Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-15, 04:56 PM   #326
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
突然又諗到一套…但唔記正式名

「我愛小忌廉」還是「我係小忌廉」?
我係小忌廉
當時戴蘊慧主唱中文主題曲個個都識唱,430穿梭機重有攪歌唱比賽。

之後我愛莎莎、魔法之星愛美、愛花仙子、夢幻拉拉

小丑社5部魔法少女TVB都有播齊

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:56 PM   #327
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: harakuma 查看文章
我記得好似有套叫

莎莉變變變, 然後好似仲有第二代,

媽媽是小學四年級呢?
呢兩套好似都係無記播,後者係閃電傳真機,有播到END

冇人提到南國少年巴布華
當年亞視配音強作之一…不過唔知係咪又係冇尾,我只記得最尾係睇到巴布華用雙寶石眼秒左細路
同埋好想變成蟬既百歲幼蟲講歷史: 一百年前,佢出世、99年前,佢一歲、98年前,佢兩歲……
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:01 PM   #328
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: windart 查看文章
我係小忌廉
當時戴蘊慧主唱中文主題曲個個都識唱,430穿梭機重有攪歌唱比賽。

之後我愛莎莎、魔法之星愛美、愛花仙子、夢幻拉拉

小丑社5部魔法少女TVB都有播齊
“ 星空裡萬物在轉 歷憶萬年"
講中文歌千年女王op ed都好讚b
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:03 PM   #329
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: david 查看文章
有無人記得呢套?港譯咩名?結局係點?
果時好鐘意睇依套. 有d變左正版size仙魔大戰人物出現.
結局類似係敵人整到個世界毀滅, 4主角創造左個新世界出來, 最後個畫面就係影住我地依個地球.

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:05 PM   #330
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: teealpha 查看文章

冇人提到南國少年巴布華
當年亞視配音強作之一…不過唔知係咪又係冇尾,我只記得最尾係睇到巴布華用雙寶石眼秒左細路
同埋好想變成蟬既百歲幼蟲講歷史: 一百年前,佢出世、99年前,佢一歲、98年前,佢兩歲……
以前返上午班真係好正

閃電傳真機之前會有一個卡通
閃電傳真機入面中間位有一個,
閃電完之後又一個

一個下午有三個卡通睇

功夫貓党,
仲有個青山(柯南作者)畫既反斗劍神都幾好睇,

(女主角比最後女BOSS吸精後變老太婆果度真係打咗個突)

此篇文章於 02-25-15 05:07 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:05 PM   #331
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: teealpha 查看文章

冇人提到南國少年巴布華
丹娜同伊杜係童年陰影來

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:06 PM   #332
GateHacker
God of Gamer
Baned

Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
有冇記得亞視(國際台?個套
用5色戒指召隻超人出黎個套片?
主旨類似叫人唔好破壞地球a
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:07 PM   #333
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
功夫貓黨系好睇

不過我覺得有套好睇過功夫貓黨既叫機甲武士劍

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:08 PM   #334
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: GateHacker 查看文章
Captain Earth ?

唔系講機械人0個套

更正, 英文系Captain Planet

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 02-25-15 05:12 PM 被 魔璃 編輯。
舊 02-25-15, 05:10 PM   #335
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
地球隊長都唔記得m9
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:12 PM   #336
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 魔璃 查看文章
功夫貓黨系好睇

兩套都正野
你提起我先記得有買過機甲武士劍d模型(定係食玩?)

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:13 PM   #337
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
Captain Earth ?

唔系講機械人0個套

更正, 英文系Captain Planet
真人版好好笑嫁
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:13 PM   #338
harakuma
Game Master

引用:
功夫貓黨系好睇

啱啱想講,

尤其主角個對手把劍好鬼長, 真係好長果隻
舊 02-25-15, 05:16 PM   #339
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
兩套都正野
http://pierrot.jp/archives/tv_list_1990/tv_021.html

(宮本)武藏、(佐佐木)小次郎

小學雞個陣小學的小食部都有得賣,當年小學講明唔比帶玩具,但小食部又賣玩具

舊 02-25-15, 05:17 PM   #340
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
兩套都正野
細個見過有裝著合金玩具, 做得好鬼靚
但冇錢買

引用:
啱啱想講,

尤其主角個對手把劍好鬼長, 真係好長果隻
因為2個主角藍本系宮本武藏同佐佐木小次郎
武藏用雙刀, 小次郎就系涼衫竹

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-25-15, 05:21 PM   #341
harakuma
Game Master

引用:
細個見過有裝著合金玩具, 做得好鬼靚
但冇錢買

因為2個主角藍本系宮本武藏同佐佐木小次郎
武藏用雙刀, 小次郎就系涼衫竹
YES, GOOGLE完D圖, D記憶翻返唔少
舊 02-25-15, 05:22 PM   #342
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
講開結局. 藍精靈有冇結局架?
壊蛋巫師加達同隻貓阿沙, 好多時被藍精靈教訓完又會好番一陣.
卡通入面亦好似冇其他壞人(印象係冇)

呢套細個時逢星期日一早就做, 起遲少少都睇唔到, 真係結局左都唔知

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:36 PM   #343
david
The One

註冊日期: Mar 2002
主角用直角斬係邊套?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:40 PM   #344
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: david 查看文章
主角用直角斬係邊套?
劍道小子弊傢伙 (おれは直角)

果陣TVB播時因為「切腹」唔出得街改晒做「弊傢伙」

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:49 PM   #345
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
功夫貓黨,其實係講隻笨狗...

有冇人記得 太空西遊記? 流星車,水星車..

此篇文章於 02-25-15 05:51 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:50 PM   #346
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
我記得好似有套叫

莎莉變變變, 然後好似仲有第二代,

媽媽是小學四年級呢?
咪即係魔法天使系列....
死o靚妹變身始祖.....
哩個系列好似做到間廠摺左先無再出....雖然後尾出那幾套印像都唔好睇...

媽媽小四就係另一樣野來..係唔係同公司制作就唔記得..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:51 PM   #347
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: anyone 查看文章
新鐵金剛

魔天戰神
a?
係ar !!!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:52 PM   #348
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
真人版好好笑嫁
由手機版發出
乜有真人版架??

舊 02-25-15, 05:54 PM   #349
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
講開結局. simpsons 有冇結局架?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 05:55 PM   #350
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
地球隊長..我有睇過...
倒d污水落去個身會無晒力架麻.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:36 AM

手機版 | APP版