Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-14, 12:45 PM   #1076
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
「切嗣唔想佢學特登教錯個超高難度魔術想佢放棄」
大至上是這樣,
不過教的不是高難度魔術,應該只是基本魔術。

詳細:https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1413124298.A.DE2.html
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 01:22 PM   #1077
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
大至上是這樣,

詳細:https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1413124298.A.DE2.html
咁學法,唔怪得凜同saber入貨倉時會嚇呆

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 01:32 PM   #1078
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
大至上是這樣,

我諗起努力超人......

舊 11-26-14, 01:56 PM   #1079
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
原來一切都係老虎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 02:07 PM   #1080
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
大至上是這樣,

>> 切嗣:幹屁啦你練那鬼玩意練到開固有結界!?

6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 02:31 PM   #1081
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
大至上是這樣,

應該話 係教個易學難精既魔術等士郎練極都練唔勁,而士郎既屬性同佢學得識既野只會練到d一般常識下根本無用既野(即係投影)
但佢無諗過士郎會一直摸頂都照練,甚至練到有固有結界
好諷刺既係,其實切嗣自己都唔係一個係魔術師既常理既範圍入面既人
但佢無諗過士郎都係常識之外既人,而佢用左常理去估士郎既發展能力

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 11-26-14 02:33 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 12:52 AM   #1082
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
まぁ、来年まではstay nightの年。で次は……という気持ちで
今後ともFate/EXTRAを応援頂ければ幸いです。

舊 11-27-14, 12:57 AM   #1083
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

EXTRAドラマCD4巻姐
如果由九條口中講出黎 我估係CCCドラマCD落實

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-27-14, 08:14 AM   #1084
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
應該話 係教個易學難精既魔術等士郎練極都練唔勁,而士郎既屬性同佢學得識既野只會練到d一般常識下根本無用既野(即係投影)
好諷刺既係,其實切嗣自己都唔係一個係魔術師既常理既範圍入面既人
但佢無諗過士郎都係常識之外既人,而佢用左常理去估士郎既發展能力
唔係有個套套埋係士郎個身入面既話

士郎十年黎每次打通一條任督二脈時就瓜鬼左啦,士郎唔正常都係個理想鄉搞出黎

切嗣其實無估錯,唯一估錯係佢唔記得自己擺左塊理想鄉係士郎身上面

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 11:55 AM   #1085
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
大至上是這樣,

E個明顯後設=.=......正如SN時寫到時神同ZERO完全係2個人

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
應該話切嗣唔知自己係錯手之下連士郎的起原都改變左為劍此種特別GE起原.....
以士郎GE血統係幾代冇傳遞刻印GE情況點樣都成不到大器....如果唔係他那特別起原
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 01:10 PM   #1086
利家
Game Master

講開又講
老虎既戲份好似少左好多既

以前deen 版我覺得老虎好成日搶鏡同撒賴
今次好空氣......
例如冇左老虎對saber但被saber技術性擊倒.......

這套既士狼係ok ge
至少沒婆麻的感覺

舊 11-29-14, 12:07 AM   #1087
money
◆.西野司命.◆

舊 11-29-14, 12:40 AM   #1088
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 利家 查看文章
講開又講
老虎既戲份好似少左好多既

以前deen 版我覺得老虎好成日搶鏡同撒賴
今次好空氣......
例如冇左老虎對saber但被saber技術性擊倒.......

這套既士狼係ok ge
至少沒婆麻的感覺
因為UBW既士郎本身就係型過Fate線好多......

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-30-14, 12:30 AM   #1089
money
◆.西野司命.◆

舊 11-30-14, 02:43 AM   #1090
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
一路走好 RIDER姐

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 03:51 AM   #1091
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
士郎真係...就算無打算同遠坂一齊食午餐都好,人地好明顯搵你有事la
其實櫻唔係應該無事架咩?
聽到士郎講話見慣屍體真係百感交集...

引用:
大至上是這樣,

咦?乜唔係咁咩:
士郎最初用到o既魔術就係投影,只不過一般o黎講投影會被世界修正而唔能長時間存在,切嗣認為無用所以先教士郎強化

舊 11-30-14, 04:10 AM   #1092
利家
Game Master

咦?咁就退場?
唔係有幕saber要出咖喱棒ko rider 的嗎?

舊 11-30-14, 10:32 AM   #1093
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 利家 查看文章
咦?咁就退場?
唔係有幕saber要出咖喱棒ko rider 的嗎?
fate線黎的
ubw唔同
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 04:12 PM   #1094
鐵之侍

RIDER姐死得好慘……

唯有期待明年電影版做女主角之一啦
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 05:34 PM   #1095
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
RIDER姐死得好慘……

唯有期待明年電影版做女主角之一啦
其實兇手係caster定係佢MASTER?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 06:21 PM   #1096
鐵之侍

引用:
作者: GN00508771 查看文章
其實兇手係caster定係佢MASTER?
她的MASTER

看KOMICA有人解譯是因為他最拿手一擊必殺(暗殺,還有C姐的強化),R姐以為他是普通人打意了所以被一招解決了(另一原因是R姐在渣二作為主人是狀態不佳),如果認真打起來當然是R姐必勝了
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 06:21 PM   #1097
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Rider 得到了360度視界

引用:
大至上是這樣,

同比本反轉了嘅九陰真經仲練到嘅差唔多級數??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 11:01 PM   #1098
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
等陣..乜渣二係主人咩?
R姐MASTER應該係櫻..唔通我理解錯?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 11:21 PM   #1099
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我估都係啊sir落手多啦

舊 11-30-14, 11:45 PM   #1100
Naa
Junior Member

註冊日期: Oct 2014
引用:
作者: 雷火武 查看文章
等陣..乜渣二係主人咩?
R姐MASTER應該係櫻..唔通我理解錯?
原本係櫻,受渣二所迫,將Rider轉讓俾渣二。
Naa 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 04:03 AM

手機版 | APP版