Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
電視遊戲討論版>Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.4 | 發售中
b_boy 03:04 PM 10-17-15
MGSV: The Phantom Pain - Official Site
http://www.konami.jp/mgs5/tpp/

情報區 Vol.3
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=242546

某人D山草藥廢言就唔好理佢啦
nakakula 07:01 PM 10-17-15
作者: flpchoho:
三部曲?有冇資料來源?
我個人就未聽過
官網果個hideo channel 成日斷線果個 , 好似係生放送 , 同埋之後twitter都有講過但唔記得係咪佢自己
再加上內部其他廠的人都有講,我當時同fd係ALOO廠俾的studio係recording時都屎弗痕問過
HI_Ricky 01:35 AM 10-18-15
放心丶豪華幾GB DLC 不日登場
月之民 ̄▽ ̄ 08:16 AM 10-18-15
上星期見到實物了
價錢真係

隻錶當然是我的
好多人問........

神名レオ 12:49 PM 10-18-15
作者: HI_Ricky:
RICKY大大是否收到風?
係就期待一下
柚原このみ 12:52 PM 10-18-15
作者: 月之民 ̄▽ ̄:
上星期見到實物了
價錢真係
[IMG]http://photo.gaforum.org/files/4/7/7/100_2520.jpg[/IG]
原本好多人話千值貴,睇到壽屋咁進取就覺得千值定價好良心
鈴蘭 02:11 PM 10-18-15
それはまことか!?
信じていいよな!
flpchoho 02:34 PM 10-18-15
係就最好
但仲係咪小島的作品成為疑問
Amuro0093 03:44 PM 10-18-15
Story DLC?
係就好.
HI_Ricky 04:05 PM 10-18-15
我知道既係公布小島走之後一個月就那那林final左交qa,隻碟內容6月尾就完左工扲去印,追加內容就係呢個時候開始接力開發,咁我估半年至九個左右會出爐 , (咁k社出年結算條數味超靚law , XD )
alexchrome 09:52 AM 10-20-15
According to the New Yorker, Kojima left Konami on Oct 9th
https://www.youtube.com/watch?v=v4d0FbL-mWE
鈴蘭 10:02 AM 10-20-15
我知道既係公布小島走之後一個月就那那林final左交qa,隻碟內容6月尾就完左工扲去印,追加內容就係呢個時候開始接力開發,咁我估半年至九個左右會出爐 , (咁k社出年結算條數味超靚law , XD )
我係咪可以理解成 即係呢個DLC都係小島整 佢整完就離場?a

omg 即係個DLC唔係小島自己整
IDGAF 12:05 PM 10-20-15
希望佢泊到個好碼頭,夠資源開發下一隻大作啦~!

《潛龍諜影》製作人小島秀夫正式離開效力 29 年的 Konami
作者: ERIC CHAN @ERICHANKC 2 小時前
http://chinese.engadget.com/2015/10/...leaves-konami/

《潛龍諜影》之父 -- 小島秀夫正式離開了他效力了 29 年的 Konami。根據 The New Yorker 的報導,小島的正式離職日為 10 月 9 日,同時也離開了由他在 2005 年設立的小島工作室。有關小島會在推出《潛龍諜影:幻痛》後便會離開 Konami 的謠言流傳已久,自本年初 Konami 砍掉《Silent Hills》的開發,以及小島秀夫的名字在《幻痛》的遊戲包裝盒上消失等的種種跡象,都已經可見一二。所欠缺的,或許就是他正式離職的安排吧。

有關小島在離開 Konami 後的計劃,他仍未有透露。而 Konami 最近也動作頻頻,包括宣布會更專注於手機遊戲,並減少製作 AAA 超大作遊戲。在九月的時候,法國網站 Gameblog 更報導指 Konami 取消了《Metal Gear Online》和《Pro Evolution Soccer 2016》兩款 AAA 遊戲的製作。雖然 Konami 方面並沒有澄清有關報導,但向另一媒體 Nintendo Life 透露,會繼續開發包括《Metal Gear》、《 Silent Hill》和《Castlevania》等的主機遊戲。

newb 12:21 PM 10-20-15
玩家既幻痛無法消失
Rance 12:34 PM 10-20-15
之前唔係話無故事DLC咩,出過另外一隻完全版咋掛
大懶財 12:43 PM 10-20-15
作者: sohippy:
玩家既幻痛無法消失
一d都唔phantom, 痛得好實在
newb 12:44 PM 10-20-15
「メタルギア」小島秀夫氏の退社報道をコナミが否定 現在は長期休暇中

http://www.tokyo-sports.co.jp/entame/anime/462286/

即係點
Rance 12:45 PM 10-20-15
小島係佢地O既幻肢
鈴蘭 12:47 PM 10-20-15
你懂的 儲假太多 唔撈之前第一件事梗係清假
liar 12:52 PM 10-20-15
其實MGS4果時feel到隻game好灰,好想完左個系列咁。但之後出多幾隻psp game又好似有返d熱情,今集暫時未爆,但feel到佢多好多話題想講。結果始於都係受現實擺弄。
1515 01:31 PM 10-20-15
應該係小島12月先約滿,但佢累積好多假,離職前一口氣放晒佢,所以提早10月走人,
但仍有約在身,12月先算離職。
九點半 02:29 AM 10-21-15
有無人可以簡單咁講解下隻game士兵果度點搞?玩左咁耐我完全唔知點搞....
忍者 02:32 AM 10-21-15
作者: 九點半:
有無人可以簡單咁講解下隻game士兵果度點搞?玩左咁耐我完全唔知點搞....
病個度??
快快趣衝左佢都得
因為之後所有唔係S O既兵都係棄子
九點半 03:11 AM 10-21-15
作者: 忍者:
病個度??
快快趣衝左佢都得
因為之後所有唔係S O既兵都係棄子
唔係呀...係staff management果度
真!DC 07:48 AM 10-21-15
唔理佢都會自動根據能力幫你分去適合部門
由手機版發出