Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-12, 11:47 PM   #1401
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: B|WINS 查看文章
google一下會搵到,但個converter暫時複雜少少
同埋每個自放影片.avi都係10分鐘限制
做開media 既朋友介紹格式工廠
http://www.formatoz.com/

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 10:19 AM   #1402
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
今晚會去出機

我想問3DS有冇行機?
同埋有冇咩野係最好跟機一次過買?

Thx

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 11:10 AM   #1403
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
今晚會去出機

我想問3DS有冇行機?
同埋有冇咩野係最好跟機一次過買?

Thx
未有行機,不過有傳今年內有機會有行機,但最快都要年中之後
跟機最好買埋通常都係張芒保護貼
原庄火牛係行110V,game舖正常都會跟埋隻220V火牛俾你
如果你有需要的話就買埋條USB充電線,條充電線NDSi同3DS係通用,如果之前有NDSi又有買到的話就可以慳返條
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 11:30 AM   #1404
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
Thx

想問埋日版機巿價幾錢左右?

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 01:44 PM   #1405
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: teealpha 查看文章
未有行機,不過有傳今年內有機會有行機,但最快都要年中之後
跟機最好買埋通常都係張芒保護貼
原庄火牛係行110V,game舖正常都會跟埋隻220V火牛俾你
如果你有需要的話就買埋條USB充電線,條充電線NDSi同3DS係通用,如果之前有NDSi又有買到的話就可以慳返條
買個變壓火牛 用原裝牛 放心D

p.s 如果你想買保護殼 袋 真係“弊” 真係無咩地方有得賣

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
Thx

想問埋日版機巿價幾錢左右?
應該系1400...不過唔記得系咩野顏色....

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878

此篇文章於 02-06-12 01:47 PM 被 winsonandcyndi 編輯。
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 02:10 PM   #1406
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
想問問大家,
各位會唔會喺SLEEP MODE或者未進入遊戲狀態下換GAME?
如果喺熄機以外嘅狀態換GAME,會唔會對主機有不良影響?

舊 02-06-12, 02:20 PM   #1407
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
想問問大家,
各位會唔會喺SLEEP MODE或者未進入遊戲狀態下換GAME?
如果喺熄機以外嘅狀態換GAME,會唔會對主機有不良影響?
無咩問題,從ndsi開始支持熱插拔...不過如你所講 唔好進入遊戲後先換game 系主界面就無咩問題

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 02:21 PM   #1408
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
唔好嚮佢閃橙燈果時拔插卡帶就可以

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 06:47 PM   #1409
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
果個密室脫出demo玩到我
雖則唔係太難....不過都係有英文先岩玩d...

去到後期如果有難野我相信我實唔識玩....
平時電腦果d我都唔識玩=0=
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 07:48 PM   #1410
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
果個密室脫出demo玩到我
雖則唔係太難....不過都係有英文先岩玩d...

去到後期如果有難野我相信我實唔識玩....
平時電腦果d我都唔識玩=0=
我都係一直唔識玩呢類game
個demo玩左一陣就放棄左
可惜個劇情好似唔錯咁
但又無理由買左淨係對住攻略wiki玩

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 12:27 AM   #1411
vincent110

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
一個話得,一個又話唔得,咁究意隻日版同美版瑪車7得唔得Local(面對面)聯機呢???

p.s.:因為我都想入多餅日版,加上我本身已經入左隻美版,想一有時間就去毒下人
如果任記佢locked左Local(面對面)聯機,咁我出街同fd玩咪要次次都開手機wi-fi host喎(咁手機會好食玩電o架)
話得嗰啲我吾知佢堅試定吹水,但我可以好肯定咁同你講孖車7美日不能Local聯機
vincent110 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 02:03 AM   #1412
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: vincent110 查看文章
話得嗰啲我吾知佢堅試定吹水,但我可以好肯定咁同你講孖車7美日不能Local聯機
原來瑪車7美日真係唔可以面連o架,
咁我出街約fd食飯吹水時,同fd一齊玩瑪車7,(我係3DS雙主機機主)
咪我開左手機wi-fi host,將2部機online play,
咁個時,請問各位3DS個上網M數大唔大o架???(因為我係用開數碼通,我個無限合約重有6個月完啦!!!)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 10:52 AM   #1413
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
引用:
原來瑪車7美日真係唔可以面連o架,
咁我出街約fd食飯吹水時,同fd一齊玩瑪車7,(我係3DS雙主機機主)
咪我開左手機wi-fi host,將2部機online play,
咁個時,請問各位3DS個上網M數大唔大o架???(因為我係用開數碼通,我個無限合約重有6個月完啦!!!)
引用:
可以連線, 不過只限wifi online, local 聯機不能
其實人地咪話到明LOCAL聯機不能囉...
sosad
做咩話人地吹水

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 11:18 AM   #1414
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
想問下關於用外置電3DS叉電問題

我個牛魔王外置電有兩個output
1個1A另一個2.1A
我試左1A個頭叉3DS一個鐘左右
由完全無電叉到3格電都幾快(50%-75%)
但如果用2.1A個頭叉3DS有冇問題?
會唔會過熱或燒機?

因為2.1A個頭應該叉Tablet個D用
叉3DS我唔知適唔適合
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 11:36 AM   #1415
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: shodanng2 查看文章
想問下關於用外置電3DS叉電問題

我個牛魔王外置電有兩個output
1個1A另一個2.1A
我試左1A個頭叉3DS一個鐘左右
由完全無電叉到3格電都幾快(50%-75%)
但如果用2.1A個頭叉3DS有冇問題?
會唔會過熱或燒機?

因為2.1A個頭應該叉Tablet個D用
叉3DS我唔知適唔適合
3ds佢只受1A 你比到2.1A佢佢都係食1A 多左既就浪費左
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 11:53 AM   #1416
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: tung999 查看文章
3ds佢只受1A 你比到2.1A佢佢都係食1A 多左既就浪費左
咁係咪2.1A比3DS叉
都只係入1A電
唔會過熱或燒機?
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 05:20 PM   #1417
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
唔好錯誤理解好冇,你個2.1A係max. output,部機只係要1A時佢輸出都係1A,唔會憑空消失左果1.1A,正如你電腦火牛max output 1000w但係硬件只需要500w佢都唔會蒸發左用唔到果500w佢,如果會蒸發,搵鬼買高輸出火牛喎

引用:
作者: shodanng2 查看文章
咁係咪2.1A比3DS叉
都只係入1A電
唔會過熱或燒機?
同上解釋,部機只會食1A,你想俾多d佢食佢都唔同你食,除非你拆舊電出黎玩快叉叉機(生命安全不保證)
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 05:49 PM   #1418
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: teealpha 查看文章
唔好錯誤理解好冇,你個2.1A係max. output,部機只係要1A時佢輸出都係1A,唔會憑空消失左果1.1A,正如你電腦火牛max output 1000w但係硬件只需要500w佢都唔會蒸發左用唔到果500w佢,如果會蒸發,搵鬼買高輸出火牛喎

同上解釋,部機只會食1A,你想俾多d佢食佢都唔同你食,除非你拆舊電出黎玩快叉叉機(生命安全不保證)
咁佢寫2個頭1個1A 另一個2.1A 點知佢係UPTO 2.1A 定係固定2.1A
3ds食900就夠飽
插佢上個1A就夠晒 2.1果個用來插其他野
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 07:54 PM   #1419
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
咁佢寫2個頭1個1A 另一個2.1A 點知佢係UPTO 2.1A 定係固定2.1A
3ds食900就夠飽
插佢上個1A就夠晒 2.1果個用來插其他野
如果固定輸出 2.1A, 個外置電一係差唔到 (V output 唔穩定, 直接差舊電就可以, 不過好大機會變第 2 個情況), 一係會過熱 (嚴重會爆炸)......

此篇文章於 02-07-12 07:57 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 11:49 PM   #1420
gafrio
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
3DS Friend Code1762 2746 1337
PSN  IDball216hk
小弟買左3DS已經大半年,發覺身邊好多FD都好抗拒3DS。
所以上黎呢度搵返多d「同類」,因為我一次連機都未試過,請大家多多指教。
gafrio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 12:00 AM   #1421
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: gafrio 查看文章
小弟買左3DS已經大半年,發覺身邊好多FD都好抗拒3DS。
所以上黎呢度搵返多d「同類」,因為我一次連機都未試過,請大家多多指教。
我比你好少少,試過連機交換FC,就對戰、CO-OP未試過,
不過好彩呢個世代好多手提GAME都可以Online,(加埋GAFo的人兄,你唔方搵唔到人同你連機喎)
-------------
重有我身邊都有唔少fd都好抗拒3DS,
佢地會覺得3DS好細路仔嘢,
但係佢地以前玩NDSL時,又唔見佢地咁抗拒喎。(加上我以前o的fd通常玩開開心版o架,你知啦!!!呢班玩家通常唔core得去邊啦!!!)

p.s.:其實3DS真係唔差o架,淨係個砌圖、勇者傳說、擦身系統。(我先申報下3DS、PSV都有o架!!!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-08-12 12:08 AM 被 mrk 編輯。
舊 02-08-12, 12:24 AM   #1422
gafrio
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
3DS Friend Code1762 2746 1337
PSN  IDball216hk
引用:
我比你好少少,試過連機交換FC,就對戰、CO-OP未試過,
不過好彩呢個世代好多手提GAME都可以Online,(加埋GAFo的人兄,你唔方搵唔到人同你連機喎)
-------------
重有我身邊都有唔少fd都好抗拒3DS,
佢地會覺得3DS好細路仔嘢,
但係佢地以前玩NDSL時,又唔見佢地咁抗拒喎。(加上我以前o的fd通常玩開開心版o架,你知啦!!!呢班玩家通常唔core得去邊啦!!!)

p.s.:其實3DS真係唔差o架,淨係個砌圖、勇者傳說、擦身系統。(我先申報下3DS、PSV都有o架!!!)

好多謝你雪中送炭,我買左隻ssf4, BH庸兵模式, MK7都未同人連過線.........諗起真係有d慚愧。
希望依家仲感受到當年大合奏,Mario Kart 60幾人對戰既時光........
gafrio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 01:28 AM   #1423
hatata

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDHatata
3DS Friend Code5370 1140 1595
PSN  IDiiihataiii
XBox Live GamertagHatata
我就早兩個星期前買左部美版3ds。

你問我3DS未必最好,但d game 岩我口味多d,咁就唔買psv住,先買3ds,好滿意﹗

3DS (US) : 5370-1140-1595
hatata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 01:32 AM   #1424
mrk

引用:
作者: gafrio 查看文章
好多謝你雪中送炭,我買左隻ssf4, BH庸兵模式, MK7都未同人連過線.........諗起真係有d慚愧。
希望依家仲感受到當年大合奏,Mario Kart 60幾人對戰既時光........
咁當年60幾人嘅GAME PARTY係邊個搞o架???GAFo的人兄???掟你o的自己友???
重有記得加埋我FC啦!!!
日版機FC:3823-9193-3514(JP_3DS_mrk)
美版機FC:3050-7594-0791(US_3DS_mrk)
其實GAF咁PRO,應該SET多條3DS FC資料比o的雙主機機主

P.S.:我本來想PM你o架,唔知點解你冇得PM o架!!!(唔該有冇人兄答到我呢???)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-08-12 01:38 AM 被 mrk 編輯。
舊 02-08-12, 01:54 AM   #1425
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
咁當年60幾人嘅GAME PARTY係邊個搞o架???GAFo的人兄???掟你o的自己友???
重有記得加埋我FC啦!!!
日版機FC:3823-9193-3514(JP_3DS_mrk)
美版機FC:3050-7594-0791(US_3DS_mrk)
其實GAF咁PRO,應該SET多條3DS FC資料比o的雙主機機主

P.S.:我本來想PM你o架,唔知點解你冇得PM o架!!!(唔該有冇人兄答到我呢???)
基本設定好似係唔收pm的
要開返先收到pm
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 03:02 PM

手機版 | APP版