Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 77 117 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 137 177 227  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
Gundam MK-2 03:13 PM 07-27-12
作者: okabe:
我都打算今日出機
都無咪資料搬過去
都只係拎張SD過去
我一定要過
因為E-shop買過GAME(由ndsi已經有)
唔正式搬資料玩唔番
wyvern 03:17 PM 07-27-12
搬資料好似要3ds內置個程式先可以搬去另一部機架喎
並非就咁插sd咭就得
shodanng2 03:35 PM 07-27-12
作者: J.kidd:
係細聲左, 不過都可以接受
係 3DS 開盡真係好大聲
好多大路既手提產品個Speaker
一係開盡音量唔夠大聲
一係夠大聲但開盡音量會拆聲
可能因為個Speaker係cheap野
3DS個Speaker開到最大聲
音量算夠大又唔拆聲
但實際玩都好睇玩邊隻game
有D game所有聲都音量唔高

係地鐵玩MH3G同Zelda時之笛
我都唔敢開最太大聲怕嘈親人
MH3G既背景音樂
同林克揮劍既聲
都係好鬼大聲

出聚成堆人玩MH3G時
我直頭音量調到最低
因為隔離玩家部3DS播既聲
我都聽到哂了

3DS LL個音量希望唔好差太遠吧
去game場出機太嘈
又好難試得真音量差幾多
不過我可能等人地出機
係隔離偷聽下音量係如何
shodanng2 03:39 PM 07-27-12
作者: wyvern:
搬資料好似要3ds內置個程式先可以搬去另一部機架喎
並非就咁插sd咭就得
其實呢個轉移資料去新機既功能有左好耐
基本上呢三個情況都有用
NDSi/NDSi LL->3DS, 3DS->3DS, 3DS->3DS LL
擦身傳說、拼圖之旅個D資料
都好似係要做呢個轉移過程先帶到去新機
其實有D資料唔係save係SD Card度
機內本身都有memory(好多遊戲機都係咁)

但我上網見好多玩家都完全唔知有呢一回事
其實只係3DS系統設定入面既一個功能
Youtube search下都有片教你點搞
Navism 03:40 PM 07-27-12
日本online 訂剛剛收到, 都早出!

有無人覺得要用32GB?
J.kidd 03:49 PM 07-27-12
作者: shodanng2:
其實呢個轉移資料去新機既功能有左好耐
基本上呢三個情況都有用
NDSi/NDSi LL->3DS, 3DS->3DS, 3DS->3DS LL
擦身傳說、拼圖之旅個D資料
都好似係要做呢個轉移過程先帶到去新機
其實有D資料唔係save係SD Card度
機內本身都有memory(好多遊戲機都係咁)

但我上網見好多玩家都完全唔知有呢一回事
其實只係3DS系統設定入面既一個功能
Youtube search下都有片教你點搞
http://mauryjoech.blogspot.hk/2011/12/3ds.html?m=f
之前版友提供既心得 link
我建議擺去第一頁
cknjoshua 03:49 PM 07-27-12
作者: Navism:
日本online 訂剛剛收到, 都早出!
¥18900??
差唔多啦,海外會早一兩日寄
日本今日都見街了

如果買日版
我會過完data都考慮放機
我eshop已經大把野過
但放到幾多錢??太平就算了

今日已經下二千
制得過
正常價都係行版價左右
唔考慮美版了
始終仲有芒亨同精靈要玩日版
行版又過唔到data...

其實細聲真係弱點
3ds雖然大聲,但仲係細過psp
不過聲就靚d

今日換左機試下睇埋之前係巴x下載既3d片先
不過果堆片特別細聲.....

32gb作用不大
除非成套戲放入去
好多售前既片,睇完都刪哂
Demo都係留返少少
家陣用緊16gb,不過放左成個鐘片,加埋其他野
而家剩返7萬格
cknjoshua 03:56 PM 07-27-12
作者: Hawk:
打咗兩鋪芒亨試機,手感方面實在好太多,圓圓地又夠大既機背揸落舒服好多,畫面解像相對比細機係低咗少少但都ok既,另外save卡因為轉咗送4g卡所以save快咗好多。 芒亨友可以放心買。
唔關張卡大小事
只係佢write speed快就會快

我之前買錯卡就勁慢
近排換左快卡就快好多

今日換埋新機就成四張卡
shodanng2 03:57 PM 07-27-12
作者: Terry Sham:
呢個正正係我當年難以取捨DSi同DSi LL的問題,結果DSi出街用,DSi LL屋企用,但係屋企玩家用機多,最後部LL都係封塵。。。
我個人矮細
手掌又細
其實帶部大手提機出街真係無咁方便又重左
大機褲袋又放唔入
我本身有日、美3DS加一部PSV
只要出街個袋帶其中兩部機出街
日日咁拎都係幾重架
仲未計手機同其他產品既重量

大mon同輕巧永遠係要取捨
J.kidd 04:01 PM 07-27-12
作者: cknjoshua:
¥18900??
差唔多啦,海外會早一兩日寄
日本今日都見街了

如果買日版
我會過完data都考慮放機
我eshop已經大把野過
但放到幾多錢??太平就算了

今日已經下二千
制得過
正常價都係行版價左右
唔考慮美版了
始終仲有芒亨同精靈要玩日版
行版又過唔到data...

其實細聲真係弱點
3ds雖然大聲,但仲係細過psp
不過聲就靚d

今日換左機試下睇埋之前係巴x下載既3d片先
不過果堆片特別細聲.....

32gb作用不大
除非成套戲放入去
好多售前既片,睇完都刪哂
Demo都係留返少少
家陣用緊16gb,不過放左成個鐘片,加埋其他野
而家剩返7萬格
話時話無日本方面排隊既消息既?
GimGim 04:06 PM 07-27-12
i'm gonna get this, but still can't decide to buy US version or Japan version
because i already have a US 3DS and some games, but i want to play some Japanese exclusive as well..
cknjoshua 04:11 PM 07-27-12
作者: GimGim:
i'm gonna get this, but still can't decide to buy US version or Japan version
because i already have a US 3DS and some games, but i want to play some Japanese exclusive as well..
我同你一樣
不過就係有日版

本來都想雙區碼制霸(始終美遊戲平)
但礙於芒亨+大機吸引
同埋要過資料
所以我揀返日版......

至於你個case
就要考慮有冇日版遊戲吸引你必出日版
如果唔係,就方便手頭上遊戲同eshop data必須要過機既話,就揀返原有版本

其實諗緊有冇美版人打算換返美機
然後過完資料想同人換細機???(即係兩美+兩日既人換部細既)
咁就雙區碼
namieling 04:37 PM 07-27-12
作者: cknjoshua:
我同你一樣
不過就係有日版

本來都想雙區碼制霸(始終美遊戲平)
但礙於芒亨+大機吸引
同埋要過資料
所以我揀返日版......

至於你個case
就要考慮有冇日版遊戲吸引你必出日版
如果唔係,就方便手頭上遊戲同eshop data必須要過機既話,就揀返原有版本

其實諗緊有冇美版人打算換返美機
然後過完資料想同人換細機???(即係兩美+兩日既人換部細既)
咁就雙區碼
哈~~~我估你今晚都會去買喇,哈哈!!
草薙さん 05:28 PM 07-27-12
188好多人出機
1930-2100
shodanng2 05:40 PM 07-27-12
PKM BW2 on NDS

PKM BW2 on 3DS

Reduce light reflection
katoru 05:43 PM 07-27-12
1930? good price
shodanng2 05:50 PM 07-27-12
作者: katoru:
1930? good price
For today is a good price
but I think the price will drop gradually to $18xx in a week if the supply is enough.
J.kidd 05:52 PM 07-27-12
For today is a good price
but I think the price will drop gradually to $18xx in a week if the supply is enough.
真係唔知有幾多量
尋晚所見d 人係排住隊出機的
貼 mon 果個真係貼到手軟
katoru 06:03 PM 07-27-12
18xx vs 19xx 爭幾十至百幾only
搭多幾次車都係返到
winsonandcyndi 06:10 PM 07-27-12
PKM BW2 on NDS

PKM BW2 on 3DS

Reduce light reflection
好似唔錯.....不過對面pm塊面...
八仙果 06:16 PM 07-27-12
其實大家試/影的時候,有沒有保護貼?
Orphan 06:27 PM 07-27-12
儲夠game, 買機
想問下

1. 行機係咪玩唔到日版?
2. 日版機大約幾錢?
shodanng2 06:27 PM 07-27-12
压屏的问题完全改善,合起来可以看到一条细细的缝,上屏的两个点顶着下屏的塑料。
cknjoshua 06:34 PM 07-27-12
作者: Orphan:
儲夠game, 買機
想問下

1. 行機係咪玩唔到日版?
2. 日版機大約幾錢?
頭一行有待証實
但暫時傳台港=一區玩唔到日
同埋eshop多數會少左d野

日版定價¥18900
今日見街最平$19xx
港版定價$1745
wyvern 06:42 PM 07-27-12
信和淨機1980入手
第一 ... 27 77 117 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 137 177 227  ... 最後

返回主題版面