Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-10-13, 06:42 PM   #351
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: HONDA 查看文章
03/10 TVB播豪快者
天裝悲劇,雖然我好支持呢個決定
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 07:20 PM   #352
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
港台也是如此,天裝真是如此不受歡迎嗎?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 07:31 PM   #353
dust11

註冊日期: Aug 2010
天裝做錯左啲乜野
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 07:42 PM   #354
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
天裝應該冇做錯d乜既,只不過豪快太受歡迎,豪快粉紅太萌而已

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 07:51 PM   #355
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
海賊第一集咪有天裝睇囉, 唔夠咩

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:37 PM   #356
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
我想TBB播天裝, 因為想睇下點唔掂, 但又唔想後發覺中伏
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:42 PM   #357
Sito
人修羅

引用:
作者: 地場衛 查看文章
天裝應該冇做錯d乜既,只不過豪快太受歡迎,豪快粉紅太萌而已
小池唯最高!

天裝明明是上一年的戰隊,但在海賊中的巨大力量連合體都沒有,只是打開貨櫃飛出_頭的必殺技,就看出製作群都知不人氣
舊 01-11-13, 08:46 AM   #358
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Sito 查看文章
小池唯最高!

天裝明明是上一年的戰隊,但在海賊中的巨大力量連合體都沒有,只是打開貨櫃飛出_頭的必殺技,就看出製作群都知不人氣
小池唯最高!x2

可能就係d頭令到d玩具唔好賣,唔好賣無謂出
天裝海外俾人黑歷史左

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 09:15 AM   #359
愚零鬥武多

註冊日期: Mar 2003
"海賊"真係吸引了只看RIDER,少看戰隊的我, 可說是"魔法"後另一套吸引到我.
---
"魔法" - 如不看特攝部份, 就如N年前的"同一屋簷下"
"海賊" - 又有回憶, 又見到部份N年前的演員, 重有"愷"這種戰隊迷, 迷下迷下變左做一份子(不過戰隊迷都係"秋葉紅"比較寫實), 只係冇大合體有D失望. 不過香港做都一定會再看.
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 02:03 PM   #360
鐵之侍

海賊吸引我重溫舊戰隊,本身的誠意之高也是一讚(對舊戰隊的致敬和尊重),最重要是全戰隊都找回本尊演出

對前輩大不敬的拉打怎有得比?
舊 01-11-13, 02:16 PM   #361
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
戰隊女戰士 我到宜家都係最愛特搜黃 可惜 上年12月結左婚...
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 07:58 PM   #362
Sito
人修羅

引用:
作者: 拉打龍騎 查看文章
戰隊女戰士 我到宜家都係最愛特搜黃 可惜 上年12月結左婚...
特搜粉紅好似離埋婚添……
舊 01-11-13, 10:39 PM   #363
stonekeung

註冊日期: Jan 2010
非公認戰隊,第2期制作決定!!!

http://sentai.tamashii.jp/2013/01/post-67.html
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 10:57 PM   #364
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
港台也是如此,天裝真是如此不受歡迎嗎?
引用:
作者: dust11 查看文章
天裝做錯左啲乜野
天裝做得最錯係太著重戰鬥,角色的心理刻劃太少(不多過五集),結果變成靠戰鬥及每章換BOSS帶動劇情及撐場的「玩具廣告」。我身為戰隊的忠實FANS都受不了。

不過,天裝由於每章換BOSS的關係,所以每章的後段均有結局戰的高潮感,這點又有其可取之處。

引用:
作者: stonekeung 查看文章
http://sentai.tamashii.jp/2013/01/post-67.html
可是第一期實在太出色及被玩得太盡,我擔心第二期難以超越前期。

此篇文章於 01-11-13 10:59 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 05:16 PM   #365
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: stonekeung 查看文章

好消息黎既,期待
不如葵醬獨立出動畫先咪仲好

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 05:26 PM   #366
鐵之侍

非公認第2季比起今年新戰隊更叫人期待的說
舊 01-12-13, 06:54 PM   #367
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: dust11 查看文章
天裝做錯左啲乜野
囡唔得

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 08:26 PM   #368
Dom031059

個人認為天裝同今年特命及魔法師都係同一問題: 無令人想去睇既特點
即係好似當年KIVA同DECADE咁,雖然劇情爛到不堪入目
但係大家都會媽媽聲咁一路睇一路問候某編劇
反而天裝,特命呢D太過平實, 連睇既衝動都無...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 08:31 PM   #369
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

特命太平實?
你睇左幾多集呀, 過左10幾20話之後好睇左好多喎

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
海賊吸引我重溫舊戰隊,本身的誠意之高也是一讚(對舊戰隊的致敬和尊重),最重要是全戰隊都找回本尊演出

對前輩大不敬的拉打怎有得比?
呢期都睇返d舊戰隊, 其實戰隊做左咁多輯都系好穩陣
早排睇完未來, 呢排睇緊救急

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 01-12-13 08:33 PM 被 魔璃 編輯。
舊 01-12-13, 08:34 PM   #370
dust11

註冊日期: Aug 2010
天裝我係因為佢地著白褲太核突冇睇
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 09:36 PM   #371
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
這裡可能得我一個覺得天裝好睇過特命。

只怪特命走寫實路線,連戰隊最基本的擺pose和叫陣都沒有(都45集了,但從未嗌過「特命戰隊GO BUSTERS」);又怎能叫我投入去睇呢...
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 09:51 PM   #372
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

其實唱名叫口號唔系套套都有
特命已經唔算冇叫0個隻, 有戰隊比佢嗌得仲簡單

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 01-12-13, 10:50 PM   #373
Dom031059

我睇到enter二段變身之後先停既
本身成套既亮點我完全覺得係Enter既表現
但最近二段變身之後反而無之前只用計謀達到目的咁好睇
主角群本身都太平實
我認係海賊太成功既對比有影響
但成套特命除咗ENTER果面做到一D比較令人深刻既形象之外, 我覺得真係無咩地方令人留到印象
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 10:59 PM   #374
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
除左套Hero Next第一彈PIECE~記憶の欠片~ 之外
http://www.piece-movie.jp/index.html
有冇版友睇左 仮面ライダーW 尐人拍既ぼくが処刑される未来?
http://www.toeiheronext.jp/bokusyoke/

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 11:48 PM   #375
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
海賊VS特命 劇透

-海賊去打敵人大本營,結果被敵人草翻,船也沒了
-然后海賊向敵人投誠(無節操),打算借助夠爸他死的力量得到幻影鑰匙
-小娘(女紅)出現在夠爸他死面前,帶來了先代遺跡,竟然是洋子在古代留下來的信息
-小喇叭等人是ENTER做出來的
-獸電紅一人登場在海賊和特命面前說自己是37組戰隊被吐嘈怎麼才一個人也可以稱自己是戰隊233
-原來獸電粉去了打工,黑去了約會233
-幻影鑰匙可以讓ROBO變成歷代ROBO
-陣前輩一人駕駛魔法王,還說了句感覺不錯(這梗不用我說了吧)

http://bbs.wangooo.com/thread-287055-1-1.html

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[特撮] 東映 戰隊系列討論區 赤目黑龍 日本動漫畫討論版 1242 10-18-23 07:12 PM
[動畫] 東映ロボットガールズ 高級嘍囉 日本動漫畫討論版 0 07-10-11 11:48 AM
[求助]東映推出的 1:2 幪面超人 BLACK 及 SHADOW MOON 頭像 阿聰 收藏品討論版 10 03-09-08 08:55 PM
東映アニメ主題歌大全集 星矢 日本動漫畫討論版 14 05-22-04 08:15 PM
東映限定 愚零鬥武多 收藏品討論版 15 11-23-03 11:22 PM

現在的時間是 01:35 AM

手機版 | APP版