Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62 112  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
alien1020hk 02:41 PM 07-21-17
請問splatoon 2 美版 深水土步 或者 旺角有得買嗎? 大約幾錢?
(Direct buy好似無貨了)
Gundam MK-2 03:00 PM 07-21-17
作者: 野良猫:
我仲未買DL版喎
已經修復好啦
阿聰 03:11 PM 07-21-17
日本人為SPLATOON 2真係癲晒!見到今日排隊抽獎真係太誇張了!

P.S. 白金工作室都要玩SPLATOON 2。
https://www.instagram.com/p/BWzGTJVArQg/
Gundam MK-2 03:21 PM 07-21-17
作者: 阿聰:
日本人為SPLATOON 2真係癲晒!見到今日排隊抽獎真係太誇張了!

P.S. 白金工作室都要玩SPLATOON 2。
https://www.instagram.com/p/BWzGTJVArQg/
其實自NS發售以黎日日都係咁排
不過噴墨出呢個星期就更勁

真心覺得佢地好慘
阿聰 03:30 PM 07-21-17
作者: Gundam MK-2:

真心覺得佢地好慘
希望日本人可以盡快買到SWITCH,依家呢個狀況應該會持續到過埋MH之後,
今次真係太過群情洶湧,一來WII U銷售上大失敗,老任對SWITCH目標定得好保守,
然後都冇預計到咁受歡迎﹙當然ZELDA、馬車8、SPLATOON係動力來源﹚,
但產能又一下子唔可以話提升就有,對老任同準機主都係頭痕。

希望老任呢兩個月滿足多D日本本土嘅需求,10-12月就盡量出俾歐美,
因為MARIO又出場了,到時候未必能夠額外再多供應俾返自己人。
sugoteam 03:34 PM 07-21-17
https://matome.naver.jp/odai/2150060238133951501
日本各地Switch災情嚴重, 熱到中暑....
Gundam MK-2 03:52 PM 07-21-17
作者: sugoteam:
https://matome.naver.jp/odai/2150060238133951501
呢條link淨係集中報導日本斗斗城都已經咁誇張
好多唔係首都圈/大阪都一樣排到無晒朋友
有d店仲要連抽選卷都唔夠派要延遲抽選

再加埋大相機,yodobashi等大店災情應該更「可觀」
阿聰 03:54 PM 07-21-17
作者: sugoteam:
我見到2CH都有提及,睇完都覺得個心唔舒服,希望中暑嘅人冇事。

依家等睇下一次每周銷售數字,我覺得之前老任冇因為魷魚收集多咗主機存貨﹙可能同梱機已經算係﹚。
希望老任真係盡快做到加強出貨數字去滿足市場需求,真係好多年冇見過老任咁風光,
大部份人買到SWITCH都樂在其中去打去討論遊戲,完全冇人再提頭幾批主機D災情同機能問題。
呢條link淨係集中報導日本斗斗城都已經咁誇張
好多唔係首都圈/大阪都一樣排到無晒朋友
有d店仲要連抽選卷都唔夠派要延遲抽選

再加埋大相機,yodobashi等大店災情應該更「可觀」
簡直係圍住棟大廈/斗斗城係度排隊,痴晒線!
DMRevolution 04:09 PM 07-21-17
最實最大問題的地方係....點解D數字係35, 25, 10 呢D數字....太少喇
奇妙Go1 04:28 PM 07-21-17
作者: 八仙果:
中午先死?
最多人 download?

大作如arms、fate、splatoon2,開始踏正發售日早上0時X分可以dl+沒有網路大延遲, 不似PS4要等發售日中午才更新新遊戲上架供下戴購買,當然任記如有得像3A大作可早預購+早兩日下戴+預購特典主題也就更好了,現時ns最缺主題,始終任記下戴版貴實體版相比ps4 xbone更貴
phil077 04:42 PM 07-21-17

真心覺得佢地好慘
點解日本仔唔學下蘋果搞網上秒搶
都係靠運氣,至少唔洗日日排隊日曬雨淋
mrk 04:54 PM 07-21-17
作者: alien1020hk:
請問splatoon 2 美版 深水土步 或者 旺角有得買嗎? 大約幾錢?
(Direct buy好似無貨了)
係呀!
我今朝9:30落訂,佢下午4點幾先覆我email話備貨中,
最後我都係唔等實體版啦!(啱啱買左美版DL版算啦!反正我美服eShop有成USD$80幾未用)

PS:啱啱香港時間下午5點前上左美服eShop睇到美版Splatoon2上左架!(加上呢隻一定會長期玩,廢事換帶!)
mrk 04:56 PM 07-21-17
作者: phil077:
搞網上秒搶,我諗情況重慘,實比當地水貨客搶晒!
harakuma 05:23 PM 07-21-17
其實唔係好明點解會排到咁長龍,

唔係一人一張號碼票係咁派, 派夠2-3千張後就電腦抽NO.出嚟, 中就中, 唔中就NEXT DAY嗎?

照計就咁派票唔洗等好耐架?

如果連為咗張唔知中唔中, 得0.000X%中率既票都要早起身去排, 咁真係幾TERRIBLE!!
信長 05:25 PM 07-21-17
排齊幾千人先排籌??? 怕人有籌又再排過??
harakuma 05:31 PM 07-21-17
作者: 信長:
排齊幾千人先排籌??? 怕人有籌又再排過??
先排睇神谷買機, 好似有條醫院用紙手圈套落隻手到, 我估如果手圈有Damage就當作廢, 一人一隻, 所以要好好保護個手圈,

當然, 如果套用漫畫情節, 攞完手圈之後, 幾千人係街上大撕殺, 撕毀對方手圈, 即代表自己抽到機既機會多咗
Eking 06:14 PM 07-21-17
作者: phil077:
網上又點會係運氣, 100%係網上速度決勝吧.....
alien1020hk 06:40 PM 07-21-17
作者: mrk:
係呀!
我今朝9:30落訂,佢下午4點幾先覆我email話備貨中,
最後我都係唔等實體版啦!(啱啱買左美版DL版算啦!反正我美服eShop有成USD$80幾未用)

PS:啱啱香港時間下午5點前上左美服eShop睇到美版Splatoon2上左架!(加上呢隻一定會長期玩,廢事換帶!)
我都係今朝訂左了 剛剛拎左美版了 390
新月 10:11 PM 07-21-17
作者: 蒼之星雲:
問一個有趣既問題。有無舖頭返佐同梱版紙盒SET
紙盒SET 寶源免費一早派哂比各間舖~
你o個陣應該問間舖賣唔賣
陸奧 貴志 10:36 PM 07-21-17
https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=2...6-spnannex-ent

已經唔夠貨仲要咁搞SOSAD.....
天野 07:36 AM 07-22-17
有少少明點解任天堂未放棄3ds
因switch都唔夠貨
而且新2ds可能夠貨關係銷量仲多過switch
holsety 08:30 AM 07-22-17
現象,對於日本來說,d 貨就好似返曬大陸炒甘。^^!
lodoss 08:34 AM 07-22-17
作者: 天野:
因switch都唔夠貨
冇記錯3ds系列全球有7000萬部,
唔放棄正常的,
等game唔賣得就會自然淘汰
MultiPASS 12:02 PM 07-22-17
外國專題報導「魷魚2」日本當日開賣盛(慘)況...

http://www.nintendolife.com/news/201...witch_in_japan
leungky1 01:43 PM 07-22-17
作者: 天野:
因switch都唔夠貨
3DS 輕便度,價錢同遊戲種類暫時都係最優勝
老任應該都知Switch 行街3小時唔夠同有啲重
要爭取啲時間研發部諗好將來方向
由手機版發出
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62 112  ... 最後

返回主題版面