Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-08-12, 02:36 AM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。

笑不能忍的
引用:
人民力量成員更出示商業及社團登記,指已就「泛民」名字註冊,反對籌委會及泛民中人盜用這兩字舉辦活動。面對台下「出賣港人」之聲音,何馮兩人表明反對任何語言及行為暴力,何更指不同意見就被說成狗賊與出賣,「點叫民主呀,呢口的叫希特拉暴政呀」
諗起Tanya東宮西宮

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 01-08-12 02:38 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 02:41 AM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
泛民有限 公司

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 08:48 AM   #3
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
質疑「冒認泛民」

【明報專訊】人民力量地區幹事嚴達明(紅衣者)在論壇上高舉一份註冊文件,表示自己已將「泛民」作社團註冊,質疑台上的何俊仁和馮檢基自稱泛民特首參選人,是「冒認」泛民。本報翻查公司註冊,發現人民力量主席劉嘉鴻和成員林雨陽,亦以自己的名義註冊了一間「泛民有限公司」;由於有關註冊並非商標或專利註冊,其他人只是不可註冊一間同名的有限公司,而聲稱自己是泛民一員並無問題。

真係一日唔死一日都有笑話聽

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:31 AM   #4
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
....咁樣做又幼稚左d既
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:36 AM   #5
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
真係冇人睇得出呢個係惡搞? 定係呢個惡搞玩得太認真太重皮所以冇人睇得出?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:36 AM   #6
男
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
保皇有無人reg?

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:48 AM   #7
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: YHW 查看文章
真係冇人睇得出呢個係惡搞? 定係呢個惡搞玩得太認真太重皮所以冇人睇得出?
人民力量昨日動員近百名成員,在泛民特首初選論壇在會場外示威之餘,又在會場內放紙飛機、不斷大叫口號,甚至向何俊仁及馮檢基提出「騎呢」問題,例如質問兩人「會否爭取麥當勞有乾炒牛河賣」,將論壇變成他們表演場地,大會更一度考慮腰斬論壇。
人民力量早在論壇開始前一個多小時,已動員近百人排隊入場,期間高舉標語和高喊口號,反對民主黨和民協參加小圈子選舉,更一度與民主黨成員發生口角,而馮檢基入場時為避開示威者,改由後門入場。

不少市民記者中「頭獎」
論壇開始後,人民力量即轉移陣地到會場內「搞局」,除不斷向台上投擲紙飛機,令不少入場市民和記者誤中「頭獎」。

由於他門一直高喊口號,令入場市民聽不到台上發言,論壇主持陳健民一度考慮要腰斬論壇。
部份人民力量力成員則以「騎呢」問題搞局,例如有人質詢何、馮兩人「會否爭取麥當勞有乾炒牛河賣」,另一成員嚴達明則表示自己是「泛民主席」,因他已將「泛民」二字正式註冊成為有限公司,指責泛民主派舉辦「泛民初選」是「盜用」其公司名稱,他會保留法律追究權利。

唔得,太認真了,認真到我想喊

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:54 AM   #8
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 男 查看文章
保皇有無人reg?
Fb sub左某人睇到好多野
有人問佢地註冊左"共x黨"未

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 12:22 PM   #9
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
佢地知唔知自己做緊同民主黨一樣既事?民主黨冇資格定義邊個唔係泛民,同樣地人民力量亦一樣…

舊 01-08-12, 12:27 PM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佢地知唔知自己做緊同民主黨一樣既事?民主黨冇資格定義邊個唔係泛民,同樣地人民力量亦一樣…
係冇資格呀,不過我登記了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 12:52 PM   #11
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
同意
就算係惡搞都好,都無謂做啦.....

而且註冊公司好敏感架嘛
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 01:01 PM   #12
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
真係好無聊
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 02:19 PM   #13
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以為今日剩係圍泛民
點知玩到咁大

舊 01-08-12, 02:41 PM   #14
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
香港政客最鍾意做嘅其中一件事就係自暴其短
明明好地地但係都要搞啲野,俾人扣分。

舊 01-08-12, 02:42 PM   #15
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
多得香港的泛民(廣義)一邊腦X,一邊小學X
香港未來民主無希望~

舊 01-08-12, 02:58 PM   #16
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: knight-philip 查看文章
多得香港的泛民(廣義)一邊腦X,一邊小學X
香港未來民主無希望~
哩個,係有小學雞先定係小學蛋先既問題。

舊 01-08-12, 03:22 PM   #17
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
係冇資格呀,不過我登記了
法律上, 唔係咁計. 註冊, 仲要只係公司名, 唔代表D咩....
真係打官司, 輸硬.....

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 03:27 PM   #18
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
令我想起大陸果d注冊各大名牌再告人地侵權的強者……

舊 01-08-12, 07:38 PM   #19
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
嗰位自稱"地球正義朋友"既"泛民主席"擺明係玩架啦(諷刺嗰兩位冇資格代表成個泛民), 點會真係告呀

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 01:05 AM   #20
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
硬係唔明點解正正經經示威唔得,係都要做哩d低能嘢先安樂

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 01:06 AM   #21
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: casio 查看文章
唔係咁點吸引到Do靚仔陪佢地癲

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 01:44 AM   #22
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: casio 查看文章
後生呢班唔會用舊果套去示威喇,對佢地黎講悶係會死人架
唔通仲繼續一人舉一張 A4,俾人 key 字上去咩。
況且依家你叫口號時,隻手指指著人就俾人標籤做語言暴力,
要和平理性非粗口非暴力咁示威,唔加d古靈精怪野,第日根本無報紙會報。
正如 D&G 果邊,你見到有幾多個係正正經經既?

舊 01-09-12, 10:38 AM   #23
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
做出黎俾人知同做出黎俾人笑係2樣野黎

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 10:59 AM   #24
三四
Crazy Gamer
掃貓器

註冊日期: Jan 2005
人__量d行徑真愈來愈不知所謂...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
商台"架勢堂"之"最想非禮的香港女藝人"選舉--->06/09"15/16"播畢;新遊戲節目"遊戲天王"登場 Busconcamp Neo Entertainment TREND 679 08-29-06 11:34 PM
"0x77c13dbd" 指令參考的 "0x786f5138" 記憶體不能為"written" jiffywong 手機資訊/電腦軟硬討論 4 08-28-06 09:29 AM
繼"男人魅","兒歌集"...今次"女人香"...? XD W!LL Neo Music UNIVERSE 12 02-15-06 06:50 PM
[TVB台慶3線劇集]"胭脂水粉","阿旺新傳","佛山贊師父"...阿旺將於(24/10)安排播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 36 10-09-05 05:19 PM
急問"GT Force Pro軑盤"能否對應"Battle gear3"? taylor 電視遊戲討論版 6 05-03-04 11:27 PM

現在的時間是 07:45 AM

手機版 | APP版