Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>WindowsPhone 系統/手提/平板 討論區 (一)
KTN 10:22 PM 01-15-12
http://www.microsoft.com/windowsphone/zh-HK/

莎月美希 10:27 PM 01-15-12
支持.頭香.YAYA
DC 97 10:58 PM 01-16-12
部LUMIA800好爽~(爽過用NOTE)
只系少APP~
但系二手收得好賤3100
莎月美希 11:05 PM 01-16-12
我用htc titan.之前用iphone4.wp7雖說apps不夠多.但其實基本的apps都好夠用,只係冇咩game.
用左成個月,個系統好流暢.而且整合左常用的fb.msn.真係好正.
now_loading 12:11 AM 01-17-12
其實d xbox live game 好多都好有質素, 係個Whatsapp 幾廢, 又冇icon, 似外掛咁
msn 冇用好耐, 但facebook 整合真係好正, 攪到我都唔想放手用番android
但係個中文真係攪攪佢, 冇速成, 手寫又寫都火都黎.
鳳熾魂 12:20 AM 01-17-12
作者: diabloex:
其實d xbox live game 好多都好有質素, 係個Whatsapp 幾廢, 又冇icon, 似外掛咁
msn 冇用好耐, 但facebook 整合真係好正, 攪到我都唔想放手用番android
但係個中文真係攪攪佢, 冇速成, 手寫又寫都火都黎.
無人寫??
now_loading 09:47 AM 01-17-12
作者: 鳳熾魂:
無人寫??
我諗輸入法除左非官方之外都唔可以攪佢個系統(爽的代價)
有app 寫速成, 但要收錢的, 但係只係一個app, 要在app 寫完, 再copy and paste

包括whatsapp d icon 都要比錢, 又係要開個寫 icon 的 app, copy and paste 去whapsapp 先入到
而且你係whatsapp 內睇番的只是顏文字

順便講下, 佢個facebook app 整合到系統一部份, 個facebook app 都係MS 自己寫番,
所以要whatsapp 順的話, 唔係MS 自己寫, 根本冇乜可能,
但分別係facebook 係free, whatsapp 要收錢, MS 冇理由幫佢寫
歌絲˙暮斯 09:53 AM 01-17-12
心動,有興趣,但係比 iphone d game 吸實,走唔到住
卡柏 01:14 PM 01-17-12
之前專登去nokia摸部800,真係好順,感覺係iphone之上,再加埋metro ui,其實個感覺係幾良好,可惜,apps真係少...
now_loading 03:02 PM 01-17-12
有樣野讚係, 我已經裝好多野,
但係用左半年到, 從未死過機, 好少好少會自己 close app
神龍 03:09 PM 01-17-12
呢一代嘅wp同iphone真係差唔多, 封晒成個系統做到可以極順暢
但出個陣欠缺新奇/殺手級功能, 小人玩好正常

iphone爆起個年代, 世界未有一部咁順嘅電話, 所以可以係賣點
但今時今日唔得
家下個頭起衰咗, 要人落疊就係雙倍嘅難
寫apps個班唔可以靠ios同android嘅兩個大門路搵食, wp嘅apps就自然少, 惡性循環
now_loading 05:25 PM 01-17-12
之前係有d 崩直歐洲水貨流出, 見平平地先買部玩,
我都買左幾百蚊app, 但就算壞左我都唔會用4千幾蚊去買新行機
DC 97 07:59 PM 01-17-12
之前係有d 崩直歐洲水貨流出, 見平平地先買部玩,
我都買左幾百蚊app, 但就算壞左我都唔會用4千幾蚊去買新行機
崩成點?
now_loading 10:11 PM 01-17-12
半年前$2100 16GB Omnia7 我覺得低玩
而且明顯靚仔過當時的GS1 好多
KTN 08:25 PM 02-28-12
x86的Windows8Tablet+Office+x86 Software才是王道
http://nccc.cool3c.com/article/56349
westpat 09:16 PM 02-28-12
作者: KTN:
x86的Windows8Tablet+Office+x86 Software才是王道
http://nccc.cool3c.com/article/56349
其實我都覺得win8 tablet先會好用
當然同習慣加software有關
Sgodkyo 09:16 AM 03-14-12
上個月出左部lumia800,
好爽,係個mon敏感到過左火
初初仲以為冇乜game
不過o岩o岩有好多正game轉左做Free
而家係咁DL玩到停唔到手

我有個問題,究竟有冇方法直接close左個程式…
now_loading 10:29 AM 03-14-12
作者: Sgodkyo:
上個月出左部lumia800,
好爽,係個mon敏感到過左火
初初仲以為冇乜game
不過o岩o岩有好多正game轉左做Free
而家係咁DL玩到停唔到手

我有個問題,究竟有冇方法直接close左個程式…
其實用 WP 都唔洗close app.. (讀過下文好似差不多不會佔用資源)..
有d 按back 制 close 到, 有d apps close 唔到就close 唔到, 開第6個apps 就會kill 左第一個
長按back 可以睇最近5個app (唔知你知唔知)

WP其實有d MS 出的game 都唔錯的, 而且乜都有demo, 但d game 係貴d, 冇ios android 果d 幾蚊交易, 中雷機會少..
Sgodkyo 11:08 PM 03-14-12
其實用 WP 都唔洗close app.. (讀過下文好似差不多不會佔用資源)..
有d 按back 制 close 到, 有d apps close 唔到就close 唔到, 開第6個apps 就會kill 左第一個
長按back 可以睇最近5個app (唔知你知唔知)

WP其實有d MS 出的game 都唔錯的, 而且乜都有demo, 但d game 係貴d, 冇ios android 果d 幾蚊交易, 中雷機會少..
你講既我都知,問題就係,
800個mon太敏感,
好多時長按back變左連續幾下back
結果就幫我close左個app
KTN 07:42 PM 04-04-12
去了玩LUMIA 710
這個價錢,無得輸,WP+OFFICE+超順暢操作
就算其他os的貴價機介面都輸一截有一些部份

WP這隻黑馬有得跑,差在幾時多啲Plugin(App)助跑
alexc 11:48 PM 04-04-12
上年去日本買左部IS12T, 話有gsm, 同unlock左.
但返到黎都係打唔到電話
ZlWS 01:45 PM 04-05-12
作者: KTN:
去了玩LUMIA 710
這個價錢,無得輸,WP+OFFICE+超順暢操作
就算其他os的貴價機介面都輸一截有一些部份

WP這隻黑馬有得跑,差在幾時多啲Plugin(App)助跑
right,
我有一個fd 係由arc 換lumia800 ,超順暢操作爽度大而入
apps也不少,apps ui 夠統一
緋村 光 04:21 PM 04-06-12
芒果有沒有辦法看到nico動畫?
那個ニコアプリ(仮)現在用不到
KTN 04:58 PM 04-06-12
AU機應該無解a
唯有當開到OFFICE的PMP用啦

作者: alexc:
上年去日本買左部IS12T, 話有gsm, 同unlock左.
但返到黎都係打唔到電話

Sgodkyo 07:01 PM 04-20-12
微軟的Windows Phone平台自一年多前推出以來,一直努力地爭取更多的市場份額。雖然它暫時不如蘋果和Google般大型,但應用程式開發商仍然有可能在該平台上取得成就。根據Business Insider星期四的報導,應用程式開發商FourBros Studio,去年在Windows Phone Marketplace推出一項名為Taptitude的免費遊戲,截至今日,該公司已經賺得超過10萬美元,並擁有30萬以上的用戶。

FourBros Studio採用了微軟的pubCenter,以及一項名為AdDuplex的服務在Taptitude上銷售廣告,現在每日的收益約為1,000美元,每日平均展示次數超過100萬。相信FourBros Studio的成功案例可以鼓勵更多開發人員加入Windows Phone平台。

個人認為暫時係 Top of app in wp
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面