Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 05-27-08, 01:42 PM   #1
白雪飄飄
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
《林敏驄 x 曾志偉 talk show 2008》

今日開賣!!!

日期:7月15至22日
地點:九龍灣Star Hall

---------------------------------------------------------------

我諗一定好好笑,不過我唔會第一日就去買,
如果遲d仲有飛剩先去執,冇都無所謂啦!

金句(二):一人上樓,你唔會擁有自己的馬桶!

此篇文章於 05-27-08 01:45 PM 被 白雪飄飄 編輯。
白雪飄飄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-08, 01:59 PM   #2
manpower893

註冊日期: Aug 2004
我有興趣...但見到票價就卻步了...

舊 05-28-08, 12:04 AM   #3
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
http://www.hkticketing.com/Ticketek/default.asp

呢個site係唔係真ga?
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 12:18 AM   #4
shingo512

註冊日期: Nov 2004
XBox Live Gamertagsummer66
bought the $280
shingo512 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 01:27 AM   #5
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
作者: 石光 查看文章
當然係真啦,快達票個網頁黎喎

舊 05-28-08, 01:29 AM   #6
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
門票分1000蚊, 呢個show值唔值咁貴票價呀....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 01:30 AM   #7
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章
門票分1000蚊, 呢個show值唔值咁貴票價呀....
我都覺
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 09:40 AM   #8
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
我都覺
最平280, 最貴1000, 外地名星就話呢個價啫, 佢兩個.... (如果佢話票價係for捐錢用就另計)

舊 05-28-08, 09:53 AM   #9
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
林敏聰係咪真係有野講先?我怕佢講D野依依哦哦…

舊 05-28-08, 12:06 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
其中一個聽佢講一堆無意思既形容詞同物件
另一個用高八度聲線講野之餘又不斷一輪咀串人
$1000飛會唔會爆?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 12:09 PM   #11
碧克

註冊日期: Aug 2003
$1000...我去睇L`arc-en-ciel都唔駛

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 12:22 PM   #12
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
$1000佢地上腦呀......
今時今日佢地唔係以為佢地個叫座力仲勁過林生同黃生MA??

此篇文章於 05-28-08 12:24 PM 被 monster8 編輯。
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 12:53 PM   #13
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
我想問.......

.... 點解這主題under Neo Music UNIVERSE ?

舊 05-28-08, 01:04 PM   #14
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
因為林敏驄係音樂人
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-08, 09:42 PM   #15
PaulJai

好多年前,呢兩條友合作出過碟,扮電台廣播。記得當年有朋友買左(cassette),唱改編yesterday once more好好笑,但今日重組…無乜興趣。
回憶下好喇

舊 06-25-08, 08:02 AM   #16
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
林敏驄 x 曾志偉

夢幻之組合~~~久違了一段時間

由開心主流派到無有線台.......正到喊....以前佢地合作既碟隻隻有買

好有興趣睇..希望搵到人一齊睇

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 09:16 AM   #17
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
太貴LA~唔系都會入去睇GE

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 10:10 AM   #18
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

尋晚東張西望佢地講左今次個show全數捐晒去四川, 所以咁既價錢都算做善事一種啦

舊 06-26-08, 10:40 AM   #19
IamO
無聊人一號

平價票的位置十分差
最後也沒有買

昨天的勁歌
好像不太夾
舊歌比新的好聽好多

舊 06-26-08, 02:40 PM   #20
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: HON HON 查看文章
尋晚東張西望佢地講左今次個show全數捐晒去四川, 所以咁既價錢都算做善事一種啦
咁就唔同~
但睇廣告又冇講捐去四川ge??

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:01 PM   #21
魚伕
Moderator

開心主流派」主題曲 - 擺下擺下

[曾志偉/ 林敏聰]

得意時 應擺下擺下
歡樂時 應擺下擺下
快樂時那怕多說話笑壞了下'爬'
周時 應擺下擺下
鎖匙 應擺下擺下
有時 呀媽會話不必分公'la' 'la'
拿莎莎的鮮花 著上嘉嘉的婚紗
朦朦查查 抱住隻芝娃華 騎著馬海邊踏浪花
塞d蝦入梳化的罅 帶隻馬上愛的酒吧
等下等下 幫d細路剝牙
陪呀'女麻'去巴哈馬度假

我淨係記起佢地呢首歌咋...

不過應該唔會去睇...因為好難搵到人陪去睇...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:07 PM   #22
IamO
無聊人一號

引用:
作者: 魚伕 查看文章
開心主流派」主題曲 - 擺下擺下

[曾志偉/ 林敏聰]

得意時 應擺下擺下
歡樂時 應擺下擺下
快樂時那怕多說話笑壞了下'爬'
周時 應擺下擺下
鎖匙 應擺下擺下
有時 呀媽會話不必分公'la' 'la'
拿莎莎的鮮花 著上嘉嘉的婚紗
朦朦查查 抱住隻芝娃華 騎著馬海邊踏浪花
塞d蝦入梳化的罅 帶隻馬上愛的酒吧
等下等下 幫d細路剝牙
陪呀'女麻'去巴哈馬度假

http://www.youtube.com/results?searc...5%8F%E8%81%B0+
皮球大合唱
好野黎嫁

舊 06-26-08, 06:34 PM   #23
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 魚伕 查看文章

仲有非常非常多正歌~~
去youtube睇,上post條link

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-08, 10:00 AM   #24
IamO
無聊人一號

曾 志 偉 唱 歌 頻 甩 嘴

曾志 偉 、 林 敏 驄 和 方 力 申 等 , 前 晚 到 將 軍 澳 電 視 廣 播 城 錄 影 《 勁 歌 金 曲 》 , 當 志 偉 和阿 驄 合 唱 時 , 志 偉 頻 頻 甩 嘴 , 他 惟 有 以 笑 遮 醜 , 他 說 : 「 我 係 第 一 次 以 歌 手 身 份 出席 《 勁 歌 》 , 我 有 諗 過 甩 底 唔 , 之 後 又 走 去 搵 監 製 想 對 嘴 唱 歌 , 但 監 製 一 視 同 仁 , 要 我 唱 現 場 , 記 歌 詞 真 係 好 難 。 」

無 明 益 阿 驄

記者 笑 言 譚 詠 麟 同 樣 經 常 甩 嘴 , 志 偉 坦 言 自 己 情 況 比 他 更 嚴 重 , 曾 試 過 登 台 時 發 台 瘟, 所 以 他 自 言 不 能 做 歌 手 。 當 晚 林 敏 驄 的 《 不 見 不 散 》 成 為 冠 軍 歌 , 無 擺 明 益 他 。

舊 06-27-08, 11:26 AM   #25
Francisau100
Game Master
大名

註冊日期: Apr 2005
有無人會去睇..... ???

無咩FD想去....

MU GO GO GO!!

學習攝影! A99+2470+50.4+85.4+70300
Francisau100 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
演唱會 / talk show 俾唔俾影相? 九等天使 ~清談館~ 12 01-09-08 12:12 AM

現在的時間是 03:31 PM

手機版 | APP版