 12:49 AM   #5
安已不

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: middledragon 查看文章
我都有睇,不過有埋大家既親身經歷會好D
尼間我就想試好耐, 好似唔錯
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=14924
btw如果你試左記住話我知好唔好~~
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 01:26 AM   #6
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
無budget.... 又無specific想食咩國家既菜- -
就咁西餐...
我會叫你去amigo =w=

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 02:26 AM   #7

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
Openrice沒有東西可以給你吃(笑)

樓主,有冇更具體的情報?例如想去邊區、預算budget等等。
TST / 港島區

< $1k
舊 12-31-10, 04:18 AM   #8
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
TST / 港島區

< $1k
WOOLOOMOOLOO

舊 12-31-10, 10:50 AM   #9
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
TST / 港島區

< $1k

L'Atelier de Joel Robuchon

Pierre

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 10:59 AM   #10
二伍

註冊日期: Sep 2002
我推介椰林閣
必定很難忘
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 11:39 AM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
中環天星碼頭 Watermart

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=19991

海景氣氛一流,食物唔錯,
可能會 over budget ,但不妨考慮一下。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-10, 11:49 AM   #12
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
有1K 就 i square 28F~
Ambrosia Oyster Bar & Grill

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-11, 10:01 AM   #13
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
樓主做緊野定讀緊書?
以上大部分既推介基本上一定out budget
水(記住叫tap water)唔係你預100
酒 200-300支
前菜 100-200 share
main dish 肉既你預200-500不等 pasta就200樓下
dessert 70-100/位

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-11, 11:24 AM   #14
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
TST / 港島區

< $1k
<1K係一個人定兩個人?

西餐都有咁多種係唔係邊種都得

我就堆介赤柱The Boathouse

舊 01-01-11, 10:43 PM   #15
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
如果想1K以內又唔需要太正宗
尖咀森巴可以考慮下
因為間野專做生日飯生意
詳細請自己睇OPENRICE
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-11, 01:26 AM   #16
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
如果想1K以內又唔需要太正宗
尖咀森巴可以考慮下
因為間野專做生日飯生意
詳細請自己睇OPENRICE
你係唔係指森巴餐廳?
我上OPENRICE 寫已結業

舊 01-02-11, 02:00 AM   #17

引用:
作者: 二伍 查看文章
我推介椰林閣
必定很難忘

不要吧
舊 01-02-11, 02:05 AM   #18

引用:
作者: 小草 查看文章
<1K係一個人定兩個人?

西餐都有咁多種係唔係邊種都得

我就堆介赤柱The Boathouse
兩個一千

我女友鍾意牛扒、海鮮,又無講究咩種類嘅

The Boathouse有景睇嗎?
舊 01-02-11, 01:20 PM   #19

引用:
尼間我就想試好耐, 好似唔錯
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=14924
btw如果你試左記住話我知好唔好~~
食物賣相可以喎~~

可以考慮

去左會向你報告

Thx.
舊 01-02-11, 01:23 PM   #20

引用:
作者: irismong 查看文章
無budget.... 又無specific想食咩國家既菜- -
就咁西餐...
我會叫你去amigo =w=
amigo 食咩架
舊 01-02-11, 01:25 PM   #21
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
生日
加多一千啦

舊 01-02-11, 01:27 PM   #22

引用:
作者: jlai 查看文章
樓主做緊野定讀緊書?
以上大部分既推介基本上一定out budget
水(記住叫tap water)唔係你預100
酒 200-300支
前菜 100-200 share
main dish 肉既你預200-500不等 pasta就200樓下
dessert 70-100/位
在職

其實無話講究食啲咩

最重要氣氛好,食物質素ok就可以了
舊 01-02-11, 01:28 PM   #23

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
生日
加多一千啦
再加無禮物架喇
舊 01-02-11, 01:54 PM   #24
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
Stanley Deli
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=20808

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-11, 02:05 PM   #25
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=17304

AZURE 有set dinner
4xx 環境一流
野食由於我有熟人係入面, 所以好得..

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:04 PM

手機版 | APP版