Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-17, 12:28 AM   #476
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
新手一問,其實大家出拳點chok西? 每當我就咁推方向加出拳/step出拳個拳好多時唔係好知去左邊 or 唔準...........但係我出拳推左dd方向制就好d易d中 但係又變左時間長左易比人捉到! (其實過左lv4,都打左幾鋪rank.....)
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 01:41 AM   #477
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我之前都係拉打,但因為兩隻套都係慢速,遇著啲快閃會輸得好慘
之後搵到隻攻速高又近戰嘅拳套,依家拉又得近又得
可以睇場地同對手選擇

暫時最唔識打都係蛇男,不過未試過近戰打,之前都係拉打結果完敗
見好多人都係狂跳搞到打唔中佢,個捉又快又扣170,好惡打…
我都狂跳,得股姐可以空中charge安全移動
但最無奈係對方唔主攻又好冷靜識避招捉落地
依家party好多麵, rank就好多蛇, mummy可能太多人針對好少見, 光武直頭絕跡
我見最難打高技術個d多數係用絲打

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 06-20-17 06:22 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 01:51 PM   #478
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我都狂跳,得股姐可以空中charge安全移動
但最無奈係對方唔主攻又好冷靜識避招捉落地
依家party好多麵, rank就好多蛇, mummy可能太多人針對好少見, 光武直頭絕跡
我見最難打高技術個d多數係用絲打
對住啲狂跳真係唔識打
佢跳起又打唔中佢,想捉佢落地但捉唔切又跳過
尤其打絲帶真係唔知佢幾時落地
彈下彈下落又得,即時落又得,輸咗

光武太慢我依家都唔用了,成日俾人捉
用佢打啲新手就得,對住啲快閃近戰又係死

此篇文章於 06-20-17 01:53 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 11:08 PM   #479
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
轉用絲打即刻 rank 7 連勝
有冇人開 Room 打?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 11:21 PM   #480
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
啱啱做咗個小手術,
費時用體感出拳太激烈搞到個傷口爆開。

諗住轉返用手掣式操作會易玩D,
點知第一次玩LV 4GRAND PRIX就過唔到…好有挫折感~!!!

舊 06-20-17, 11:34 PM   #481
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://youtu.be/7BVGKpB-wN8?t=3m23s

巴哈姆特電玩瘋試玩ARMS,
想問下片中藍衫果個囡仔帶住的Spring Man面具係贈品定係自己用printer print出嚟的?
(官方有得下載嗎?)

舊 06-21-17, 02:20 AM   #482
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
開始見有人用無charge近攻打法, 重點係唔比機會你charge, 針對d靠遠同charge既拳套近戰唔夠撞, 細場更加惡打
比隻光武用雙無屬黑拳出呢招屈死, 完全發揮到霸體優勢...

舊 06-21-17, 11:43 AM   #483
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
個小喇叭手套 又快 儲左範圍又大...

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 11:48 AM   #484
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: dasw123 查看文章
個小喇叭手套 又快 儲左範圍又大...
呢個係我必用拳套
風屬可以打 down 霸体, 火屬攻力都好高下
舊 06-21-17, 03:22 PM   #485
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

所有拳套Charge都破到霸体

舊 06-21-17, 03:46 PM   #486
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
1.邊個係光武?

2.機械人踩狗彈高D定絲帶妹4段跳高D?

3.除咗冰龍同火龍之外,仲有冇其他屬嘅龍頭用?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 04:35 PM   #487
野良猫
肥倫

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
1.邊個係光武?

2.機械人踩狗彈高D定絲帶妹4段跳高D?

3.除咗冰龍同火龍之外,仲有冇其他屬嘅龍頭用?
黃色機娘

一定係警犬高,絲帶係邊跳邊降落

其他屬龍頭應該要等dlc
舊 06-21-17, 05:20 PM   #488
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 野良猫 查看文章
黃色機娘

一定係警犬高,絲帶係邊跳邊降落

其他屬龍頭應該要等dlc
1.唔明機娘同光武有咩關係

2.佢哋空戰開片嘅話,唔計拳套性能,會係機械人高度壓制+狗頭喺地面偷出拳著數d?定係絲帶妹跳住閃+急降著數d?

3.麵麵踢唔踢得走捉撻?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 05:38 PM   #489
野良猫
肥倫

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
1.唔明機娘同光武有咩關係

2.佢哋空戰開片嘅話,唔計拳套性能,會係機械人高度壓制+狗頭喺地面偷出拳著數d?定係絲帶妹跳住閃+急降著數d?

3.麵麵踢唔踢得走捉撻?
機娘個身型似光武吧

絲帶識用會好用過警犬

踢得到,我成日俾高lv電腦踢走
舊 06-21-17, 08:49 PM   #490
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
體感過埋lv5....之後到lv6
少d體力都唔掂

另恭喜ARMS在日本地區首3天賣過10萬本(未計下載版)

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 06-21-17 09:10 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 03:45 PM   #491
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
體感用得唔好結果無用,想向前行結果出投技

舊 06-22-17, 04:39 PM   #492
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: ~繪~ 查看文章
體感用得唔好結果無用,想向前行結果出投技
出拳係要有少少力fing,移動就睇手掣角度~慢慢平衡番兩者就okay

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 04:50 PM   #493
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

ARMS の歴史3:
ARMS 能力が太古の昔から存在していたのは前述のとおりだが、競技としての歴史は 120 年ほどに留まる。
能力者に起こる、ある現象が競技化を妨げていた。
その状況を変えたのが、ARMS 機関 (現 ARMS ラボ) の発明である「マスク」だった。

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 06:47 PM   #494
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

作更多世界觀設定黎做咩...係咪遲d update返個story mode?

舊 06-22-17, 06:59 PM   #495
野良猫
肥倫

引用:
作更多世界觀設定黎做咩...係咪遲d update返個story mode?
詳盡背景係日廠特色,唔係點出設定資料集
舊 06-22-17, 07:57 PM   #496
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
任地獄
中和大家成話D角色斷手設定..
splatoon 的世界都係末日後 ...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 09:08 PM   #497
野良猫
肥倫

有冇人陣間玩?

留咗CODE聽日打葉問初賽,就算做唔到種子都唔好最少錢結束
舊 06-22-17, 10:09 PM   #498
任仔
Crazy Gamer

我都想打下,點留?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
舊 06-23-17, 01:44 AM   #499
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 信長 查看文章
任地獄
中和大家成話D角色斷手設定..
splatoon 的世界都係末日後 ...
但arms班友應該真係變唔返普通人

任記game設定唔係一向愈深究愈黑暗咩?
通渠佬過關一直殺平民, StartFox角色斷腳, 粉紅波又係末日後

舊 06-23-17, 12:50 PM   #500
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Clueless Gamer: "ARMS" With Will Arnett - CONAN on TBS
https://youtu.be/u8S0X8U-6no
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
壽屋Frame Arms & Frame Arms Girl mikemike 收藏品討論版 132 02-02-24 01:59 PM
[徵求]二手/全新 幪面超人鎧武 ARMS ACTION盒蛋 鎧武ORANGE ARMS mys 買賣專區 2 02-22-14 11:29 PM
[漫畫] ARMS icaruslostlol 日本動漫畫討論版 20 10-03-08 01:51 AM
[PSP] Wild Arms XF [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 53 12-17-07 07:29 PM
[PS2] Wild Arms ~The 5th Vanguard~ [已售] neo2046 電視遊戲討論版 98 01-10-07 12:21 AM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版