Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-11-10, 01:56 AM   #1
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
到底她有沒有男朋友呢???

到底她有沒有男朋友呢???

話說自己無耐之前,
發現左自己鍾意左自己公司嘅女社工(日久生情個種),
我係普通文職員工(個間係一間細公司仔,不起過10名員工),
跟住就成日等佢收工(其實我就一邊清自己手頭上的工作邊等佢)一齊坐車(小巴),
因為佢好盡責,
所以成日搞到好夜先收到工,
由最初冇嘢講,
到依家有講有笑有鬧,
週末時見唔到佢會好掛住佢,
跟住最近我同佢又再熟左d,吹吹下水,就有意冇意中,發現佢,成日話收工約左個好「熟」嘅人,
但又唔講係「男」定係「女」,
起初我諗佢都年紀唔細,有個「男朋友」都唔出奇啦(諗到依到好傷心,原來名花有主),
之後諗左好耐,
我覺得我好想保持住暗戀佢個種感覺(我知我甘做係好唔現實,但我唔咁樣諗我會好傷心同埋想喊),
1個星期之後,個日照常放工自己加班做嘢做到七七八八啦,就問佢我「就走啦,你走未呀」,
佢話:「send埋個e-mail先啦」
跟住佢打打下字,話:「send左啦」
「跟住佢放工坐車時,係到攞住本筆記係到寫一d我唔知係咩嘅嘢」
事後我諗到佢會唔會發現係我對佢有d嘢呢,
知道我有心陪佢做嘢做到咁夜,就騙我話做曬啦(可能),
又發現佢最近穿得好靚,又成日係我面前用手「捲頭髮」,
所以我想問下大家覺得佢以上的行為係:

1. 佢係有男朋友,同埋我好自作多情攞
2. 佢未有男朋友,但又唔想話比人聽自己冇人追,所以就成日話約左個好「熟」嘅人
3. 佢未有男朋友,佢發現左我對佢有嘢,但又唔想明講,所以玩暗示
4. 佢未有男朋友,但又未發覺我對佢有嘢,只係計續係好同事1位

p.s.:對住佢o的小動作(可能係暗示),我就越諗越頭痛,唔知佢個腦諗緊d咩!!!

此篇文章於 06-11-10 02:44 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:17 AM   #2
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
補充:我今年25歲,佢唔知,但大約29-33歲都有可能,
   我平時係一個悶蛋,佢平時工作熱心又對人有禮,
   (好睇我,我做錯左,會同我話道理並詳細解釋,成日好顧我的感受)
   這間公司我做左2年多,佢做左10年多
   自己樣貌普通港男1名,佢係個美女,但成日趕車返工(佢住好遠),
   求求其其唔化好妝個妝出門口,搞到平時個樣好普通咁。(第1次識佢已經係咁)

此篇文章於 06-11-10 11:14 PM 被 mrk 編輯。
舊 06-11-10, 02:28 AM   #3
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
直接問喇

舊 06-11-10, 02:31 AM   #4
碧克

註冊日期: Aug 2003
問外人鬼知咩
與其問其他唔識既人去旁敲側擊,不如借平日傾偈直接問本人好過啦.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:41 AM   #5
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
直接表白啦~

受唔受溝?
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:58 AM   #6
mrk

引用:
作者: 碧克 查看文章
問外人鬼知咩
與其問其他唔識既人去旁敲側擊,不如借平日傾偈直接問本人好過啦.
失敗的話,以後朝見口晚見面,我唔知可以點面佢呀!!!
舊 06-11-10, 03:12 AM   #7
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
男未娶,女未嫁,有男朋友又如何先

舊 06-11-10, 03:13 AM   #8
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
失敗的話,以後朝見口晚見面,我唔知可以點面佢呀!!!
咁就要考你口才了.
如果對方無意讓你接近,她有否伴侶根本不重要.
相反,對方覺得你係可以做friend(做friend咋),可以開話題慢慢傾,
吹吹下水自然有機會等對方自己「唔覺意」開估.

不過我都係果句,與其你問其他三唔識七既人「她有沒有男朋友」,
倒不如諗下點樣打開話題,同對方熟絡先再講啦.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 03:13 AM   #9
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
咁樓主都可以暗示一下先個bo

例如買花,搵人o係番工時間送上去,附張卡,寫d lum既野,當然要張卡唔可以寫名啦(橋唔怕舊,希望佢會受)

另外,行緊既時候可以留意多d你同她既身體距離
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 03:38 AM   #10
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
直接表白就可以知道答案!
如果你驚失敗之後唔知點面對而又只想繼續暗戀既話, 佢有冇男朋友都唔重要啦!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 04:51 AM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
有時d 野,自己一個越諗、就越覺得有曖昧,
但對方係咪真係有野,又可以係另一回事,
你眼中o既世界只有你同對方,但實際仲有好多人;
如果佢d 小動作原來係、佢出面有鍾意o既人、想扮靚d 去追人地,
咁又點呢? ~ ~

未敢表白,又唔知對方真正點諗,
與其去估對方諗咩,不如去試下點樣同對方熟d 親近 d 、
例如同對方msn facebook 多d 間中約食飯睇戲行街之類、
令佢同你o既關係唔再只係同事、而係真係好朋友,
同時又可以令大家有更多了解、逐步去增加對方對自己o既好感,
進可攻,退可守呢。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 08:00 AM   #12
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

其實同事之間,尤其是熟左問對方有拍拖定結婚未是一件好正常GE事
唔好搞到好似D學生時期咁, 問下就等於想追佢咁

舊 06-11-10, 09:20 AM   #13
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

佢仲未走.........「咁夜都未走, 約左bf未夠鐘呀?」
搞掂

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 09:21 AM   #14
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
我唔明點解要估lor
如果係同事既, 又唔係hi bye 好疏果d
點解唔直接問係唔係有男友?

舊 06-11-10, 10:37 AM   #15
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Seppie 查看文章
我唔明點解要估lor
如果係同事既, 又唔係hi bye 好疏果d
點解唔直接問係唔係有男友?
如果佢敢直接問
駛鬼係度問我地外人咩

不過我都想同樓主講 有好多女仔鍾意隱瞞自己有男友或結左婚的

舊 06-11-10, 10:43 AM   #16
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
社工無得估喎, 因為佢地習慣對好多CLIENT, 好識得將私人野同工事分開, 所以我成日都覺得好唔了解d社工同事
如果你地係日對夜對, 你咪等下先囉, 反正大把機會. 忍唔到既就去啦!

聽講女仔都鐘意有男仔鐘意佢, 所以俾人告白唔會煩, 心裡面都會開心. 唔知真定假, 一試不妨呀

舊 06-11-10, 11:00 AM   #17
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實,有時表完白之後做唔成朋友.好大程度係因為男方閃閃縮縮所致.
失敗左一次都唔代表以後無機會..最緊要大方.
GO 啦.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:01 AM   #18
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
無膽鬼
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:02 AM   #19
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
無膽鬼
唔係個個好似你咁勁食女無數架嗎
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:05 AM   #20
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
無膽鬼
知你有膽到一埋到去就問人上唔上喇

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:11 AM   #21
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
知你有膽到一埋到去就問人上唔上喇
我同意歌斯果句wor!!
根本好多感情問題都係由冇膽開始

舊 06-11-10, 11:17 AM   #22
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Seppie 查看文章
我同意歌斯果句wor!!
根本好多感情問題都係由冇膽開始
加農炮好痛架

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:20 AM   #23
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
廿幾歲人三十都黎啦, 仲 CC 縮縮.

TVB 婆"娜"劇睇太多, 放工一齊就自自然然有機會慢慢了解 ??

香港地, 搵食姐, 仲唔返屋企咩

你又好多時間咩
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:28 AM   #24
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
你 諗 多 左 喇
我睇你個POST, 由後半開始好多都係FF黎
追女仔最忌一開如令自己有成功感, 唔係你會跌得重痛
我覺得你可以試下約佢出街先
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:13 PM   #25
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
有時個膽吾係剩係為左表白, 更重要係之後煩果D野, 剩係為執返劑就冇野講啦...........

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:19 AM

手機版 | APP版