Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 03-21-09, 10:22 PM   #1
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
醫生..我無病架...嗚

花展某日

朋友A : 今年去旅行要影大合照唷.
魚: 哦

待續...

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 10:42 PM   #2
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
呵呵, 我以為你話冇貨的說~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:15 PM   #3
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
星匙....

舊 03-22-09, 12:47 AM   #4
Rabbidas
頹圈頹鏡

引用:
作者: KKH 查看文章
呵呵, 我以為你話冇貨的說~
浮誇的東西才沒有貨
所以這個東西一點都不浮誇

舊 03-22-09, 10:15 PM   #5
Rabbidas
頹圈頹鏡

接上文

魚:咔擦咔擦咔擦(吸食中)

朋友A :你不會帶這"碌"東西去旅行吧?這個又大又笨又重..

魚:  ...

某日

魚:  反腳..開腳同收腳咪要多一個step?
首領: 多一個step - 反腳囉~
魚:  咁即係短之外..無乜好處..
首領: 浮誇
魚:  對...

某某日
魚:   有沒有這個那個?
醫生 :  沒有
魚:   我是要不浮誇的這個那個
醫生 :  好像有一支

魚:  (看到價錢 )是折實的嗎?(其實看到心目中好價錢..買東西大忌..還要這麼問,有折都說沒有啦~)
魚:  鳴....T_T (拿出了錢包)

舊 03-23-09, 12:56 AM   #6
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
噢,家中有一支有塵的1540

舊 03-23-09, 11:03 PM   #7
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
魚少兄!
想問下呢款腳架有幾重? 同埋大約幾$?

因為小弟就黎要同內子外遊...之前被微言過冇乜合照...
而家碌man記190又重到阿媽都唔認得...
指點一下丫!

舊 03-23-09, 11:43 PM   #8
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
要外遊不是這些重腳

這個才是你所需要的T啊
http://www.gitzo.com/Jahia/site/gitz...Id=MARKET:MKT1

引用:
作者: Strider 查看文章
魚少兄!
想問下呢款腳架有幾重? 同埋大約幾$?

因為小弟就黎要同內子外遊...之前被微言過冇乜合照...
而家碌man記190又重到阿媽都唔認得...
指點一下丫!

舊 03-24-09, 12:00 AM   #9
Rabbidas
頹圈頹鏡

GT1541
四節,1.1Kg,54CM都幾長下,不過唔開中軸都到eye level, 售價三十六條魚

GT1541

另外成個香港都無貨的GT1541T 首領話反腳才夠浮誇,1.0Kg 41cm長,要開中軸先到eye level
售價約三十八條魚

GT1541T

最近又出了這個非常浮誇,可以在大海中使用
加上藍色合金令,非常適合首領使用

http://dc.watch.impress.co.jp/cda/ac.../19/10483.html

舊 03-24-09, 12:36 AM   #10
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
多謝k君同魚少!
睇黎1541T係我既選擇喇...
1.0kg...好輕咁

但係四圍都冇貨, 點買?

舊 03-24-09, 01:08 AM   #11
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
多謝k君同魚少!
睇黎1541T係我既選擇喇...
1.0kg...好輕咁

但係四圍都冇貨, 點買?
早排見過MK肥花有~ /

Rice

舊 03-24-09, 10:27 AM   #12
Strider
初段

引用:
作者: riceking 查看文章
早排見過MK肥花有~ /

Rice
會唔會貴過天搶好多o架

但係我都做左少少功課...我相信我用緊o個個velbon 71q會頂住隻腳
其實買返魚少o個隻係咪好d呢
唔好意思魚少, 騎劫左你個post...

此篇文章於 03-24-09 10:34 AM 被 Strider 編輯。
Strider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 10:36 AM   #13
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Rabbidas 查看文章
GT1541
四節,1.1Kg,54CM都幾長下,不過唔開中軸都到eye level, 售價三十六條魚

GT1541
請問ching有幾高及用咩波頭??
我180cm都想買1541..唔知o岩唔o岩我..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 11:43 AM   #14
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
其實1541T 反腳, 買前最好睇下夾乜波頭, 因住反腳後合唔埋腳(被波頭身頂住)~

若要配埋重器材, 可以睇下2541, 冇反腳, 但腳重差零點幾...穩過1541T~

FYI.
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 01:53 PM   #15
Strider
初段

引用:
作者: Keno 查看文章
其實1541T 反腳, 買前最好睇下夾乜波頭, 因住反腳後合唔埋腳(被波頭身頂住)~

若要配埋重器材, 可以睇下2541, 冇反腳, 但腳重差零點幾...穩過1541T~

FYI.
謝keno兄
其實頭先我去過天搶睇左1541
先唔講佢要38條魚
但係真係好鬼輕, 同我支m記190有天壤之別

不過...$$$$

2541應該買唔起, 加上我買去旅行, 咁大支會俾老婆埋怨...

舊 03-24-09, 02:37 PM   #16
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
謝keno兄
其實頭先我去過天搶睇左1541
先唔講佢要38條魚
但係真係好鬼輕, 同我支m記190有天壤之別

不過...$$$$

2541應該買唔起, 加上我買去旅行, 咁大支會俾老婆埋怨...
唔好客氣...大家SHARE 下INFO...

因為之前我都想入1541T...後尾要夾頭...加上發覺2541 重0.1KG 同長DD..咪轉左2541..

BTW, 若你買1541T, 太極頭好似會頂...Q3 STD 都摺唔晒...Q3TR 會FIT D....其他唔清楚..

祝入腳成功~ !!! ^^
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 05:20 PM   #17
Strider
初段

引用:
作者: Keno 查看文章
唔好客氣...大家SHARE 下INFO...

因為之前我都想入1541T...後尾要夾頭...加上發覺2541 重0.1KG 同長DD..咪轉左2541..

BTW, 若你買1541T, 太極頭好似會頂...Q3 STD 都摺唔晒...Q3TR 會FIT D....其他唔清楚..

祝入腳成功~ !!! ^^
多謝師兄, 小弟應該唔會買1541T喇, 冇個靚頭襯佢~
多謝你既建議!

舊 03-24-09, 06:24 PM   #18
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
會唔會貴過天搶好多o架
好似近4000

Rice

舊 03-24-09, 10:37 PM   #19
Strider
初段

1541 高度ok喎!又輕! (相對我支m記190..)

不過成成要38.5條魚, 天搶要38條魚...
睇黎都係聽魚少講去油麻地走一趟了

舊 03-24-09, 10:49 PM   #20
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

斯文哥哥, 一開始那麼直率, 明明看準了 1541T, 搞下搞下又變成 1541?
其實 1541 都好, 可以吸引到平生最愛浮誇的站長, 不買反腳都要買這支!
不過浮誇也不可以小看, 加上波頭之後絕對可以把腳完全收起啦~~
上傳的圖像
檔案類型: jpg KP3J4993.jpg (152.7 KB, 120 次查看)
舊 03-24-09, 10:51 PM   #21
Strider
初段

引用:
斯文哥哥, 一開始那麼直率, 明明看準了 1541T, 搞下搞下又變成 1541?
其實 1541 都好, 可以吸引到平生最愛浮誇的站長, 不買反腳都要買這支!
不過浮誇也不可以小看, 加上波頭之後絕對可以把腳完全收起啦~~
這個首領實在有夠狠的...
重點係四圍都冇貨, 我又冇d真正正確既野

首領係咪有計先?

舊 03-24-09, 11:11 PM   #22
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

要唔要周圍搵就睇睇你選擇. 叭不過就算唔出街搵, 有錢一定買得到.

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...6X_Carbon.html
http://reallyrightstuff.com/rrs/Cust...=BH-25-Pro&eq=
舊 03-25-09, 12:53 AM   #23
Strider
初段

引用:
要唔要周圍搵就睇睇你選擇. 叭不過就算唔出街搵, 有錢一定買得到.

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...6X_Carbon.html
http://reallyrightstuff.com/rrs/Cust...=BH-25-Pro&eq=
首領...你...你好狠啊...........

聽日研究下先

舊 03-25-09, 01:36 AM   #24
Rabbidas
頹圈頹鏡

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
請問ching有幾高及用咩波頭??
我180cm都想買1541..唔知o岩唔o岩我..
我高174cm,唔開中軸加埋底重心RRS BH-40,view finder對正眼

而且支1541高過我支2號1228 MK2少少tim

舊 03-26-09, 12:41 AM   #25
Strider
初段

首領, 唔對路...
支1541T...加埋最平既運費要成HKD4,44X

投降了!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
[主題公園] 我們的醫療生態紀錄@影音館 [官方敗家/器材分享/放牧紀錄] KTN 影音館 3 04-24-11 12:02 PM
[醫生與我] 短期記憶 KKH 照相館 17 11-21-08 11:20 PM
[醫生與我] 重陽時節睇醫生 z_plus 照相館 5 10-10-08 10:16 AM
崩潰:這樣的乳房檢查讓我無地自容! jotto ~清談館~ 64 12-30-07 11:24 PM

現在的時間是 12:33 AM

手機版 | APP版