Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-14, 03:46 PM   #1451
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
不如你話,那一處小說係講佢用手槍

後其同真田對話

何況昨晚取得了寶貴的實戰資料。能在直線約一千兩百公尺距離狙擊成功的對人長程魔法資料很難取得。

為第三眼收集長程狙擊資料

引用:
作者: ikari28 查看文章
呢一幕應該無錯係用手槍喎
超長距離出超必先要用第三眼
將三種分解魔法當成三連工序建構而成的單一魔法式,完全不容許任何抵抗,將理應受到魔法力保護的魔法師肉體消滅。

「三尖戟……毛骨悚然真的就是指這種光景……」

調校用來發動三連魔法的特化型CAD。

在《魔法大全》裏,「三尖戟」是另一種魔法的稱呼。

然而,獨立魔裝大隊裏的「三尖戟」,指的是這個無情的三連分解魔法,以及配合這個魔法最佳化的CAD。

此篇文章於 08-03-14 03:55 PM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 03:51 PM   #1452
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
這套動畫問題經常出錯...

但d人只會怪小說作者
每集都飛片用幾分鐘睇晒20鐘ge野
這套動畫化,根本唔好睇
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 04:15 PM   #1453
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: CMS 查看文章

然而,獨立魔裝大隊裏的「三尖戟」,指的是這個無情的三連分解魔法,以及配合這個魔法最佳化的CAD。
「三尖戟」trident 咪佢指手槍個名囉
長槍叫Third Eye

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 05:35 PM   #1454
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: CMS 查看文章

後其同真田對話

何況昨晚取得了寶貴的實戰資料。能在直線約一千兩百公尺距離狙擊成功的對人長程魔法資料很難取得。

為第三眼收集長程狙擊資料
呢幕上帝確實係用手槍, 因為他是全能上帝, 所以可以超長距離用手槍都打得中
長距離狙擊已經碎料, 上帝連監察衛星都感應到

舊 08-03-14, 05:50 PM   #1455
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
用支手鎗仔做遠距離狙擊,以後唔駛用大炮啦
大炮係比核彈更具一擊滅國既威力
用大炮=要重新畫過地圖
所以入左團後冇得隨便用,残念

九校戰篇竟然悶到咁樣
仲諗住睇下七草果幕會唔會顯示返出黎
結果都係冇

片尾會頭果度成日都會諗係咪去請神跳舞

=======

製作組將資源放哂係橫濱篇?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 08-03-14 05:54 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 06:30 PM   #1456
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
死!難道又做過異類
居然覺得呢兩集好睇
終於見到神威啦!

舊 08-03-14, 10:08 PM   #1457
ykray
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
其實睇到呢地...都可以講咩叫有錢無愛.....
製作組好明顯對呢套野無愛......而且會係普通以下...
佢有錢12集就換頭尾歌....但可以每一集都編到無高低起伏....
當然你可以話原作問題....但作為專業動畫製作...可以話交行貸羅......hea住做羅...最緊要作畫唔好崩羅
好唔好睇要認真睇全集先知...畫崩一睇就覺....成套野都搞到淡以無味....好明顯製作組有貨交就算....
ykray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 10:24 PM   #1458
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
作者為左顯示達神強大點會比佢用狙擊槍呢D低裝野

我都記得小說係用手槍
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 10:28 PM   #1459
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
我睇得幾開心呀
唔使用腦又有得笑
無問題

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 03:48 AM   #1460
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
講咁多 借隔離GGO把死槍(個概念) 對住空氣開一槍你就死都仲得
(反正都係任佢老作吹大啲無妨)

P.S. 依度講[概念] 因為與事實不符 果面播多幾集唔好秋後算賬
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 06:50 AM   #1461
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
聽說主角級別有世界有50 人?
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 09:37 AM   #1462
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
聽說主角級別有世界有50 人?
不是這意思

是戰略級魔法使有約50人

戰略級=無污染核彈地圖炮

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 09:49 AM   #1463
FREDDY@o@

無污染 (笑)

舊 08-04-14, 09:51 AM   #1464
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
無污染 (笑)
神技應該叫有污染...因為連地形都可以改變
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 09:56 AM   #1465
pet3
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
無污染 (笑)
純炸死你
和炸死你之後留下輻射害下一代

已經算很無污染

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-04-14, 10:07 AM   #1466
FREDDY@o@

炸到成個區域渣都無, 就算禍害無核彈咁大, 都同無污染扯唔上關係吧 不過神既野, 凡人唔明ga la

舊 08-04-14, 10:12 AM   #1467
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
不是這意思

是戰略級魔法使有約50人

戰略級=無污染核彈地圖炮
神係 係呢50人當中 屬於...?

神?
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 10:22 AM   #1468
FREDDY@o@

引用:

神?
當然係神中之神
印象中神以外只出過3個, 有2個已被神KO

舊 08-04-14, 10:22 AM   #1469
pet3
The One

引用:

神?
未公開的
不過大家都有互射殺得死的戰鬥力
所以美國先會想查出日本的未公開戰略級是誰

FGO 目標預算
舊 08-04-14, 10:24 AM   #1470
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
見到神轉圈跳舞不斷換人之後十文字出場
我竟然係度諗十文字會唔會同神一齊跳埋一份

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 10:32 AM   #1471
pet3
The One

引用:
作者: LR貓 查看文章
見到神轉圈跳舞不斷換人之後十文字出場
我竟然係度諗十文字會唔會同神一齊跳埋一份

十: 你應該成為十師族 七草如何 ?
達:我拒絕
十:難道是我嗎 ?

┌(┌ ^o^)┐. ┌(┌ ^o^)┐┌(┌ ^o^)┐. ┌(┌ ^o^)

FGO 目標預算
舊 08-04-14, 11:27 AM   #1472
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
十: 你應該成為十師族 七草如何 ?
達:我拒絕
十:難道是我嗎 ?

┌(┌ ^o^)┐. ┌(┌ ^o^)┐┌(┌ ^o^)┐. ┌(┌ ^o^)
講開....又再次CUT同2學期有關內容睇來制作組真係唔係太想做
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 11:53 AM   #1473
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
比起上季另一套兄妹好明顯製作組對這套無愛,不過我可以理解……

舊 08-04-14, 10:56 PM   #1474
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

http://mahouka.jp/news/

HRACTERページ&KEY WORDページを更新いたしました。

CHARACTERページ
・司波龍郎
・司波小百合
・千葉寿和
・陳 祥山
・周 公瑾

KEY WPRDページ
・聖遺物(レリック)
・論文コンペ
・大亜細亜連合

詳しくは各ページをチェック!是非ご覧ください。

>CHARACTERページ
>KEY WORDページ
「横浜騒乱編」ビジュアル&イントロダクション公開!

Date:2014.08.04

今週よりスタートする、『魔法科高校の劣等生 横浜騒乱編』のビジュアルを公開致しました。
さらに「横浜騒乱編」ver.の新イントロダクションも公開!

来る「横浜騒乱編」お楽しみに!

>TOPページへ

此篇文章於 08-04-14 11:28 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 11:07 PM   #1475
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第18話

九校戰編終於完了...
本話前半部分個人覺得唔錯,但後半就...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 04:00 AM

手機版 | APP版