Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70  ... 最後
Neo Entertainment TREND>有無人睇Netflix?
IDGAF 06:22 PM 09-03-18
https://www.netflix.com/hk/title/80995955

原來Netflix都有Cardcaptor Sakura: Clear Card睇了~!
煲完2018年新果套TV版之後,再煲返20年前1998果套TV版先!

--------------------------------

睇晒Ozark(黑錢勝地)第2季,
今季到黑暗過第1季好多,
主角一家除咗個長女之外,
幾乎全部都成功轉型成犯罪家族,
同埋估唔到劇組咁狠一季內殺咁多有對白的角色~!!!

https://www.youtube.com/watch?v=IjLJZPOvSOk

王小虎 12:41 AM 09-05-18
超人做The Witcher。
https://www.polygon.com/2018/9/4/178...netflix-series
鐵之侍 08:16 AM 09-05-18
作者: 王小虎:
超人做The Witcher。
https://www.polygon.com/2018/9/4/178...netflix-series
真的成事了

畢竟他就是巫師fans
肉羊哩咖 12:57 PM 09-05-18
作者: 鐵之侍:
真的成事了

畢竟他就是巫師fans
期待遊戲 cut scene 忠實呈現~

-----

廿一號上 Emma Stone 主演嘅 Maniac,十集 mini-series,㑚威電視劇改篇

IDGAF 07:07 PM 09-06-18
其實第一次見Henry Cavill係Man of Steel做Superman,
練到大大隻+胸毛+鬚根look果個造粗獷型時,
就覺得佢應該去做狼人(Wolverine)唔係做超人。

不過佢宜家果樣都似The Witcher TV Game版個Geralt的~!
肉羊哩咖 09:55 PM 09-06-18
作者: LEGOCAPTOR:
其實第一次見Henry Cavill係Man of Steel做Superman,
練到大大隻+胸毛+鬚根look果個造粗獷型時,
而家先知原來撇鬚係咁用嘅~
王小虎 09:38 PM 09-11-18
Season 3 teaser

好黑暗,入魔(Shadowland)係遲早的事。
半人馬-RigiL- 10:24 PM 09-11-18
作者: 王小虎:
Season 3 teaser

好黑暗,入魔(Shadowland)係遲早的事。
正!等左好耐~~~
由手機版發出
IDGAF 11:29 AM 09-12-18
期待Daredevil Season 3~!
想知點解上次The Defenders結尾冧晒櫻樓Daredevil都可以無事…

---------------------------

終於睇晒Iron Fist Season 2,
今季其實開頭都幾無聊同
就係因為小氣富家女Joy唔滿意自己阿哥,
同主角Danny Rand隱瞞生父在世的事,
而聯同另一個崑崙第子Davos作出報復…(甚麼?!)

不過,個故事發展落去同Luke Cage第二季個感覺差唔多,
都係唔似英雄片,似係黑幫仇殺片咁…

而且主角Danny Rand好路人,
Iron Fist能力可以轉移之後,變咗Iron Fist大平賣咁…
反而一眾登場女角咁搶眼過佢。

好彩今季十集完(以住13集一季)雖然內容有時會幾犯駁,
但節奏快咗無第一季咁悶先。

https://www.youtube.com/watch?v=H9ZJAC1SZCg

cancerman 08:48 PM 09-12-18
Iron Fist第二季唯一好處係十集完。
第一季好多人覺得Danny中二病,
第二季就輪到Joy+Davos病發咁,
鉄拳開心share攪到鉄拳cheap cheap地
aquarius 02:47 PM 09-15-18
bleach真人電影上架了
肉羊哩咖 01:28 PM 09-21-18
今日 Emma Stone 套 Maniac 上架,評論一般覺得唔錯,暫時仲未見上
鐵之侍 03:03 PM 09-21-18
夜魔俠3季 10月19日上架
半人馬-RigiL- 06:54 PM 09-21-18
作者: aquarius:
bleach真人電影上架了
已看,都算ok
由手機版發出
肉羊哩咖 03:35 PM 09-22-18
問題:IF2 同 A3 有無關係?
cancerman 12:05 AM 09-24-18
作者: 肉羊哩咖:
其實Netflix既Marvel劇同電影冇連動
ahleung 05:59 PM 09-24-18
再講 CB 落去,就嚟可以開個新串~

推介:我的英雄學院啦!熱血,打得精彩,不過第二季去得幾慢吓
睇完我英第一季. 去到尾段我都嫌有D慢. 如果話第二季仲慢.........
IDGAF 10:20 PM 09-24-18
https://www.imdb.com/title/tt5580146/

見有Jonah Hill同Emma Stone主演,
吸引咗我去睇MANIAC(狂想),
套劇的場景同埋入面出現的道具都做得幾認真同有時幾惡趣味,
好似食屎機械人、博士玩果個性愛VR GAME同埋Sucktube真係好好笑,

套片入面有時會出現d都幾超現實的景物,
睇睇下有d位似電影The Secret Life of Walter Mitty、The Matrix咁。
(北約外星人果集好多Agent Smith~!!!)

最後帶出果個主題有點似韓劇沒關係這是愛情,
兩位主角一齊經歷過A、B、C三部曲入面幾世的生活之後,,
都接受嘗試大家的缺點同病情,
選擇一齊嘗試行落去果度幾感動。

https://www.youtube.com/watch?v=vDoCkDT8VEo

IDGAF 10:28 PM 09-24-18
應該無乜啦,
但我隱約記得早期Jessica Jones有集好似係同Luke Cage之類吹水時,
有提過下Avengers 1紐約外星人入侵事件,
咁Netflix版Marvel劇應該同電影係同一個世界觀吧?
但之後都無再提了。
肉羊哩咖 04:08 AM 09-25-18
https://www.imdb.com/title/tt5580146/

見有Jonah Hill同Emma Stone主演,
吸引咗我去睇MANIAC(狂想),
套劇的場景同埋入面出現的道具都做得幾認真同有時幾惡趣味,
好似食屎機械人、博士玩果個性愛VR GAME同埋Sucktube真係好好笑,

套片入面有時會出現d都幾超現實的景物,
睇睇下有d位似電影The Secret Life of Walter Mitty、The Matrix咁。
(北約外星人果集好多Agent Smith~!!!)

最後帶出果個主題有點似韓劇沒關係這是愛情,
兩位主角一齊經歷過A、B、C三部曲入面幾世的生活之後,,
都接受嘗試大家的缺點同病情,
選擇一齊嘗試行落去果度幾感動。
有心追其實十話好快過。

套嘢其實講好多人嘅抽離,親情愛情,不倫,野心,情意結;個設定講班主要角式,件件都多多少少有啲心理缺憾,仲加件宣傳無提過嘅,但係都好重要嘅AI,開頭好慢,要好有心機先記晒嘅設定,到男女主角「行埋」,火力集中晒實驗裡裡外外四五個人,反而實驗「陪跑」嗰班真係好有涉時間嘅感覺。

除咗人情,仲玩好有懷舊科技,green mon,dot matrix printer 等等等等,好有 2001 年太空漫遊嘅味道;入面講嗰啲「人肉廣告公司」同「人肉起底舖」,對現實嘅諷刺幾妙吓;間藥廠特登係日本公司,可能同導演兼編劇係日本人有關,不過本人睇唔明佢想玩乜,sorry。

Emma Stone 真係扮得起,入晒格,反而Jonah Hill係好識搞笑,但黑幫過款唔係好掂~ 做STONE個細妹都幾搶戲;而想知個女待應「現實」中有冇對應人物?

個結尾係咪暗示成套嘢只係某人嘅腦內幻想嚟?你話,本人真係唔識估。
肉羊哩咖 04:15 AM 09-25-18
應該無乜啦,
但我隱約記得早期Jessica Jones有集好似係同Luke Cage之類吹水時,
有提過下Avengers 1紐約外星人入侵事件,
咁Netflix版Marvel劇應該同電影係同一個世界觀吧?
但之後都無再提了。
記得 JJ S1 有一話畀人跣咗鑊,就係因為有人對班超能人搞到紐約反轉(Avengers 1)而反桌

Luke Cage S1 出現過 Hammer 公司,係 Stark 個死對頭

除咗咁,記得就無乜啦間,而 A3 爆出咁大單嘢,如果 Netflix 講個世界真係同 MCU 有關,遲早會爆鑊,所以外面有論話 MCU 話事人既然咁憎 Netflix 啲 Marvel 戲,就最好借機會一舖清佢枱~~~
肉羊哩咖 12:14 PM 09-25-18
諗多咗,既然 Maniac 玩嘅係八十年代嘅嘢,咁當年日本大舉「入侵」美國,咁間藥廠係日本人開嘅,都好正常啫~
肉羊哩咖 04:31 AM 09-27-18
呢邊有宮崎駿版《雷朋三世》,係咪之後有埋其他佢嘅嘢上?風之谷?天空之城?龍猫?千與千尋?
肉羊哩咖 04:34 AM 09-27-18
作者: 半人馬-RigiL-:
已看,都算ok
由手機版發出
無睇過原作,都叫有頭有尾,流暢度唔錯,但CG就唔好有期待,其實打得都精彩
IDGAF 11:03 AM 09-28-18
有心追其實十話好快過。

套嘢其實講好多人嘅抽離,親情愛情,不倫,野心,情意結;個設定講班主要角式,件件都多多少少有啲心理缺憾,仲加件宣傳無提過嘅,但係都好重要嘅AI,開頭好慢,要好有心機先記晒嘅設定,到男女主角「行埋」,火力集中晒實驗裡裡外外四五個人,反而實驗「陪跑」嗰班真係好有涉時間嘅感覺。

除咗人情,仲玩好有懷舊科技,green mon,dot matrix printer 等等等等,好有 2001 年太空漫遊嘅味道;入面講嗰啲「人肉廣告公司」同「人肉起底舖」,對現實嘅諷刺幾妙吓;間藥廠特登係日本公司,可能同導演兼編劇係日本人有關,不過本人睇唔明佢想玩乜,sorry。

Emma Stone 真係扮得起,入晒格,反而Jonah Hill係好識搞笑,但黑幫過款唔係好掂~ 做STONE個細妹都幾搶戲;而想知個女待應「現實」中有冇對應人物?

個結尾係咪暗示成套嘢只係某人嘅腦內幻想嚟?你話,本人真係唔識估。
我覺得佢係一個簡單的愛情故事,
加一個有點怪雞由東方主導的世界觀,
(好似電影Blade Runner、Big Hero 6咁)
另加用藥後似MATRIX般的虛擬世界,
應該無乜隱喻、陰謀論吧?

不過今次Jonah Hill係劇中個造型減到咁瘦,
同佢固有肥他形象比較真係好超現實,
甚至覺得電影TED 2講笑話:「The new superman is jonah hill】果幕都可能會成真添~!!!
https://www.youtube.com/watch?v=AFsdTpOXXy8

https://www.youtube.com/watch?v=8KxOqE6amgs

第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70  ... 最後

返回主題版面