Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-21-11, 12:24 PM   #976
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: kingtin1 查看文章
Screen Lock?用倒呀~
引用:
作者: HON HON 查看文章
Y NOT..
一開頭都以為系我有問題~
落到wislon 三星sales果部又系lock唔到~我以為系bugs
打去三星問話正常lock到....冇呢個問題...
唔通要換機

DC 97 目前離線  
舊 09-21-11, 04:10 PM   #977
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
SE Xperia有update
去到283(應該係2.3.4)
用緊PCC update緊

明明話Oct,做乜提早咁多

舊 09-21-11, 05:13 PM   #978
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
arc未有

DC 97 目前離線  
舊 09-21-11, 05:35 PM   #979
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: DC 97 查看文章
arc未有
e..?
我岩岩update完wor(我係generic global build)

-個lock screen style又轉左
-folder轉左icon, show folder頭四個app icon
-加左3D camera同panorama(2D/3D)
-share app comment
-default keyboard有swipe key
-screen capture然後直接share

暫時試到咁多

舊 09-21-11, 07:39 PM   #980
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: Apricot 查看文章
據SE以往果種訂(天)價策略,我相信Arc S會坐落向$4,580,Arc下調$4,080,夠你買一部SH-12C
開估,Arc S 行貨定價 $3998,Arc 應該係直接退出市場喇,減太多中階機又要跟住減

S-E 近一年真係進取好多,同 Moto 完全相反…
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 09-21-11, 08:02 PM   #981
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: westpat 查看文章
e..?
我岩岩update完wor(我係generic global build)

-個lock screen style又轉左
-folder轉左icon, show folder頭四個app icon
-加左3D camera同panorama(2D/3D)
-share app comment
-default keyboard有swipe key
-screen capture然後直接share

暫時試到咁多
原來要用軟件先可以UP~
UP完爽左好多~
不過仲未裝返全部APP

此篇文章於 09-21-11 08:31 PM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線  
舊 09-21-11, 09:08 PM   #982
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: enishi 查看文章
開估,Arc S 行貨定價 $3998,Arc 應該係直接退出市場喇,減太多中階機又要跟住減

S-E 近一年真係進取好多,同 Moto 完全相反…
由手機版發出
的確有d跌眼鏡,睇黎SE都叫做認清現實,訂價策略追緊番巿場
黎緊Xperia Pro作為qwerty機都叫值得期待,不過接下來ge問題就係大量機種放係相近價格帶
以SE而言已經叫有好大進步,不過係咪同時反映SE想退出規格戰,放棄高階巿場?
Apricot 目前離線  
舊 09-21-11, 09:18 PM   #983
enishi

引用:
的確有d跌眼鏡,睇黎SE都叫做認清現實,訂價策略追緊番巿場
黎緊Xperia Pro作為qwerty機都叫值得期待,不過接下來ge問題就係大量機種放係相近價格帶
以SE而言已經叫有好大進步,不過係咪同時反映SE想退出規格戰,放棄高階巿場?
而家高階市場要雙核 (就算係弱化版既高通都好), SE 出新規格機暫時都係慢人一步
enishi 目前離線  
舊 09-21-11, 09:26 PM   #984
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
http://nccc.cool3c.com/article/51039

好似只係拿ARC超頻....我可唔可能拎ARC s個ROM裝入去ARC度?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-21-11, 09:31 PM   #985
enishi

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
http://nccc.cool3c.com/article/51039

好似只係拿ARC超頻....我可唔可能拎ARC s個ROM裝入去ARC度?
正常出廠行 1.4G 既 U 體質通常好d
enishi 目前離線  
舊 09-21-11, 09:39 PM   #986
Apricot

引用:

[anti]我又唔識咩刷機又唔會root搞到無保養!智能手機買番黎梗係自己用得開心就得架啦,要自己花時間心機精力去搞仲智乜野能?[/anti]
以上呢句我反反復復都聽唔少= =

當初arc一拎上手,「嘩?乜laglag地?」SE廚「無啊,邊有lag,你對眼有問題!」
今日arc S推出,SE廚「嘩,正啊,唔會好似arc咁laglag地啊!」

此篇文章於 09-21-11 09:44 PM 被 Apricot 編輯。
舊 09-21-11, 09:55 PM   #987
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

>>SE廚「無啊,邊有lag,你對眼有問題!」

我真係唔覺arc lag喎a

係d電去得好快........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-21-11, 11:10 PM   #988
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
Qualcomm MSM8255 1GHz
好多機都用,我又不覺真係好差
不過不失啦

舊 09-22-11, 10:05 PM   #989
Apricot

引用:
>>SE廚「無啊,邊有lag,你對眼有問題!」

我真係唔覺arc lag喎a

係d電去得好快........
所有同我傾過計ge PCCW同事都認同arc/neo係非常lag,包括入相片集,以致桌面左右掃都已經係lag(由於係pccw機,桌面有大量now news、moov等獨家widget)
理論上規格相近ge Galaxy S i9000(1Ghz蜂鳥處理器、512mb ram)完全唔lag,甚至SE X10雖然有少少唔順都無佢咁lag
開taskkiller清過、重開試過,差在唔root得唔刷得,全個場得desire Z反應慢過佢
引用:
作者: KTN 查看文章
Qualcomm MSM8255 1GHz
好多機都用,我又不覺真係好差
不過不失啦
弊在最早用msm8255果部DHD都有728mb RAM,而512mb RAM果堆又十成九係超左做1.4Ghz(如SH-12C/I9001)呢…
舊 09-22-11, 10:37 PM   #990
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

邊個叫你開咁多垃圾WIDGET....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-22-11, 10:43 PM   #991
Apricot

引用:
邊個叫你開咁多垃圾WIDGET....
我開幾多widget係一回事(咁公司要開住丫嘛),i9000早佢半年出規格都近似,一樣係咁多垃圾widget,用埋動態桌布都係順過佢
同埋,入照片集你總唔會怪我影太多相掛?
舊 09-22-11, 10:58 PM   #992
TSZ
Crazy Gamer

PSN  IDI-c-eman
ARC LOAD相果下真係弱左D, 吾知部S有無改善

舊 09-22-11, 11:04 PM   #993
Apricot

引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
ARC LOAD相果下真係弱左D, 吾知部S有無改善
呢點改善左,不過我覺得將loading速度改善同處理器加強當做兩個優點分開講完全係取巧囉= =
舊 09-22-11, 11:23 PM   #994
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
PlayerPro我用完覺得中伏...
唔知子午點尼
石原夏織 目前離線  
舊 09-22-11, 11:30 PM   #995
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
我始絡總係覺得太多垃圾野行然後個ROM又寫得不靚仔累事多過真係粒U的問題

舊 09-22-11, 11:37 PM   #996
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
我開幾多widget係一回事(咁公司要開住丫嘛),i9000早佢半年出規格都近似,一樣係咁多垃圾widget,用埋動態桌布都係順過佢
同埋,入照片集你總唔會怪我影太多相掛?
竟然LAG過stock rom既GS1?
行stock rom既GS1除左粒SoC好之外都無野好架wor
近排用左少少時間研究GS1系列個CM7個mtd partition先發現gs1除左用rfs file system外
裡面個2+14gb nand flash都只係用moviNAND, 只有個backup rom image個3百幾mb先用oneNAND.
所以gs1 cm7拎左厘3百幾mb oneNAND界左黎做system同datadata部機就順過stock好多
X&Y 目前離線  
舊 09-22-11, 11:47 PM   #997
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

https://market.android.com/details?i...310.HachuDen01
而家得閒就入去抆蔥

引用:
作者: 画伯 查看文章
PlayerPro我用完覺得中伏...
唔知子午點尼
我要求唔高,只要能播folder,播playlist,播專輯,至少佢都滿足到我

新updat仲可以set equalizer

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 09-22-11 11:59 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-22-11, 11:58 PM   #998
石原夏織
Ultimate Gamer

3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
我要求唔高,只要能播folder,播playlist,播專輯,至少佢都滿足到我

新updat仲可以set equalizer
無..我都係試下天天动听又有冇人用
近排無咩野要dl..好冷清
瀏覽器大家用咩?上次dl個個好唔得請介紹
有冇人玩osu?我玩某d歌hand機用s2

此篇文章於 09-23-11 12:03 AM 被 石原夏織 編輯。
石原夏織 目前離線  
舊 09-23-11, 07:47 AM   #999
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

瀏覽器我用opera+skyfire....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-23-11, 09:04 AM   #1000
kingtin1

PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
Samsung咁搏......揾埋古天樂做廣告!
kingtin1 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....)) 亍 ◣ 手機平板遊戲討論版 1011 02-26-11 07:00 PM
Google Android: the Gphone mobile OS riceball 手機資訊/電腦軟硬討論 30 10-10-08 05:24 PM
砌部機打(亂),唔知用咩平板好 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 1 10-19-05 08:12 PM
平板電腦 Wtak 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-13-03 02:28 AM

現在的時間是 04:27 AM

手機版 | APP版