Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-18, 05:12 PM   #851
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
流成咁......... 之前都出過17年12月31日 啦...........

舊 06-13-18, 05:16 PM   #852
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
畫面要求咁高既game分幾集出唔好。
因為去到後期,技術會成熟左,畫面造得靚左。
之後會明顯地同最前面個集比下去。

舊 06-13-18, 05:21 PM   #853
aquarius
Game Master

睇完今年E3 sony present嗰幾隻game
特別係ghost of tsushima
我唔知FF7 remake仲可唔可以用靚preview嚟做賣點..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 04:18 PM   #854
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
http://gamestalk.net/post-97697/

引用:
「今はもう、ただの初期の構想段階ではありません」
「私たちは実際に開発に入っています。私は今、『キングダムハーツIII』に100%打ち込んで、そして『ファイナルファンタジーVII リメイク』に100%打ち込んで、また『キングダムハーツIII』に100%打ち込むという感じで、両者の間を行き来しています。」
今年已經連圖都唔出,出口術就得
就睇下佢出完KH3要搞幾耐先

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 05:04 PM   #855
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
"已結束構想階段 進入實際開發"

真係講出嚟唔怕醜果下勁

睇下人家Gapcom MHW、Bio RE2啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 05:28 PM   #856
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
好無恥既說法。。

舊 06-15-18, 05:46 PM   #857
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
都話左KH3做完先到做呢隻架啦sosad
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 06:27 PM   #858
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
除非2隻唔同DIRECTOR嘅啫,
正常都係做完一隻先到另一隻~~

舊 06-15-18, 06:44 PM   #859
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
希望 PS5世代有得玩啦
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 12:52 AM   #860
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
所以我一直都唔明D人一直鬧緊/笑緊/崔緊FF7R D咩
唔通佢地想好似V13咁因為趕工要轉P而變成隻垃圾15咁先開心?????????????

再講KH3出得咁快靚正反而又唔見有人讚喎
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 02:02 AM   #861
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: lineage19 查看文章
唔通佢地想好似V13咁因為趕工要轉P而變成隻垃圾15咁先開心?????????????

其實公佈第一日見倒又係野村, 心水清既FANS都知做吾切, 問題係SE貴為一間大廠, 經過FF15事件有D野仲未學精D....
隻GAME公佈左已經3年正式圖都無張, 家下先話進入實際開發 俾人講幾句好正常吧

舊 06-16-18, 02:07 AM   #862
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: TSZ 查看文章
其實公佈第一日見倒又係野村, 心水清既FANS都知做吾切, 問題係SE貴為一間大廠, 經過FF15事件有D野仲未學精D....
隻GAME公佈左已經3年正式圖都無張, 家下先話進入實際開發 俾人講幾句好正常吧
2015 E5 公布 / 同期公布 CAPCOM BH R2 已經有發售日期。

個人期望:估算 FF VII R E1 可以在 2020 推出已經可以還神 。

個人期望:之後仲會有估算 FF VII R E2 / FF VII R E3 預計 2021/2022 推出。

P.S. 今次 SQUARE - ENIX 講明 FF VII R 會三部曲咁整,
FF VII R E1 / FF VII R E2 / FF VII R E3 。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 06-16-18 04:27 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 07:48 AM   #863
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: lineage19 查看文章

你最驚係佢拖拖拖三五七年然後極速趕工,都係V13同一條路咋
佢而家咁樣咪即係開空頭支票,其實咩計劃同時間表都無
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 09:18 AM   #864
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
算啦
佢前排先取消外判攞返嚟自己做
重新構想都係在所難免,好過求其做啲半完成品
FFVII remake 始終係Square最後皇牌,連呢隻都玩爛就真係咩都無...

講真我寧願佢取消好過做臭隻remake

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 06-16-18 09:20 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 11:00 AM   #865
sgouki
gakky奸爸dee

只怪當年2015 SE太大貪, 以為野村可以同時Handle 2隻3A, 結果有版你睇, FF7 RE外判吾收貨, 攬返黎做結果2隻都拖慢晒, KH3正路全力應該可以早一至半年出, 之後全力FF7 RE仲好, 雖然吾怪得野村, 但望見隔離GAPCOM 效率咁高真係有感嘆.........

舊 06-16-18, 12:56 PM   #866
HM

點會有錯覺唔係拖多幾年然後交頹貨呢?
好似FF13V咁,拖左十年
尾果兩年換走埋野村求其搵條蛋散兩年內起貨
又唔係未試過?

重點係佢到底個開發計劃有無時間表?
班人又有無跟足時間表完成進度?
點睇都只係白紙一張呀
由手機版發出
舊 06-16-18, 01:11 PM   #867
aquarius
Game Master

引用:
作者: HM 查看文章
點會有錯覺唔係拖多幾年然後交頹貨呢?
好似FF13V咁,拖左十年
尾果兩年換走埋野村求其搵條蛋散兩年內起貨
又唔係未試過?

個錯覺係D人完全唔覺得FF有十年以上未公佈過正傳D人都唔覺得有問題
反而7 remake已經當咗正傳咁去討論..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 02:13 PM   #868
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
kh3由公佈到出街都整左5年,FF7呢張空頭支票真係PS5都未必玩到

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 03:57 PM   #869
blackdeathx1010
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
XBox Live Gamertagblackdeathx1010
引用:
作者: sgouki 查看文章
只怪當年2015 SE太大貪, 以為野村可以同時Handle 2隻3A, 結果有版你睇, FF7 RE外判吾收貨, 攬返黎做結果2隻都拖慢晒, KH3正路全力應該可以早一至半年出, 之後全力FF7 RE仲好, 雖然吾怪得野村, 但望見隔離GAPCOM 效率咁高真係有感嘆.........
其實gapcom炒冷飯果期已經傳重制BIO2,加上今年MHW大收,洗返多少頹氣
SE就手遊咁耐頹足咁耐,近十年我玩過SE驚5隻手指比多佢

PS:私心想SE重制FFT/新作,HD版炒冷飯都收住貨先
blackdeathx1010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 05:12 PM   #870
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
Octopath traveler 呢d 先係se 本家,玩左先重實際過脫離幻想階段。

舊 06-16-18, 08:53 PM   #871
HM

引用:
作者: aquarius 查看文章
個錯覺係D人完全唔覺得FF有十年以上未公佈過正傳D人都唔覺得有問題
反而7 remake已經當咗正傳咁去討論..
咁當年FF13又真係咩名聲都輸晒出去,會保守好正常既
所謂FF15只係當年FFV13既原案改出黎

引用:
作者: Eternal Wind 查看文章
kh3由公佈到出街都整左5年,FF7呢張空頭支票真係PS5都未必玩到
幻想緊用十年時間整隻超級大作出黎係無問題的,好似SAO咁戴堆頭盔玩都得添
幻想之嘛,GAF個個都識啦
重點係SE社真係要做野,同做既野要有計劃,唔好又咩都無做,到最後求求其其,出到黎大家反枱
FFV13到FF15已經係個血淋淋既例子了

引用:
作者: holsety 查看文章
Octopath traveler 呢d 先係se 本家,玩左先重實際過脫離幻想階段。
呢隻我都有期待
舊 04-18-19, 05:09 AM   #872
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
ロサンゼルスで『FFVII』単独コンサート開催決定。現地E3直前の6月9日に、発売から22年越しの実現!

ttp://www.famitsu.com/news/201904/18174964.html

終於有消息

編輯部半夜發

舊 04-22-19, 05:33 PM   #873
lightsnakes
Senior Gamer
追跡者...

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDlightsnakes
很久沒出post了,這實在是等了很耐,要出的話應該要公佈發售日期了,期待會是ps4的壓續作品。

舊 04-22-19, 06:00 PM   #874
sgouki
gakky奸爸dee

都拖到而家吾爭在等埋PS5首發&PS4同步............仲以為會等埋PS5發佈會添

此篇文章於 04-22-19 06:02 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-19, 06:12 PM   #875
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
分分鐘ps6出左,佢都未整好隻game啦。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 07:11 PM

手機版 | APP版