Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-12, 03:02 AM   #701
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
老四終於都仙遊
臨死都要先讀曹操第日會行華蓉道,我睇佢連二爺會義釋都先讀埋

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 06:58 AM   #702
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

下期就開始赤壁啦~?咁快既~
睇唔明~郭嘉究竟係幫二公子定曹操架~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 01:18 PM   #703
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
亂估: 老四都係同二公子一樣. 搵件平咗個亂局之後, 跟手一舖清佢枱, 自己坐~

舊 07-25-12, 11:54 PM   #704
肉羊哩咖
griffin611

第四廿六冊:

郭老四好少做封面, 一路好走!

謎底開估:老四指定二公子繼承佢咁滯,因為佢係人材,焗佢幫曹操, 不過佢前前後後有隊人騎住,仲提實阿暪過到赤壁之後就係劏係留,由佢~

三奇仲絕 ﹣﹣ 劈頭就先一招保護佢屋企人,再一招起底,跟手就要二公子搵火哥攪掂老七,呼~夠狠!

原來二奇一直暗戀緊老四(無誤),嘖~

唔怪得曹操赤壁之後咁懷念三奇,佢有晨早醒過荊州呢關唔易玩,但阿暪都仲唔聽~

回頭:

一、先讀係衰,但在下咁睇:一仲未去到氾濫成災嘅地步,火鳳講到明跟足正史大事結果,因為呢段史讀者分分鐘鐘熟過作者, 所以最後個故仔點走大家都個定數,個過程扭到好睇,出人意表,所以仲收貨;而佢班神人可以算到咁,好可能係雙方搏奕狂計算嘅嘅結果~

二、官渡都係玩計中計中計中計~~~但係好睇過之前老六嘅反曹聯盟,司馬家叛變嗰篇好多。大橋起碼通, 拉埋大耳同埋孫策幾條線一齊居然又唔覺亂,

三、而家先覺老二三四都係曹營,五六七都反曹,咁對稱嘅?!咁大師兄係虛構,小師弟(妹?)都好可能一樣係虛人。

舊 07-31-12, 10:11 AM   #705
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

查實點解陳某會delete左徐庶架呢~?

舊 08-02-12, 11:35 PM   #706
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實簽名會受罪既係排隊既人定係簽名果個

邪馬的盧登場

此篇文章於 08-03-12 02:03 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 12:47 PM   #707
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
其實簽名會受罪既係排隊既人定係簽名果個

邪馬的盧登場
陳某唔鍾意人貼佢相o架

另一重點唔係赤兔二代目咩

舊 09-07-12, 01:04 AM   #708
Asurada
機動六課的一等空尉

徐庶終於出場..........
但如果佢真係老七手下,咁佢就唔係八奇最後一人了...........

舊 09-07-12, 07:15 AM   #709
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: Asurada 查看文章
徐庶終於出場..........
但如果佢真係老七手下,咁佢就唔係八奇最後一人了...........
依家先出~!?

舊 09-21-12, 09:39 PM   #710
肉羊哩咖
griffin611

無人可以拒絕六奇嘅游說 -- 諗起細個某個電視廣告~

徐庶無記錯係荊州時候有戲份尐, 佢投咗曹之後人間蒸發咗 (唔受重用定做咗蜀國嘅deep agent?)~ 八奇個七位, 位位都係獨當一面嘅謀士, 仲無話邊個係邊個嘅手下, 咁徐生係八奇之一嘅可能性好低吓 -- 諗起陳壽個阿爸都係七奇嘅手下, 七奇飬咗大班猛料人仕在明在暗幫佢唔奇。

舊 10-08-12, 11:10 AM   #711
肉羊哩咖
griffin611

一向無乜表現嘅黃袓,咁就~ 一路好走!

舊 10-20-12, 11:43 PM   #712
Asurada
機動六課的一等空尉

等了十年多,終於見樣.........

舊 10-21-12, 09:51 AM   #713
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
等了十年多,終於見樣.........

佢同卡卡西....
最後係佢除先

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 04:48 PM   #714
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
平凡,唔除好過
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 09:53 AM   #715
肉羊哩咖
griffin611

唔講嘅話,又幾似楊修~

摷翻以前尐期數--好似江夏爭奪咗好鬼死耐咁~

有說話二公子同三奇翻咗枱, 有冇咁明刀明槍? (待證)

舊 10-22-12, 12:11 PM   #716
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
講真,你期待個嘴會有D咩....陳某一向畫個嘴都無咩變化架啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-12, 06:49 PM   #717
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

司馬公子個後台會係邊個呢~?

舊 10-28-12, 11:56 PM   #718
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
司馬公子個後台會係邊個呢~?
真係好奇…會令賈詡都有d驚…而且仲大到可以令二公子公然地同賈詡反面…到底係乜水呢?
我唯一諗到,係曹丕…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 09:45 AM   #719
Asurada
機動六課的一等空尉

老七個樣其實我第一時間係想起個件無名軍師.............

其實我想二公子後面仲有件老八(直頭影都無)

舊 10-29-12, 09:54 AM   #720
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
真係好奇…會令賈詡都有d驚…而且仲大到可以令二公子公然地同賈詡反面…到底係乜水呢?
我唯一諗到,係曹丕…
我都估係曹丕

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 12:38 AM   #721
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
老七個樣其實我第一時間係想起個件無名軍師.............

其實我想二公子後面仲有件老八(直頭影都無)

總比不是人的孔明好吧

話時話
文長仲未出黎既

舊 11-13-12, 01:13 PM   #722
肉羊哩咖
griffin611

單行本出咗; 黑底頁講二公子個後台, 四奇見到出大汗, 在下估曹丕未必咁快得勢, 可能係阿瞞本人~

二公子既然連大耳都有投資落去, 咁赤壁嗰陣可以同七奇城下一聚, 之後七奇嚮郿縣嗰陣對峙, 再有一次~

此篇文章於 11-13-12 01:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 01:25 PM   #723
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
.... 火燒新野 2 頁就講完左 =.=
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-12, 12:49 PM   #724
肉羊哩咖
griffin611

一直唔係好接受演義入面, 諸葛攪埋尐少動作, 要曹軍食小小苦頭就發到好大咁, 點知跟手去到長板對手嚟真埋牙就爭尐一舖清袋~~~

反而火鳯就都算幾好, 靠放火拖住曹軍, 留資本等取荊州, 點知~~~

鏡頭一轉, 四奇同六奇已經開打, 去到呢到好有打呂小強嘅劇力噃!

舊 01-17-13, 11:42 AM   #725
肉羊哩咖
griffin611

#384 火哥專集--火哥立埋心腸幫大耳~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:56 PM

手機版 | APP版